€ 22,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het genot van goeie shit

Losbreken van depressie, angst en darmklachten

Jessica Scheper • Boek • paperback

 • Samenvatting
  “Het meest hippe boek over mindfulness. Als een schrijfster durft te schrijven: ‘Ik ben een bitch’, dan wil je wel verder lezen. Geen idee of ze dat is, maar grappig en origineel is Jessica Scheper zeker.” - Maria Genova, journalist en schrijver  Open, rauw en ongezouten: Het genot van goeie shit neemt je mee op een intieme, avontuurlijke reis naar een wereld die vrij is van beperkingen. Hoe breek je los van je eigen beklemmende gedachten? Hoe vind je de ballen om te doen wat je wilt? En hoe vind je vrijheid van fysieke belemmeringen, zoals chronische darmklachten?  In deze bizarre tijden waarin onze vrijheid van beweging letterlijk wordt gelimiteerd en angst hoogtij viert, biedt dit boek uitkomst. Het genot van goeie shit is een praktische gids voor zowel volwassenen als jongeren die op zoek zijn naar een vrijer leven.  Het geheim van het losbreken zit hem in de allerkleinste dingen, die je onbewust al bij je draagt. Jessica helpt je ontdekken waar ze precies verborgen zitten.

  Jessica Scheper (1983) is online yoga coach en schrijver. Op zeventienjarige leeftijd verloor ze haar vader aan depressie. De gevolgen van dat verlies brachten haar op het pad van yoga. Ze bevrijdde zichzelf van een paniekstoornis, depressie en volhardende darmproblemen. Als digital nomad en surfer reist ze graag de zon achterna. www.jessicascheper.com
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 130mm x 200mm
  Aantal pagina's : 214
  Uitgeverij : Jessica Scheper
  ISBN : 9789464064070
  Datum publicatie : 11-2020
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord 7  Deel 1

  Mijn verhaal 13  Deel 2

  Mind 49

  Food 103

  Body 131

  Yogahoudingen - Asanas 136

  Ademhalingsoefeningen - Pranayama 159

  Meditatie oefeningen - Dhyana 164  Naar een vrij bestaan 173

  Nawoord 177

  Test: welk Ayurveda-type ben jij? 181

  Recepten voor blije darmen 187

  Food Journal 205

  Literatuurlijst 207
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 22,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Wat hebben angst, depressie en darmproblemen met elkaar gemeen? Ze houden alle drie van slechte shit. Geef ze een kilo stress, een koelkast vol junkfood, een abonnement op de ik-blijf-liever-op-de-bank sportschool en mijn flauwe grappen, en hun dag kan niet meer stuk.

Oké, even serieus. Ik val binnen met een geintje, maar ik heb de grootst mogelijke moeite om deze introductie te schrijven. Waarom? Omdat ik bang ben voor wat je van me denkt. Ik heb een boek geschreven over geestelijke en fysieke gezondheid. Maar ik ben geen psycholoog en geen arts.

Ik ben ‘slechts’ een yogadocent. Ik wil je vertellen dat ik heus wel dingen weet: ik heb een lifeguard cursus gedaan, ik heb diverse yoga opleidingen gevolgd en ik heb een Master of Science in sociale wetenschappen. Maar dat maakt eerlijk gezegd niet uit. Ik heb dit boek niet geschreven om te promoveren.

Ik heb het geschreven vanuit mijn hart, als eerbetoon aan mijn familie en aan iedereen die weet hoe zwaar depressie, angst of chronische darmklachten wegen. Ik heb het geschreven om mijn verhaal te delen en daarmee hopelijk jou te kunnen helpen. Om je te bevrijden van wat voor shit jou ook vasthoudt.

Want ik weet hoe het is om te leven in een mentale gevangenis. Hoe de scherpe klauwen van angst, woede, eenzaamheid en schaamte je gegijzeld kunnen houden in hun grip. En wat voor leugens je eigen spiegelbeeld je soms kan vertellen: dat je dingen moet veranderen aan jezelf om aantrekkelijker te zijn.

De ironie is dat hoe mooier je van buiten wilt zijn, hoe lelijker je je vanbinnen voelt. Je doet je best om op een paradijsbloem te lijken, maar voelt je een verlepte ficus. Je verhult je bruine blaadjes en onvolmaaktheden met foundation, instant fillers en Insta-filters. Alles is beter dan jezelf te (laten) zien zoals je bent.

Herken je dat? Niet fijn, maar dan heb je in elk geval het juiste boek in handen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen