€ 21,75

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

hèt SAMOS boekje

eiland van wijn en honing

Anneke Kamerling • Boek • paperback

 • Samenvatting
  hèt SAMOS boekje is een zeer gedetailleerde Nederlandstalige reisgids over het prachtige Griekse eiland Samos.
  Deze mooi geïllustreerde gids schenkt uitgebreid aandacht aan de geschiedenis en de vele bezienswaardigheden van het eiland, maar staat ook stil bij onderwerpen die meestal weinig of geen aandacht krijgen. In het boekje staan verschillende routes, waarbij u op een persoonlijke manier wordt rondgeleid over het eiland.

  hèt SAMOS boekje zal zeker bijdragen om van uw verblijf op Samos een onvergetelijk succes te maken!

  Bekijk de preview op: https://www.het-boekje.nl/samos/

  LET OP!
  Neemt u voor urgente bestellingen rechtstreeks contact met ons op. Ook wanneer u geen creditcard, ideal of paypal heeft, kunt u rechtstreeks contact opnemen via: https://www.het-boekje.nl/contact/
  Check uw spambox! Het kan zijn dat ons antwoord in uw spambox terechtkomt.

  Actuele informatie online: https://www.het-boekje.nl/
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 63
  Uitgeverij : ITTS
  ISBN : 9789080271135
  Datum publicatie : 01-2023
 • Inhoudsopgave
  Welkom op Samos
  Kaart van het eiland
  Goed om te weten van A tot Z
  Waar ligt Samos en hoe kom je er?
  Vervoersmogelijkheden
  Samos-stad
  De kouros van Samos
  Plattegrond van Samos-stad
  Noord Samos
  Kokkari
  De Nachtegalenvallei
  Karlovassi
  De watervallen bij Potami
  Zuidoost Samos
  Pythagorion
  De stadswallen van Polykrates
  De oude agora
  De Evpalinio tunnel
  Het antieke theater
  De Romeinse baden
  De tempel van Hera
  Plattegrond van de Hera tempel
  Midden Samos
  Chora
  Mytilinoi
  Koumaradei
  Pirgos
  Zuidwest Samos
  Ballos
  Votsalakia
  Marathokambos
  Platanos
  Het Kerkis massief
  Het uiterste westen
  De geschiedenis van Samos
  Kloosters
  Stranden
  Sport in het kort
  Flora en fauna
  Dierenwelzijn op Samos
  Het uitgaansleven
  Panigiria
  Eten en drinken
  Spoedcursus Grieks
  Samos websites
  Van de schrijfster
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 21,75

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Welkom op Samos!

Samos, bekend van Pythagoras, beroemd om haar wijnen en geroemd door Herodotes. De wijsgeer Herodotes schreef al in 460 v. Chr., toen hij op Samos woonde, dat hij hier de drie indrukwekkendste bouwwerken van Griekenland aantrof. De stadswallen van Polykrates, de tempel van Hera en de tunnel van Evpalinio. Samos is een afwisselend eiland met mogelijkheden voor jong en oud.
Samos-stad, de hoofdstad van het eiland is een levendige plaats rond de beschut gelegen baai van Vathi aan de noordoost kust van het eiland. De stad heeft een grote haven met een drukke boulevard. Verder is het eiland rijk aan plaatsen, dorpen en gehuchten, die over het hele eiland verspreid liggen, van vlak aan de kust tot diep in het binnenland.
Het eiland kent een weelderige natuur, waardoor het de naam heeft wandeleiland bij uitstek te zijn. Het noorden van het eiland is bergachtig en groen. De steile rotskust wordt regelmatig onderbroken door kleine baaien met prachtige kiezelstranden. Het binnenland wordt gekenmerkt door bergmassieven met hoogten van over de 1.000 m. De hoogste top is de Vigla (1.443 m) in het Kerkis massief, in het westen van het eiland. De zuidkust kent zowel zand- als kiezelstranden en naast steile rotskust ook uitgestrekte vlaktes, waar veel landbouw bedreven wordt. Samos heeft ca. 40.000 inwoners, waarvan ongeveer 9.000 mensen in Samos-stad wonen. De bevolking leeft voornamelijk van de landbouw, m.n. de wijnbouw, maar tegenwoordig vormt het toerisme ook een belangrijke bron van inkomsten voor de Samioten. Het eiland is rijk aan verschillende bezienswaardige kloosters en er zijn interessante archeologische vondsten gedaan.
De Hera tempel bij het plaatsje Ireon is de bekendste opgraving en zeker een bezoek waard. De geschiedenis van Samos gaat terug tot in de prehistorie. Vondsten uit deze periode zijn ondergebracht in het paleontologisch museum van Mytilinoi. De Hera tempel stamt uit de 13e eeuw v. Chr. en over het hele eiland zijn Byzantijnse kapelletjes en restanten van middeleeuwse muren te vinden.

Het toerisme is al enkele decennia op gang. Enkele toeristenplaatsjes naast Samos-stad zijn: Pythagorion, Kokkari, Ireon en Votsalakia. Hier vindt u hotels en appartementen in de klassen A t/m E en verschillende uitgaansmogelijkheden, zoals restaurants, bars, disco's en clubs. Samos biedt de toerist alle comfort, prachtige natuur en vele bezienswaardigheden. Het is een ideaal eiland voor vakantiegangers, die cultuur, natuur en avontuur willen combineren en tegelijkertijd willen genieten van de rust, de originele Griekse sfeer en de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen