€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het bordeel tegenover de kerk

Margriet Tolhoek • boek • paperback

 • Samenvatting
  Samenvatting

  Het bordeel tegenover de kerk is een boek dat gaat over een klein Duits middeleeuws stadje in de negentiger jaren. Het stadje staat bekend als een toeristische trekpleister waar veel feesten in middeleeuwse stijl worden gevierd. Tegenover de kerk staat, tot grote ergernis van vele belangrijke stadsbewoners, al sinds erg lange tijd een groot pand leeg. Als juist voor dit leegstaande pand kopers zich bij de plaatselijke makelaar aanmelden om er een nieuw bedrijf in te vestigen is iedereen blij. De burgemeester zet zelfs al zijn politieke macht in om het bedrijf zo spoedig mogelijk te laten starten. De nieuwe eigenaren blijken leuke mensen te zijn en worden al snel door de gemoedelijke bevolking opgenomen. Het stel gaat flink aan het renoveren. Als later blijkt dat het nieuwe bedrijf een luxe bordeel is, is de stad te klein. De bevolking komt onder leiding van een zeer foute restauranteigenaar en meneer pastoor in opstand. Zelfs de nonnen uit het naburige klooster worden ingezet om te helpen bij hun missie: het laten verdwijnen van dit smerige bordeel. De plaatselijke middenstanders kiezen echter i.v.m. allerlei mogelijke schandalen voor het grote geld van de bordeelhouders. Of alles alsnog tot een goed einde komt leest je in dit boek.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 318
  Uitgeverij : MT Uitgeverij
  ISBN : 9789463450706
  Datum publicatie : 03-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 3 reviews)

  15-11-2017
  Topboek.
  Ik zag hem op deze site. Kocht hem. Het zal mij benieuwen. En ja hoor. Gewoon een een adem uitgelezen. Heerlijke schrijfstijl lekker vlot. Zonder moeilijke dingen gewoon het leven. Ik heb me rot gelachen. Zo prachtig kan iedereen aan bevelen die ook van humor houdt. Paul.

     Wens komt er nog meer van dit soort
     Wat kan zij schrijven.

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  11-11-2017
  Leuk boek!
  Dit boek dwingt je bijna om te blijven lezen. Het is zo lekker geschreven dat je wordt meegenomen door je eigen emoties. Je kan gewoon niet stoppen tot het boek uit is. Als je het even hebt weggelegd trek je er als automatisch weer naar toe. Vol spanning wacht ik op het volgende boek van Margriet

     Veel humor
     Vlot geschreven

  Geplaatst door uit Breda , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  04-03-2017
  Het bordeel tegenover de kerk.
  Verrassend,origineel,het boek pakt je meteen,echt de moeite waard om te lezen!!!

     Makkelijk te lezen,mooi vormgeving
     Vernieuwend
     Geen
     Geen

  Geplaatst door uit Groningen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
Retourneren binnen 14 dagen*
Deel via 

Fragment uit het boek

Hoofdstuk 1

Tijdens de dag voor één van de vele jaarlijks terugkomende traditionele feesten stappen ze spontaan naar binnen. Zo op het oog lijkt het goeduitziende koppel er uit te zien alsof ze op een of andere manier flink geld hebben verdiend of geërfd. Beiden zien ze er mooi zongebruind en netjes verzorgd uit. De kapsels van beiden zien er verzorgd uit en de make-up van de vrouw is niet overdadig maar eerder stijlvol. Ook hun kledingstijl is simpel maar stijlvol en je ziet het er duidelijk aan af dat deze kleding van een betere kwaliteit is dan waar de gemiddelde mens mee rondloopt. Het koppel draagt ook geen overdadige sieraden. De man draagt naast een Rolex ook een zegelring met diamantje en zijn trouwring. De vrouw draagt een mooi fijn halssieraad met ingelegde stenen, bijbehorende oorbellen, armband en ring. Natuurlijk heeft zij ook een zelfde trouwring om haar vinger zitten.
De receptioniste zit achter de balie in, door de makelaar aan haar voorgeschreven, mantelpakje. Ze is erg druk bezig met heel bijzondere werkzaamheden die je niet iedere dag van haar te zien krijgt. Door tijdgebrek moest ze zich vandaag op het werk opmaken. Op het moment dat ons koppel binnen komt zit ze dan ook, op haar gemak, uitgebreid achter haar balie in volle concentratie haar nagels te lakken terwijl ze de telefoon, die over gaat, gewoon laat rinkelen. Bijna is ze klaar, nog maar twee nagels te gaan en dan kan ze de make-up weer opruimen in haar tasje.
Na een poosje gewacht te hebben, zonder dat die tiepmiep achter de balie ook maar enige vorm van aandacht heeft gegeven aan het koppel, kucht de man een keer om haar aandacht op te eisen. De receptioniste kijkt verstoord op wie haar, tijdens de hoognodige behandeling van haar nagels, wel durft te storen. Ze ziet dat het een stel ‘oude bekenden’ is. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen
Volg ons op pijl