€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het stroomt als lava

Ineke Valkenburg • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dit boek is een verhalenbundel over levenskunst. Gewoon, praktische levenskunst. Niets ZEN, niets Goeroe, maar wel de kunst van leven.
  Ineke Valkenburg heeft haar levensschool doorlopen en leert nog altijd. De leerschool met ouders en ook die van haar schooltijd liggen ver achter haar. Nog steeds ervaart ze: “wat zijn er veel spannende wegen om te gaan”. Als jonge vrouw werkte ze op het oude Schiphol en als reisleidster in Oostenrijk. Ze runde een restaurant. Had een praktijk voor Moratherapie in Zwolle en Gaanderen. Gaf lezingen en doceerde op Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen te Arnhem.
  Leidde mensen rond in het Raadhuis van Hilversum en deed nog veel meer. Alles wat ze aanpakte, werd grondig doorzocht, van alle kanten bekeken en bestudeerd.
  Die wetenschap, die ervaring werd gul en met vreugde uitgedeeld. Dat mandje vol uitdeelsnoepjes, vol plukbloemetjes, hebt u nu in uw hand. Pak er af en toe iets uit, ruik eraan, proef ervan, en volg haar motto: maak wat van je leven.
  Niet zo moeilijk als je de geluksmomentjes wilt zien!

  Karine de Vries
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 180
  Uitgeverij : INREN
  ISBN : 9789082800814
  Datum publicatie : 02-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,3 uit 4 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  23-05-2020
  Met een vlotte pen.
  Ineke is 'n geboren vertelster en kan ook nog boeiend en intelligent schrijven. Voeg die eigenschappen bij elkaar en je krijgt 'n boek waar ik van genoten heb. Ik was ontroerd, heb erg moeten lachen, maar vond 't bovenal jammer dat ik 't uit had.


  Geplaatst door uit Achterhoek , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  12-02-2020
  Met liefde voor al wat leeft
  Het tweede boek van Ineke Valkenburg is een fijne verhalenbundel. Autobiografische vertellingen over alledaagse zaken, die zeker niet alledaags beschreven zijn. Haar grote belangstelling en intense wijze van leven en observeren maakt deze bundel een genot om te lezen. Allerlei gebeurtenissen passeren de revue. Het is een boek vol ontmoetingen met mensen van jong tot oud. Maar ook met de vogels op haar balkon. Haar eerste baan op Schiphol en het werk als reisleidster in Oostenrijk. De wijze van vertellen is helder en er spreekt liefde uit voor al wat leeft. Het boek is op een stormachtige zondagmiddag in februari gepresenteerd. Het verdient het om uit te waaien over het land en neer te dalen op menig salontafel en nachtkastje.

     Helder geschreven
     Leest vlot weg

  Geplaatst door uit Loosdrecht
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  06-02-2020
  levenskunst
  "Praktische levenskunst" dekt de lading van dit boek. Zeker, maar er hoort nog bij dat de vrouw die hier schrijft, die kunst ook beoefent. Dat doe je als je van problemen uitdagingen maakt. Dat doe je, wanneer het grote niet voorhanden is, je dan besluit te genieten van het kleine. Sta open, wees verwonderd en blijf vooral bij jezelf.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  06-02-2020
  Vlot en Amusant
  Een leuk en verrassend boek, met verhalen, die herkenbaar zijn met komische elementen.


  Geplaatst door uit Amersfoort , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar1-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

-De moed zonk me in mijn schoenen. Daar had ik niet op gerekend. Ik moest nu een keuze maken.
-Ik probeerde hem aan te moedigen om wat sneller te gaan.”Kom op joh, je kan het!” Hij kreunde en steunde dan nog harder.
-Ontroerd en tevens opgelucht zat ik tegenover hem. Op dat moment wist ik weer waarom hij de man van mijn leven was.
-Weer terug naar zijn uitgangspunt kijkt hij mijn kant op en volgens mij knikt hij even. Hij heeft een goed besluit genomen. Ik ben geen gevaar voor hem.
-Zo genoot ik toch nog van mijn verjaardag. Thuis heeft niemand daar iets van gemerkt, zij waren veel te druk met feestvieren.

Zomaar een paar zinnen uit de 40 verhalen, die als lava uit mijn pen stroomden. Mijn kijk op gebeurtenissen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen