€ 45,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het geheim van Zwarte Piet en de Mariagodin

De Europese vooroudercultus & overeenkomsten met andere culturen

M. van 't Hof • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In mijn kindertijd was ik al gefascineerd door Sint en Piet, die iedereen normaal vond maar die eigenlijk heel apart waren. Tijdens mijn reizen ontdekte ik in heel Europa en omstreken vergelijkbare figuren en kreeg zo een beeld van de gemeenschappelijke folklore.

  Kort geleden is het uiterlijk van Zwarte Piet in Nederland aangepast omdat hij in stijl leek op een zwarte page en aan de slavernij deed denken. Er zullen wellicht nog meer veranderingen komen in de immer levende en transformerende wintertraditie.

  De diepe oorsprong van de zwarte figuur in het algemeen is niet raciaal van aard, maar deel van de oude Europese vooroudercultus. In dit boek gaan we op ontdekkingsreis in deze magische wereld, die trouwens opvallende overeenkomsten vertoont met die van andere culturen.

  We zullen tijdens onze zoektocht ook ontdekken hoe de welbekende Moeder Maria, die net als Sint en Piet een belangrijk rol speelt in de winterfolklore, in feite de oude godin van Europa is en zien wat mogelijk haar cultus was.

  Verder zullen we onder andere de ware achtergrond ontdekken van de goede heks Befana, tovenaar Merlijn, Jezus en andere bekende figuren.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 396
  Uitgeverij : Hof
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 09-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 45,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen