€ 24,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het Communistisch Manifest

Karl Marx en Friedrich Engels • Boek • paperback

 • Samenvatting
  "Het Communistisch Manifest" is een politieke pamflet geschreven door Karl Marx en Friedrich Engels in 1848. Het zet de basisprincipes van het communisme en de communistische beweging uiteen, en betoogt dat het kapitalisme een systeem is dat onvermijdelijk leidt tot uitbuiting en klassenconflict.

  Het pamflet begint met een beroemde verklaring: "Een spook waart door Europa - het spook van het communisme." Het gaat verder met de argumentatie dat gedurende de geschiedenis samenlevingen zijn gedefinieerd door de relaties tussen verschillende klassen mensen, en dat het kapitalisme hierop geen uitzondering vormt. De bourgeoisie (de kapitalistische klasse) bezit de productiemiddelen en exploiteert het proletariaat (de arbeidersklasse), die weinig keus hebben dan hun arbeid te verkopen voor lage lonen.

  Marx en Engels betogen dat het kapitalisme uiteindelijk zal leiden tot zijn eigen ondergang, omdat het proletariaat zich bewuster wordt van hun uitbuiting en zich organiseren om de bourgeoisie omver te werpen. Ze pleiten voor de oprichting van een klasseloze samenleving, waarin de productiemiddelen collectief eigendom zijn en de vruchten van de arbeid rechtvaardig worden verdeeld.

  "Het Communistisch Manifest" heeft een diepgaande invloed gehad op de loop van de wereldgeschiedenis, waarbij het revoluties en politieke bewegingen over de hele wereld heeft geïnspireerd. Het blijft een baanbrekend werk in de politieke theorie en een hoeksteen van de communistische ideologie.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 50
  Uitgeverij : The Alliance
  ISBN : 9789464815757
  Datum publicatie : 10-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen