€ 29,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Hier en ginder

Ilse Derluyn • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Kinderen en jongeren vormen een belangrijk, maar soms onzichtbaar deel van de groep van mensen die naar België migreren. Sommigen komen hier aan met hun ouders of andere familieleden, anderen staat er helemaal alleen voor, de niet-begeleide buitenlandse minderjarigen. Al deze jonge nieuwkomers staan voor een resem uitdagingen, waarbij ze soms worstelen met grote, complexe of zelfs onbeantwoordbare vragen. Gelukkig worden zij ondersteund door hulpverleners in een opvangcentrum, leerkrachten in een onthaalklas, door vrijwilligers, pleegouders of voogden.
  In Hier & Ginder stapt Ilse Derluyn mee in het ondersteuningstraject om deze jonge mensen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling en in hun welzijn. Vanuit een relationeel-pedagogisch perspectief belicht ze de noden, sterktes en mogelijkheden van deze diverse groep van jonge vluchtelingen en nieuwkomers en gaat ze op zoek naar hoe we een zo goed mogelijk antwoord kunnen geven op die noden. Daarbij toont de auteur aan hoe belangrijk het is verbinding-in-context te creëren in de psychosociale ondersteuning: deze jonge nieuwkomers leven ‘hier’ en dragen tegelijk een lange geschiedenis ‘ginder’ met zich mee, een ‘ginder’ waar ze ook nu nog mee verbonden zijn.
  Dit boek is een must-read voor begeleiders, psychologen, sociaal werkers, pleegouders, voogden, vrijwilligers en iedereen die betrokken is bij de ondersteuning van jonge nieuwkomers.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 221mm
  Aantal pagina's : 200
  Uitgeverij : Owl Press
  ISBN : 9789464788143
  Datum publicatie : 09-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen