€ 17,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het laatste zelfhulpboek

Stop met zelfverbetering, begin met leven!

Eline Sluys • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Zelfhulpboeken helpen je vooruit. Het laatste zelfhulpboek bevrijdt je van je drang voorwaarts. Het uitgangspunt is dat je er al bent. Je kunt in het nu vrijheid en voldoening ervaren, ongeacht je omstandigheden, persoonlijkheidskenmerken of bagage. Daarom vind je in dit boek géén adviezen voor een beter, gelukkiger, succesvoller leven. Géén technieken om negatieve emoties en ongewenst gedrag aan te pakken. Géén stappenplan naar verlichting.

    Dit boek werpt een radicaal nieuw licht op de vraag hoe emoties en gedrag ontstaan. Het beschrijft een mechanisme in de psyche dat voor iedereen op dezelfde manier werkt. Dit mechanisme verklaart hoe de menselijke ervaring van moment tot moment tot stand komt. Het maakt duidelijk waarom je soms ontspannen en effectief bent, en op andere momenten juist verkrampt en onhandig. Inzicht in dit mechanisme is alles wat je nodig hebt om afscheid te nemen van onzekerheid, stress en ineffectieve gewoontes. Je hoeft niet te ploeteren of in jezelf te graven om de beste versie van jezelf te worden. Alles wat je nodig hebt, is een inzicht…

    ‘Je zoektocht is voorbij… Eline laat je zien waar ontspanning, zekerheid en psychologische vrijheid écht vandaan komen. Aanrader!’ Linda Spaanbroek & Angela Mastwijk, ShiftAcademy
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 145mm x 210mm
    Aantal pagina's : 148
    Uitgeverij : Eline Sluys coaching & training
    ISBN : 9789082899504
    Datum publicatie : 08-2018
  • Inhoudsopgave
    Inhoudsopgave

    Hoezo, het laatste zelfhulpboek?
    H1: Grip op je gedachten bestaat niet
    H2: Je beleeft het leven van binnen naar buiten en niet andersom
    H3: Emoties zijn er niet om serieus genomen te worden
    H4: Niemand is in control en dat is het beste nieuws ooit
    H5: Je bent al de beste versie van jezelf
    H6: Je hoeft niet in jezelf te graven om te ontdekken wie je werkelijk bent
    H7: De 3 principes van Mind, Consciousness en Thought
    Tot slot
    Inspiratiebronnen
  • Reviews (7,5 uit 2 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    14-10-2018
    Als het kwartje valt.
    Als het kwartje valt: dan wordt het leven écht ontspannen. Niet dat je niet meer gestrest bent of boos of verdrietig. maar je kunt dit dan laten gaan. Zoals het weer buiten lde ene keer lekker licht en dan weer stormachtig en nat is. Dat is wat Eline overbrengt in haar boek "Het laatste zelfhulpboek". In duidelijke taal. Het vraagt een paradigma-shift. Wat dat is en hoe dit werkt legt Eline in dit boek uit op een manier die voor ieder weldenkend mens te begrijpen is. Iedereen die ook maar een beetje is met zelf-hulp of zelf-verbetering: lees dit boek. Laat het op je inwerken als een muziekstuk en geniet van de ontspanning die dit brengt.

       Duidelijke taal
       Het helpt écht

    Geplaatst door uit Den Bosch/Waalwijk , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 9 uit 10


    01-10-2018
    in de roos
    je leest het boek met een glimlach; hoe eenvoudig kan het leven zijn bij het inzien -en toepassen- van de "eenvoudige waarheid" dat je niet ( meer) hoeft te zoeken naar een betere versie van jezelf. Je kunt je altijd realiseren wie je werkelijk bent.


    Geplaatst door uit Gelderland , leeftijd 40-49
    Waardeert het boek met een 6 uit 10

€ 17,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hoezo, het laatste zelfhulpboek?

Zelfhulpboeken hebben altijd een enorme aantrekkingskracht op me uitgeoefend. Ze bevatten een belofte die ik onweerstaanbaar vond. ‘Ik ga je honger stillen, Eline’, fluisterden hun kaften me toe. ‘Ik ga jou de kennis aanreiken die je nodig hebt om altijd de heldere, zelfverzekerde, effectieve versie van jezelf te zijn!’

En dus verslond ik het ene boek na het andere. Je kon me gerust een persoonlijke-ontwikkelingsjunkie noemen. Ik las alles wat los en vast zat. Managementbestsellers, populair-wetenschappelijke literatuur, New Age, op oosterse filosofie geïnspireerde verhalen, boeken over typologieën, noem maar op. Als het maar nieuw licht wierp op een prangende vraag waar ik mee zat:

Hoe kan het dat je soms de ontspannen, effectieve versie van jezelf bent, en soms juist de onhandige, gespannen versie?

Ik wilde begrijpen waarom mensen zo grillig zijn. En dan eigenlijk vooral waarom ik zulk tegenstrijdig gedrag vertoonde. Het leek wel alsof er twee versies van mijzelf bestonden:

• Versie A die handelde vanuit een natuurlijk zelfvertrouwen
• Versie B die handelde vanuit angst, gevoelens van onzekerheid en tunnelvisie

Die onzekere versie stak vooral de kop op als in het middelpunt van de belangstelling stond. Ik voelde me niet minderwaardig, maar toch had ik ineens last van spanning als alle ogen op me gericht waren. Ik hield van mensen en was sociaal vaardig. Toch lukte het me niet altijd om op een vanzelfsprekende manier contact te maken. Soms verkrampte ik opeens in situaties waarin ik mezelf moest laten zien.

Ik wilde snappen waar deze spanning vandaan kwam. Dus ging ik op zoek naar verklaringen. Die vond ik in mijn introverte en gevoelige aanleg. In ervaringen uit het verleden. In belemmerende overtuigingen en ingesleten gedragspatronen. Die verklaringen gaven houvast. Nu ik begreep waar mijn angst voor zichtbaar zijn vandaan kwam, kon ik hem aanpakken. Als ik maar hard genoeg mijn best zou doen, zou versie A versie B er wel onder krijgen. En dan zou ik altijd die fijne A-versie zijn!

De belofte van controle
Dat was voor mij de verlokkende belofte van zelfhulpboeken. Die helpen je niet alleen aan verklaringen en verbanden, maar ook aan tips en tools. En daar kun je wat mee. Als je een verband hebt gevonden, dan heb je de oorzaak van je probleem te pakken. Daar kun je dan vervolgens een oplossing voor zoeken. Een oplossing waar je dan weer een actie aan kunt verbinden. Dat geeft een gevoel van controle en oh, wat vinden we dat fijn!

En zo was ik dus altijd op zoek naar het volgende inzicht of model dat me verder zou brengen. In die zoektocht kwam ik allerlei bruikbare inzichten en technieken tegen. Ik had plezier in het leren en ontdekken en het leverde me ook iedere keer wat op. Mijn inzichten deelde ik als coach en trainer met anderen, die daar ook weer van leerden. Ik schreef zelfs mijn eigen zelfhulpboek: Succesvol solliciteren voor introverte mensen!

Ik had steeds minder last van die rare verkramping. Voelde me steeds vaker vrij in situaties waarin de aandacht op me gericht was. Toch bleven er momenten waarop ik wel last had van spanning. Dat vond ik behoorlijk teleurstellend. Ik had toch al zo veel vooruitgang geboekt! Ik had toch al zo gegraven in mijn persoonlijke psychologie en in mijn gedachtenpatronen! Ik had toch al zo veel geoefend met ander gedrag! Wat ik geleerd had, werkte aanvankelijk toch! Waarom nu dan opeens niet meer? En dan zette ik de knop weer om en ging op zoek naar een nieuwe invalshoek. Moedig voorwaarts, op jacht naar het volgende inzicht…

Zo bleef ik achter mezelf aanlopen. Hoe boeiend en behulpzaam ook, mijn zoektocht bracht een bepaalde rusteloosheid met zich mee. Een gevoel van nog niet zijn waar je wilt zijn. Ik slaagde er nooit in om die Versie A vast te houden, waar ik zo naar verlangde. Ik dacht dat ik daarvoor nog dieper in mijn persoonlijke psychologie moest duiken. Dat ik mijn gedachten moest leren controleren of ombuigen. Mijn ingesleten patronen doorbreken. Mijn emoties uitpluizen. Mijn omstandigheden naar mijn hand zetten. Dat alles om mijn potentieel te benutten en zo uiteindelijk de beste versie van mijzelf te worden… Het hielp allemaal, maar ik bereikte nooit het eindpunt en mijn zoektocht hield nooit op.

Tot ik stuitte ik op een radicaal nieuwe manier van kijken in de psychologie. Deze manier van kijken wordt aangeduid met de ‘drie principes’ of het ‘inside-outparadigma’. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht.

The search is over. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen