€ 16,90


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

HNOSS

Fred van Wijk • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Hnoss is een bewoonbare planeet op 16 lichtjaren van de Aarde. Het ruimteschip K16 reist met ruim 300 kolonisten naar Hnoss. Eenmaal daar aangekomen blijkt er iets vreselijk mis te zijn gegaan in de voorbereidingen op Aarde en de nieuwe wereld lijkt ten dode opgeschreven!
  Wanneer men op Aarde na 16 jaar van de rampspoed hoort, moet een inspecteur van Interpol een 16 jaar oude moord onderzoeken die wel of niet is gepleegd op een afstand van 16 lichtjaar van de Aarde. Hij raakt verwikkeld in een ingenieus opgezet complot dat de samenleving op Aarde op haar grondvesten doet schudden. Uiteindelijk zien we hoe het na twee generaties op Hnoss gaat, ondanks, of juist dankzij die mislukte voorbereidingen op Aarde.

  Hnoss is een maatschappelijk geëngageerd verhaal waarin de vrouw - man relatie centraal staat en dat gebaseerd is op de gedachte: Wat als de mensheid eens helemaal opnieuw kon beginnen? Wat komt er kijken bij het bevolken van een andere planeet?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 158mm x 236mm
  Aantal pagina's : 276
  Uitgeverij : uitgeverij spronkels
  ISBN : 9789083306308
  Datum publicatie : 01-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  24-01-2023
  Hnoss is een aanrader
  Hnoss is een boeiend boek, dat ik met veel plezier heb gelezen. Het is eigenlijk een combinatie van science fiction en een detective. Ik was benieuwd naar hoe en hoe geloofwaardig het reizen naar en bevolken van een andere planeet zou worden beschreven. Het is interessant, dat dat in dit boek zo geloofwaardig mogelijk is gedaan, op basis van huidige en verwachte wetenschappelijke kennis. Het geeft een levendig beeld en zet je aan het denken over wat er in de toekomst wel of niet mogelijk is. Genetische aanpassingen aan de vorm van leven op een andere planeet, ‘in stasis’ reizen, snelheden in de buurt van de lichtsnelheid, gaat dat ooit in de toekomst mogelijk worden? Het verhaal speelt eerst op de ruimtereis en op Hnoss, daarna op aarde en tenslotte weer op Hnoss. Het vertelt wat de ideeën en de daden van een extreme groepering voor gevolgen hebben op de nieuwe planeet. Je leeft mee met Harald, de kapitein van het kolonieschip, met Hagan van Interpol en met geneticus Kim: wat is er gebeurd en wat betekent het voor het leven op Hnoss. Het blijft van het begin tot het eind spannend en intrigerend.

     boeiend en vlot geschreven
     interessant en fantasierijk

  Geplaatst door uit Wageningen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 16,90

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen