€ 22,75

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

hèt SKYROS boekje

tegenstellingen in harmonie

Anneke Kamerling • Boek • paperback

 • Samenvatting
  hèt SKYROS boekje is een zeer gedetailleerde Nederlandstalige reisgids over het prachtige Griekse eiland Skyros.
  Deze mooi geïllustreerde gids schenkt uitgebreid aandacht aan de geschiedenis en de vele bezienswaardigheden van het eiland, maar staat ook stil bij onderwerpen die meestal weinig of geen aandacht krijgen. In het boekje staan verschillende routes, waarbij u op een persoonlijke manier wordt rondgeleid over het eiland.

  hèt SKYROS boekje zal zeker bijdragen om van uw verblijf op Skyros een onvergetelijk succes te maken!

  Bekijk de preview op: https://www.het-boekje.nl/skyros/

  LET OP!
  Neemt u voor urgente bestellingen rechtstreeks contact met ons op. Ook wanneer u geen creditcard, ideal of paypal heeft, kunt u rechtstreeks contact opnemen via: https://www.het-boekje.nl/contact/
  Check uw spambox! Het kan zijn dat ons antwoord in uw spambox terechtkomt.

  Actuele informatie online: https://www.het-boekje.nl/
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 59
  Uitgeverij : ITTS
  ISBN : 9789490845056
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  Kaart van het eiland
  Welkom op Skyros
  Goed om te weten van A tot Z
  Waar ligt Skyros en hoe kom je er?
  Vervoersmogelijkheden
  De hoofdstad Chora
  Het noorden
  Het zuiden
  Skyros in de mythologie
  De geschiedenis van Skyros
  Bezienswaardigheden en musea
  Kerken, kloosters en kapelletjes
  Cultuur en traditie
  Landschap, flora en fauna
  De Skyriaanse paarden
  Stranden
  Wandelen
  Muziek en dans
  Het uitgaansleven
  Het Skyriaanse Carnaval
  Eten en drinken
  Spoedcursus Grieks
  Van de schrijfster
  Skyros websites
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 22,75

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Welkom op Skyros!

Skyros, met zijn afwisselende glooiende landschap, begroeid met geurige vegetatie in het noorden en ruig en ongerept in het zuiden, met talloze kapelletjes en overal het adembenemende uitzicht op zee; een stukje paradijs op aarde! Het eiland behoort tot de Noordelijke Sporaden eilandengroep in de Noord Egeïsche Zee en heeft ongeveer 3.000 inwoners. De eilandbevolking leeft voornamelijk van de landbouw, veeteelt, visvangst en kunstnijverheid. Met de komst van het toerisme zien steeds meer Skyrianen hierin een nieuwe of extra bron van inkomsten.
De verschillende dorpjes liggen verspreid in de bergen, met name in het noorden van het eiland, en langs de kust. 'Dorp' is overigens een groot woord voor de gehuchten, die op Skyros niet uit dicht op elkaar gebouwde huizen rond een plein met een centrale kerk bestaan, zoals dat op veel andere eilanden het geval is, maar meestal uit verspreid staande huizen bestaan tussen veldjes waar landbouw en veeteelt bedreven wordt.
Chora, de hoofdstad van het eiland, ligt aan de oostkust. Deze stad is als een typisch Grieks dorp gebouwd tegen een steile rotswand. Het is een interessante mengelmoes van blokvormige witte huisjes en Byzantijnse en Venetiaanse invloeden, zoals het Kastro, dat hoog boven het stadje uittorent.
De accommodaties, van eenvoudig tot comfortabel, zijn op de noordelijke helft van het eiland te vinden. Een echt druk uitgaansleven kent het eiland niet, maar er zijn tal van goede eetgelegenheden en leuke cafeetjes.
De bijna 130 km lange kustlijn bestaat voornamelijk uit rotsen, afgewisseld met prachtige stranden in grote en kleinere baaien.
In de mythologie wordt Skyros vermeld als het eiland waar Achilles zich verborgen hield om aan de slag van Troje te ontkomen, en op het eiland zijn duidelijke sporen nagelaten van de bewogen geschiedenis, waaronder veel Byzantijnse kerken en kloosters.
Uniek voor Skyros zijn de wilde paarden, die vrij over het eiland rondzwerven.

De schilderachtige stad, de ongerepte natuur, de interessante bezienswaardigheden in combinatie met de heerlijke, rustige stranden en de vriendelijkheid van de bevolking, maken het eiland tot een ideale stek voor de vakantieganger. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen