€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het Judea Kruis (glans laminaat)

De zonen van Serunja

Jim Brands • boek • paperback

 • Samenvatting
  Voor wie is er nog hoop op redding?
  Is onze wereld gedoemd voor altijd te verdwijnen.
  Aan de oever van de rivier de Maas wordt een drenkeling gevonden.
  Meer dood dan levend.
  Wie is deze man, waar komt hij vandaan?
  De waarheid zal u verbijsteren,
  het menselijk voorstellingsvermogen overstijgen.
  Gaat u gerust slapen. Waan uzelf veilig.
  Wie zal over u waken?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 406
  Uitgeverij : AK Heuvelland
  ISBN : 9789082758108
  Datum publicatie : 10-2017
 • Inhoudsopgave
  Het Judea kruis is een verbijsterend boek.
  Ongelofelijk, kan het echt gebeuren, is dit wat ons te wachten staat?
  Dan moeten wij het ergste vrezen.
  Hoe nu verder?
  Is er nog toekomst, is er nog hoop en zo ja... voor wie?
  Een drenkeling wordt gevonden aan de oevers van de rivier de Maas. Meer dood dan levend. De artsen weten hem ternauwernood te redden. De man lijdt aan geheugenverlies.
  Een gepensioneerde notaris wordt op klaarlichte dag bruut overvallen, als hij een eeuwen oude envelop wil gaan afgeven.
  Door het noodlot wordt een reisgezelschap gecreëerd. Of is er sprake van een vooropgezet plan?
  Een verborgen document brengt ons naar Jeruzalem. Zullen de reizigers op tijd terug zijn, want alleen zij hebben "de sleutel"
  Onze laatste strohalm.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
Retourneren binnen 14 dagen*
Deel via 

Fragment uit het boek

Langzaam opende hij zijn oogleden, ze kleefden, als waren ze met lijm dichtgeplakt. Zonlicht schitterde en fonkelde, een pijnscheut deed hem rillen, zijn onderarm graaide in de kleverige, stinkende modder, op zoek naar enig houvast.
Ik leef… , was zijn eerste gedachte. Zijn lichaam gebroken, zijn geest suïcidaal, de grens gepasseerd, het moment dat je de dood verkiest boven het leven aangebroken, gewoon rust, eeuwige rust, verlost van alle pijn.
Een soort van Duck-tape, waarmee hij als een mummie was omwikkeld, was deels door het water losgeweekt. Dat was zijn redding geweest, nou ja redding, hij lag hier volkomen hulpeloos ingesnoerd. Alleen zijn neusgaten vrij. Ademen ging zwaar. Hij zou zomaar in een paniekaanval kunnen geraken. Onvoldoende zuurstof bereikte zijn longen. Proberen er niet aan te denken, de ademnood uit zijn geest bannen, dat was het enige wat hij nu kon doen.
Zijn geheugen volkomen leeg, waarom en hoe hij hier terecht was gekomen wist hij niet, noch wie hij was, noch waar vandaan.
Deze voor hem vreemde omgeving was de oever van een rivier, de man kon niet weten dat deze rivier de Maas werd genoemd en dat hij zich ongeveer vijf kilometer zuidelijk van de stad Maastricht bevond.
Het was een kunstmatig aangelegd natuurreservaat, er liepen wilde paarden en ossen door de ruigte, wandelaars konden het gebied vrij betreden.
Dat was feitelijk zijn enige kans op redding, indien hij snel zou worden gevonden. Het was winter, het smerige bruine rivierwater had een temperatuur van slechts acht graden. De penetrante stank irriteerde zijn slijmvliezen. De industriële vervuiling had sedert vele decennia het water toxisch gemaakt. Je kon er maar beter geen slok van nemen hoe groot je dorst ook was. De man rilde, zijn vermagerde lichaam schokte, zijn bewustzijn uitgeschakeld door de ondragelijke ontberingen en het gebrek aan zuurstof. Hij snakte naar adem, zijn longen volzuigen en slikken, zijn keel volledig verdroogd.
Geruisloos was een grote grazer dichterbij gekomen, het beest zag er vervaarlijk uit. Zijn stugge krullende vacht was gitzwart, ferme horens stonden fier op zijn kolossale kop, klaar om een dodelijke stoot uit te delen. Het creatuur naderde de man omzichtig, zijn instincten stonden op scherp gesteld, vluchten of aanvallen meer opties beheerste het niet. Het dier snoof de reuk van de man op. De drenkeling opende zijn ogen, de reusachtige viervoeter tornde boven hem uit, onzeker met zijn hoeven schrapend in de zompige rivierklei. De man kon het niet meer gewaarworden, zijn zintuigen waren niet meer in staat gevaar te registreren.
Een Kowalski paard schoot uit het struikgewas en verjoeg het wilde rund. De man was buiten bewustzijn geraakt. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen
Volg ons op pijl