€ 25,90

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het is te doen, 50 Jaar deelnemen aan het arbeidsproces (in kleur)

50 Jaar werken jawel het is te doen in kleur met foto's .

Martien van Beek • Boek • paperback

 • Samenvatting
  50 Jaar deelnemen aan het arbeidsproces. Het is te doen. Met wat flexibiliteit en doorzettingsvermogen is het goed te doen. Een belangrijk vereiste is dat je gezond blijft. Wanneer je vast dreigt te roesten in je werk en het is geen uitdaging meer, ga dan in gesprek met je werkgever voor een nieuwe uitdaging of verandering van werk. Zorg ervoor dat je altijd een uitdaging hebt maar grijp ook zeker niet te hoog. Probeer altijd ontspannen te zijn tijdens en in je werk. Dat is voor alle partijen het best en je lijd er hen minste van. Dan is 50 jaar werken zeker te doen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 326
  Uitgeverij : Martien van Beek
  ISBN : 9789464432152
  Datum publicatie : 11-2021
 • Inhoudsopgave
  1 Inleiding 72 Een verrassende start 113 De eerste opleiding en ervaring in hetarbeidsproces 184 Start en daadwerkelijk aan de gang 295 Wisseling naar het mooie ontwikkelingswerk 376 “Mijneer Hub” 437 Prive gebeurt er ook het een en ander 488 Aléén naar Porsche 539 De eerste overname en verhuizing van locatie bedrijf 5910 Een “Car Marketing” belevenis 6611 Gekoppeld aan het Specialisme “De Witte Jas”8012 Nog vele reizen en expedities zullen volgen 94 De alpboer 96 Met of zonder remmen 100 Is this homecar for you? 103 Water in de benzinetank? 109 Op route in het land van Napoleon of Tour de France 112 Spanje en Portugal, één of twee-eiige tweeling? 115 Kermis in Spanje 118 Een vijf sterren rit 122 13 De beslommeringen tijdens grensovergangen 128 Grenspassage in siëstatijd 130 Stempels of geen stempels, doorrijden ofopsluiten? 133 Geschoren of ongeschoren de grens over? 139 Testrijder of Irakese terrorist? 14214 Verandering van Specialisme 14615 De Elfstedentocht 1986 15216 Expedition met Proton Maleisië 17217 De Windtunnel, klimaattunnel en testbanen 17918 Property Manager Thermodynamic and Kids and Home 18319 De move naar Zweden 18820 Nog vele reizen en expedities volgden maarnu in ‘n andere functie 197 Er zit een benzineluchtje aan 198 Bewaakt parkeren in de stierenarena 202 Als ijsberen op de ijsmeren 20621 Guinessboek of Records 21322 Reizen en testexpedities in Noord-Amerika 219 De big shot en andere attracties 220 De Hooverdam of het hek van de dam in een Rollercoaster 225 Het is ook niet “altijd” werken 228 Voor het eerst ruim boven de 250 km/h 237Huilende wolven en kinderenverwekkers in de kou van Yellowknife 239Het Rendiergewei 24623 Het onbekende oplossen, “Troobleshooter” in Duitsland 25124 Van Duitsland naar Nederland als “Testspecialist Mitsubishi” 25825 Als het even tegenzit: “De levensbedreigende en vervelende Ziekte K” 26726 Na Mitsubishi op naar België als kwaliteitspecialist Volvo Gent 27127 Van België naar Helmond als senior Testengineervoor Benteler 27628 Op naar China als Specialist Noise, Ride and Handling 280Cursus specialist ride and handling of gewoon rijles 281Een Pickup truck van BAIC in Beijing (Peking) vol China ervaringen 296In Dandong op de grens met N-Korea vond ik de hond in de pot 30229 Begeleiding “De volgende Generatie” en laatste reis voor pensioen 30630 50 Jaar gewerkt...Het is mooi geweest. 31131 Waarom ik denk: 50 jaar werken“Het is te doen” 318
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 25,90

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

1. INLEIDING

Er zijn op aarde al zovele memoires gemaakt, dat je misschien zult zeggen: “Wie zit er nog op zo´n privé verhaal te wachten?”. “Vertel het aub aan je vrouw en kinderen, tenminste als die al geinteresseerd zijn. Val er verder niemand mee lastig, want iedereen is druk genoeg om zijn eigen leventje op poten te zetten”
Nu kunnen we daarbij meestal wel wat goede adviezen gebruiken want het leven naar je hand zetten en er iets moois van maken dat is toch niet zo gemakkelijk. Maar ook op dat gebied is er eerder al teveel dan te weinig beschikbaar. Niet voor niets is goeie raad geven aan anderen, ook al passen we die niet op ons zelf toe, een van de sterkste punten van het menselijk ras. Natuurlijk is elk mensenleven wel origineel maar er zijn al zovele types en manieren van aanpak behandeld en op papier gezet, dat het uitermate moeilijk is om nog iets origineels te bedenken.
Hoewel het onderwerp van deze memoires in mijn ogen sowieso wel een beetje aandacht verdient, omdat het wil helpen om het werkklimaat hier op aarde te verbeteren en wat aantrekkelijker te maken, toch is er ook op dit terrein al zoveel besproken en geschreven, dat je wel erg eigenwijs moet zijn om te denken dat je nog iets zinvols kunt toevoegen.
Zeker nu we via Internet en al onze moderne communicatiesystemen heel veel mogelijkheden hebben. Mogelijkheden om in praktisch alle beschikbare lectuur en verklaringen te grasduinen. Er staat ons zoveel informatie ter beschikking, dat een mensenleven al veel te kort is om er een goed beeld van te krijgen.
Als motivatie om toch een poging te wagen kan ik echter wel enkele redenen aanvoeren. Als ik om me heen kijk en zie hoeveel mensen met trieste of vermoeide blik naar hun arbeidsplek sjokken, al bijna bij hun eerste contract reikhalzend uitzien naar het pensioen, moeten vechten voor een goede plek op de arbeidsmarkt en velen te kennen geven dat ze de huidige situatie, maar zeker de toekomst donker inzien dan is voor mij alleen maar een medelijdende blik niet voldoende.
Als ik dan bekijk hoeveel voldoening mijn in verhouding lange loopbaan me heeft gegeven met als voorlopige eindconclusie: ´Het is te doen´, dan wil ik toch graag een steentje bijdragen om ´werk´ wat positiever te benaderen.
Verder zijn over het algemeen deze persoonlijke getuigenissen nogal serieus en hoewel ik geen grammetje af wil halen van hun waarde, kwam zomaar in me op dat er misschien wel behoefte is aan een wat vrolijkere versie.

Al vele jaren is voor mij duidelijk dat over werk, arbeid, carriére, loopbaan, baantje, klus, karwei, bezigheid, taak, project, order en alles wat daarmee te maken heeft verschillend wordt gedacht en beleefd, terwijl ook de arbeidsmarkt zelf aan grote veranderingen onderhevig is. Dus daar iets zinvols over schrijven is niet zo eenvoudig.
Vanwege het feit echter dat ik in mijn vijftig jarige loopbaan van onderaf vele niveaus heb doorkruisd, op diverse fronten en locaties actief ben geweest en zodoende ook met vele verschillende collega´s, culturen en werkmethodes in aanraking ben gekomen, geeft me het gevoel dat ik toch wel beslagen ten ijs kom.
Toch is dit niet de hoofdreden. Het gevoel dat ik in die enorme hoop van loopbaanervaringen in de loop der jaren wel enkele duidelijke rode draden heb ontdekt die het voor mij mogelijk hebben gemaakt om niet met een lang gezicht maar met animo, voldoening, waardering en interesse aan zo´n loopbaan dag na dag een degelijk stukje aan te plakken, is denk ik wel waardevol om met anderen te delen.
Voor mij persoonlijk is de titel ´50 jaar werken .. het is te doen´ dus wel op zijn plaats. Hopelijk vind u die rode draden in de diverse anekdotes terug en komt u tot dezelfde konklusie. Maar het best kunt u dat als lezer zelf beoordelen.

Natuurlijk is ook dit boek maar een gedeelte van al hetgeen ik meegemaakt en beleefd heb tijdens de tijd dat ik werkte. Om alles te beschrijven is een beetje teveel gevraagd want door mijn vele interesses en soms wat brutaliteit om iets wijzer te worden van de mensen, aktiviteiten en de omgeving, waar het werk me in al die jaren in heeft geplaatst, is er nogal wat gesprekstof verzameld. Voor zo´n iemand is er bij elke trip of gelegenheid wel iets meegemaakt waardoor zelfs vele jaren later nog iets in je begint te kriebelen, je zomaar een traantje moet wegpinken of spontaan een brede glimlach op je gezicht verschijnt.

Martien van Beek ×
SERVICE
Contact
 
Vragen