€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het verhaal van mijn bestaan

identiteitsontwikkeling van jongeren en jongvolwassenen met een migrantenachtergrond

Rhona Eustatius • Boek • loose-leaf

 • Samenvatting
  Rhona Eustatius (geboren in 1982) komt oorspronkelijk uit Curaçao en is de dochter van Merlin Fray en Robert Eustatius. Op twintigjarige leeftijd besloot ze naar Nederland te emigreren. In Nederland heeft het proces van bewustwording, de zoektocht naar haar eigen ik, een grote vaart genomen. Het verhaal van mijn bestaan is ontstaan in de periode dat ze de transculturele systeemtherapie opleiding heeft gevolgd. Tijdens deze opleiding heeft ze haar ontwikkeling gedocumenteerd, wat haar bewuster heeft gemaakt van de verschillende processen en de rol die haar afkomst, familie en omgeving hierin hebben gespeeld.


  Hoe ben je eigenlijk geworden wie je nu bent? Het verhaal van mijn bestaan biedt jou een weg om deze vraag te beantwoorden. Dit werkboek zit boordevol praktische opdrachten die niet alleen jongeren en jongvolwassenen met een migrantenachtergrond, maar ook eenieder die geïnteresseerd is, ondersteunt bij het schrijven van een levensverhaal. Door het schrijven van dit verhaal, maak je een onthullende ontdekkingsreis langs je eigen achtergrond. Zo kom je meer te weten over je familiegeschiedenis, cultuur, taal, land van herkomst en welke invloed deze op je identiteitsontwikkeling hebben. Het einddoel is dat er verbindingen worden gemaakt en dat je jezelf beter leert kennen en begrijpen.
 • Productinformatie
  Binding : Loose-leaf
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 55
  Uitgeverij : Rhona Eustatius
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 11-2023
 • Inhoudsopgave
  Thema’s
  - De betekenis van mijn naam
  - Negen tekeningen test
  - Genogram
  - Mijn levenslijn
  - Wie is mijn familie
  - Migratiegeschiedenis
  - Cultuur van herkomst
  - Geloof, religie en spiritualiteit
  - Taal
  - Mijn sociale kaart en vrijetijdsbesteding
  - Opleiding, werk en sociaal-economische status
  - Mijn gezondheid
  - Wat zijn mijn krachten, draken en beschermjassen
  - Zelfbeeld en maatschappelijk positie
  - Seksualiteit en relaties
  - Sociale Media
  - Het verzamelen van verhalen
  - Wens naar mijzelf en familie
  - Eigen Thema’s
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Wie is mijn familie?
Je bent geboren en opgegroeid binnen een familie, bestaande uit ouders, grootouders, broers, zussen, ooms, tantes, neven en nichten. Deze mensen zijn jou toegewezen, je had geen zeggenschap over deze keuze.
Je ouders, broers en zussen, en je bredere familie zijn de eerste mensen waarmee je vanaf het allereerste begin interactie hebt gehad. Het is in deze interacties dat de vorming van je persoonlijkheid, karakter en identiteit is gestart en verder is ontwikkeld.
Het is van belang en ook boeiend om de relaties binnen je familie nader te onderzoeken en te begrijpen hoe deze relaties invloed op je hebben gehad en nog steeds hebben.
In families is er vaak een duidelijke structuur met verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Bijvoorbeeld, een grootouder kan de gezagsdrager zijn, terwijl een tante of oom degene is tot wie iedereen zich wendt voor advies en steun. Hoe ziet de structuur van jouw familie eruit? ×
SERVICE
Contact
 
Vragen