Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 15,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Verzamelde werkjes
  Verzamelde werkjes (boek)
 • Cover Davids ster
  Davids ster (boek)

Het zwaard van Leonidas

Frank de Olde • Boek • paperback

 • Samenvatting

  Een ongeluk zet het leven van de 15-jarige Koen volledig op zijn kop. Hij krijgt last van driftbuien en neemt zich één ding heilig voor: ik laat me door niemand meer iets voorschrijven. Die houding leidt thuis tot de nodige spanningen, en op school tot een vechtpartij met ingrijpende gevolgen.

  Gelukkig breekt de zomervakantie aan. Samen met zijn vader vertrekt hij naar Griekenland. Voor Koen, die hevig in de klassieke oudheid is geïnteresseerd, vormt een bezoek aan Sparta het absolute hoogtepunt van de reis. Daar, in de omgeving van de roemruchte stadstaat, doet hij een vondst die zijn leven zal veranderen.

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 178
  Uitgeverij : Publifrank
  ISBN : 9789081908924
  Datum publicatie : 02-2013
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 15,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

'Ontbijt goed mannen, want vanavond dineren we in de Hades!’

      Terwijl zijn bronzen harnas en helm de stralen van de opkomende zon weerkaatsten, sprak Leonidas zijn mannen voor de laatste keer toe. Met zijn imponerende gestalte torende hij een halve kop boven iedereen uit. Zijn lange haren en rode cape wapperden in de wind. Hij zag eruit als een halfgod, en voor zijn mannen wás hij dat ook.

      ‘Vandaag schrijven we geschiedenis,’ ging de koning verder. ‘We geven de vrije wereld een verhaal dat tot in de lengte der dagen zal worden verteld. Ik ben er trots op dat ik jullie koning mocht zijn. Nooit heeft Griekenland betere strijders gekend. Het is een voorrecht om samen met jullie te mogen sterven!’

×
SERVICE
Contact
 
Vragen