€ 22,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

hèt LESBOS boekje

inspiratie voor lichaam en geest

Anneke Kamerling • Boek • paperback

 • Samenvatting
  hèt LESBOS boekje is een zeer gedetailleerde Nederlandstalige reisgids over het prachtige Griekse eiland Lesbos.
  Deze mooi geïllustreerde gids schenkt uitgebreid aandacht aan de geschiedenis en de vele bezienswaardigheden van het eiland, maar staat ook stil bij onderwerpen die meestal weinig of geen aandacht krijgen. In het boekje staan verschillende routes, waarbij u op een persoonlijke manier wordt rondgeleid over het eiland.

  hèt LESBOS boekje zal zeker bijdragen om van uw verblijf op Lesbos een onvergetelijk succes te maken!

  Bekijk de preview op: https://www.het-boekje.nl/lesbos/

  LET OP!
  Neemt u voor urgente bestellingen rechtstreeks contact met ons op. Ook wanneer u geen creditcard, ideal of paypal heeft, kunt u rechtstreeks contact opnemen via: https://www.het-boekje.nl/contact/
  Check uw spambox! Het kan zijn dat ons antwoord in uw spambox terechtkomt.

  Actuele informatie online: https://www.het-boekje.nl/
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 92
  Uitgeverij : ITTS
  ISBN : 9789490845063
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  Welkom op Lesbos
  Kaart van het eiland
  Goed om te weten van A tot Z
  Waar ligt Lesbos en hoe kom je er?
  Vervoersmogelijkheden
  De hoofdstad Mytilini
  Het noorden
  Oost-Lesbos
  Het zuiden
  Het zuidwesten
  Bezienswaardigheden en musea
  Kerken, kloosters en kapelletjes
  Geografie en geologie
  Flora en fauna
  Dierenwelzijn op Lesbos
  Stranden
  Sport in het kort
  De geschiedenis van Lesbos
  Lesbos in de mythologie
  Lyrische poëzie
  Muziek en dans
  Het uitgaansleven
  Eten en drinken
  Spoedcursus Grieks
  Lesbos websites
  Van de schrijfster
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  09-07-2023
  Ok
  Inhoud zeer duidelijk maar wel te weinig adressen met straatnaam en nr vermeld. Betere beschrijving route nr zoutvlakte en moerassen waar de flamingo’s te zien zijn. Mss ook reizigers verwittigen dat de meeste wegen toch vol scherpe bochten zitten en bijgevolg ook langer onderweg bent. Boekje was vr de rest wel volledig en wij hopen ooit nog eens terug te gaan in het voorjaar om te wandelen(zomerperiode te warm om lange afstanden te lopen). Het eten en vooral vis en zeevruchten zijn verrukkelijk en in verhouding tot de etenswaren in de winkel zeer goedkoop.

     Mooie kust en relatief rustig
     Heerlijk eten
     Soms Turkse provider mobiele data

  Geplaatst door uit Mol Belgie , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 22,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Welkom op Lesbos!

Het eiland Lesbos, ook wel Lesvos of Mytilini genoemd, is mogelijk vernoemd naar de held Lesvos van Thessalië, zoon van Lapithos, en kleinzoon van Aiolos, de god van de wind. Lesvos was getrouwd met Mithymna, één van de dochters van koning Makar. Deze Makar zou de eerste koning van Lesbos zijn geweest en had vijf dochters: Mytilini, Mithymna, Issa, Antissa, Arisvi en vier zonen: Erassos, Kedrolaos, Neandros en Leukeppos. Naar deze kinderen zijn later een aantal plaatsen op Lesbos genoemd. Mytilini naar Mytilini, Mithymna naar Mithymna en zo zult u zeker nog meer namen tegenkomen. In de mythologie wordt Lesbos meermaals vermeld en op het eiland zijn duidelijke sporen nagelaten van de bewogen geschiedenis, waaronder een nederzetting uit de bronstijd, een antiek theater, een Romeins aquaduct, middeleeuwse vestingen, Ottomaanse moskeeën en vele kloosters en kerken. Lesbos heeft een aanzienlijk aantal schrijvers, dichters en kunstenaars voortgebracht, waaronder de eerste vrouwelijke dichteres Sappho, de filosoof Aristoteles, de schrijver Stratis Myrivilis en de schilder Theofilos Chatzimichail. Het is tevens het moeder-eiland van Mike Dukakis, die in de 90'er jaren een gooi deed naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Lesbos heeft ongeveer 85.000 inwoners, waarvan ca. 40.000 in de hoofdstad Mytilini wonen. Mytilini is een gezellige, wat rommelig aandoende havenstad met een mengelmoes aan architectuur. De meeste dorpen liggen schilderachtig, een beetje verborgen in de bergen, of in besloten baaien aan de kust. De bevolking leeft met name van de landbouw, visserij, zoutwinning, en het toerisme. Op Lesbos staan meer dan 11 miljoen olijfbomen en er wordt per jaar ongeveer 25.000 ton olijfolie geproduceerd. Daarnaast staat het eiland bekend om zijn goede kwaliteit ouzo, waarvan meerdere destilleerderijen op het eiland te vinden zijn. Het toerisme op Lesbos is al enkele decennia in gang. Er zijn hotels en appartementen in de klassen A t/m E, welke over het hele eiland verspreid liggen. Verder heeft het eiland een gezellig uitgaansleven met tal van goede eetgelegenheden en leuke cafeetjes en bars. Het eiland heeft een prachtige, afwisselende natuur en is dan ook uitermate geschikt voor korte en langere wandeltochten. Vogelaars kunnen er hun hart ophalen. Er komen maar liefst meer dan 250 vogelsoorten voor, waaronder purperreigers, ooievaars en flamingo's. De 370 km lange en grillige kustlijn is bezaaid met prachtige stranden met kiezels, fijn zand en turquoise tot diepblauw water.

Lesbos is een ideaal eiland voor vakantiegangers, die cultuur, natuur en avontuur willen combineren en tegelijkertijd willen genieten van de rust, de originele Griekse sfeer en de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen