€ 39,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het verdwenen vliegveld Papendrecht

Pieter van Wijngaarden • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Voor u ligt de omvangrijkste studie in drie delen die ooit over de vliegtuigfabriek Aviolanda in Papendrecht verschenen is. Deze nieuwe serie sluit aan bij de vorige uitgaven uit 1987 en 2013 maar bevatten veel nieuwe details over de productielijnen, Tweede Wereldoorlog, onderhoud en assemblages en geeft ook het complete verhaal weer van het naast de fabriek gelegen vliegveld op het Hoge Stuk van het Slobbengors.
  Het uitgangspunt van deze herziene boeken is de vondst van de originele logboeken uit de periode 1927 – 1970, waarin alles opgetekend staat over afleveringen van vliegtuigen, schepen, autobussen, passagiersbruggen en de vliegbewegingen op het Luchtvaartterrein Papendrecht.
  Het vliegen op Papendrecht begon met de Dornier Wal-vliegboten, later gevolgd door het invliegen van de Curtiss-Wright Hawk I. Met enkele Curtiss CW-1 vliegtuigjes wilde de directie een vliegschool beginnen. In de crisistijd werden allerlei projecten aangepakt waaronder het onderhoud aan de Fokker F.VII/3m en Ford-3AT. Voor de KLM werden Koolhovens F.K.43 gebouwd en voor de Luchtvaartafdeeling van Soesterberg werd een midlife update gerealiseerd aan de Fokker C.V. Voor Koolhoven werden eveneens ruim dertig F.K.51’s gebouwd voor het LA-KNIL en de Spaanse burgeroorlog. Meer werk kwam er in het verschiet met de bouw van de Dornier Do 24. Voor vriend en vijand werden deze vliegboten in Papendrecht gebouwd.
  De serie over Aviolanda is doorspekt met anekdotes en korte verhalen over vliegers en vliegtuigen die met naam en toenaam genoemd worden. Veel details zijn er te vinden over de Tweede Wereldoorlog en revisieprojecten van na de oorlog. Zo worden alle binnen- en buitenlandse Dakota’s, Harvards, Piper Super Cubs, Mariners, Catalina’s, Fireflies en helikopters beschreven. Maar ook alle luchtvaartuigen van de USAREUR, UNO en enkele andere luchtmachten die bij Aviolanda werden geassembleerd en gereviseerd, worden tot in detail genoemd.
  De complete serie bestaat uit vier delen:
  Deel I: 1920 – 1940 Deel II: 1940 – 1945 Deel III: 1945 – 1953 Deel IV: 1953 - 1970
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 208
  Uitgeverij : Octagon
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 05-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 39,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen