€ 21,75

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

hèt CHIOS boekje

eiland van mystiek en mastiek

Anneke Kamerling • Boek • paperback

 • Samenvatting
  hèt CHIOS boekje is een zeer gedetailleerde Nederlandstalige reisgids over het prachtige Griekse eiland Chios.
  Deze mooi geïllustreerde gids schenkt uitgebreid aandacht aan de geschiedenis en de vele bezienswaardigheden van het eiland, maar staat ook stil bij onderwerpen die meestal weinig of geen aandacht krijgen. In het boekje staan verschillende routes, waarbij u op een persoonlijke manier wordt rondgeleid over het eiland.

  hèt CHIOS boekje zal zeker bijdragen om van uw verblijf op Chios een onvergetelijk succes te maken!

  Bekijk de preview op: https://www.het-boekje.nl/chios/

  LET OP!
  Neemt u voor urgente bestellingen rechtstreeks contact met ons op. Ook wanneer u geen creditcard, ideal of paypal heeft, kunt u rechtstreeks contact opnemen via: https://www.het-boekje.nl/contact/
  Check uw spambox! Het kan zijn dat ons antwoord in uw spambox terechtkomt.

  Actuele informatie online: https://www.het-boekje.nl/
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 61
  Uitgeverij : ITTS
  ISBN : 9789080271128
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  Kaart van het eiland
  Welkom op Chios
  Goed om te weten van A tot Z
  Waar ligt Chios en hoe kom je er?
  Vervoersmogelijkheden
  De legende van de naam Chios
  Chios-stad
  Plattegrond van Chios-stad
  De Kambos (Kambochora)
  Het noorden (Voriochora)
  De legende van de olijfbomen
  Midden Chios van oost naar west
  Het zuiden (Notiochora)
  De mastiek
  De legende van de mastiek
  Nea Moni en andere kloosters
  De geschiedenis van Chios
  Stranden
  Inousses
  Psara
  Sport in het kort
  Het uitgaansleven
  Panigiria
  Eten en drinken
  Spoedcursus Grieks
  Van de schrijfster
  Chios websites
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 21,75

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Welkom op Chios!

Chios, het eiland van mystiek en mastiek, het geboorte-eiland van Homerus en de thuishaven van enkele, zeer rijke reders. Chios is een afwisselend eiland met mogelijkheden voor iedereen.
Chios-stad, de hoofdstad van het eiland is een levendig plaatsje met een gezellige haven aan de oostkust met uitzicht op Turkije.
Het eiland is onder te verdelen in drie districten: Kambochora (de Kambos), Voriochora (het noorden) en Notiochora (het zuiden). Elk district heeft een eigen geschiedenis en cultuur, maar ook landschappelijk gezien zijn deze gebieden zeer verschillend.
De Kambos is een vruchtbaar, vlak gebied ten zuiden van Chios-stad met landhuizen uit de Genuese tijd, te midden van uitgestrekte citrusplantages.
Het zuiden, Notiochora wordt ook wel Mastichora genoemd. Dit is het gebied, waar de wereldberoemde mastiek vandaan komt.
Het noorden van het eiland, Voriochora bestaat uit een ruig berglandschap met kleine, soms verlaten dorpjes. De inwoners van dit gebied leven vooral van landbouw en visserij.
Chios heeft verschillende bezienswaardige kloosters. Nea Moni uit 1042, met zijn beroemde mozaïeken en Agia Markella, het klooster van de beschermheilige van het eiland zijn hiervan de meest bekenden.
De geschiedenis van Chios gaat terug tot in de prehistorie. Resten uit de antieke tijd zijn niet veel teruggevonden, maar uit de middeleeuwen zijn hele dorpen goed bewaard gebleven.

Het toerisme is al sinds de 80'er jaren op gang, maar is zeker niet overheersend. De toeristische centra liggen voornamelijk aan de oostkust, in en rond Chios-stad, Karfas en Vrontados. Hier vindt u hotels en appartementen in de klassen A t/m E en verschillende uitgaansmogelijkheden, zoals restaurants, bars, disco's en nachtclubs.
In Karfas, waar zich één van de weinige zandstranden van het eiland bevindt, zijn ook enige watersportmogelijkheden, zoals o.a. windsurfen, waterfietsen en waterskiën.
Chios is een ideaal eiland voor vakantiegangers, die cultuur, natuur en avontuur willen combineren en tegelijkertijd willen genieten van de rust, de originele Griekse sfeer en de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen