€ 17,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het niet geleefde leven

Eva Wiltingh • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een aangrijpend verhaal over een innige jeugdvriendschap, over het verloop van drie levens, de hunkering terug te vinden wie je ooit was voordat je leerde te overleven.
  Cora besluit op zestigjarige leeftijd haar vriendin Gonnie weer op te zoeken. Hun weerzien confronteert beiden met de herinnering aan hun gemeenschappelijke hartsvriendin Mara die uit hun midden wegviel op vijftienjarige leeftijd. Op het moment dat Cora en Gonnie het graf van Mara na meer dan veertig jaar samen bezoeken krijgt hun weerzien een dramatische wending.

  Keuzes die Cora en Gonnie los van elkaar maakten in hun afzonderlijke levens komen naakt naast elkaar te staan. Welke levens leefden zij en welke levens leefden zij niet?
  Leven we volgens patronen, bestaat er een vrije wil? Wat maakt uiteindelijk dat levens lopen zoals ze gaan? Hadden we op onze levensweg andere oplossingen kunnen kiezen, andere wegen kunnen inslaan?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 210mm
  Aantal pagina's : 265
  Uitgeverij : Pumbo
  ISBN : 9789464065343
  Datum publicatie : 07-2020
 • Inhoudsopgave
  Proloog 2017-2018
  Deel 1 Drie vriendinnen 1972-1976
  Deel 2 Drenthe 2017-2018
  Deel 3 De Droogte 2018
  Deel 4 Zoute tranen 2025
  Epiloog
  Verantwoording
 • Reviews (8,5 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  28-03-2021
  origineel!
  Mooie mix van thema's: vrouw+vriendschap, vrouw + carrière, voorbestemming, intuitie, spiritualiteit, onder een filosofisch laagje. Frisse stijl, goede constructie. Uitnodigend om te lezen en weer op te pakken.

     prettige stijl
     herkenbaar
     gelijmd-houdt niet lekker vast
     redigeerwerk 90%

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 17,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

'Zwem voor mij in de zee?' vroeg Gonnie mij in die brief. Haar verlangen naar het zoute water, een verlangen naar drijven, naar het openen van haar poriën, naar de sensatie van frisse water langs een vrouwenlichaam; een verlangen naar intens leven en naar lichamelijkheid. Ik kan haar verlangen voelen.

Het donker in mij scheurt aan flarden, wappert als zwart plastic in de wind. Gefladder van zwarte kraaien, een kunstwerk dat ik niet begrijp.

Ergens onder haar huid is een gemis dat zich niet laat vullen, wat ze ook doet. Ze kan er niet aan wennen dat de zon hier ondergaat achter de huizen in plaats van achter het licht glooiend Limburgs landschap. Ze heeft haar geboortegrond verlaten. Gerooide aarde wordt op den duur woestijn.

In de verte het driftig kloppen van de specht, het niet te stoppen tikken van de tijd. Oneindigheid en eindigheid vlechten een ritme tussen eb en vloed.

Gonnie vroeg mij in haar mail niets over mijn bezoek aan Naomi Zuidema, niet over hoe het was geweest, niet wat ik van haar vond. Zelf durfde ik haar er niet over te schrijven. Geen woorden daarover en al helemaal niet op papier. Woorden zouden bij lange na niet de lading van dit bezoek kunnen dragen.

Had ik er maar niet op aangedrongen om alleen naar mij toe te komen, dan was het misschien anders gelopen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen