€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Hoe leef jij je leven?

Van puber naar volwassenheid

Richard Witsiers • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Met mijn eigen ervaringen probeer ik jou vooraf inzicht te geven in de 'fouten' die veel volwassenen maken. Doordat je als kind vaak onbewust het gedrag van de ouder overneemt is het lastig een andere weg te bewandelen maar met kennis vooraf zal je eerder de 'juiste' keuzes gaan maken. Een keuze kan een groot gevolg hebben. Het kan je leven een wending geven waar je achteraf niet op zat te wachten. Denk aan relatie, werk, voeding enz. Je kunt vaak voorkomen dat je vele jaren in een ongelukkige relatie zit, 'op je tenen moet lopen' op je werk of geestelijke en/of lichamelijke gezondheidsklachten krijgt. Het zou ook kunnen dat ouders het 'goed' doen maar je evengoed een andere weg wil bewandelen. In dat geval is het ook goed om vooraf te weten wat de gevolgen zijn van jouw keuze. Mocht je de 'verkeerde' keuze gemaakt hebben dan is het nooit te laat om te veranderen. Hoogste doel: geluk.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 272
  Uitgeverij : Richard Witsiers
  ISBN : 9789082906905
  Datum publicatie : 09-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het is bijzonder om te zien dat er zoveel vreemde keuzes gemaakt worden door iedereen. Waar ligt dat aan? Om op latere leeftijd terug te kunnen kijken op een mooie jeugd gaat het niet alleen maar over uitgaan en vakanties. Natuurlijk is het leuk en goed om dit te doen en er plezier van te hebben maar het zijn bijzaken. Veel belangrijker is het om op latere leeftijd terug te kijken op een leven waarin je een groei in jezelf ziet die ertoe heeft geleid dat je gelukkig bent. Wat moet je hiervoor doen en laten? Het begint met te luisteren naar je gevoel (intuïtie). In jouw jeugd maar ook in je verdere leven heb je vele leraren. Dit kunnen je ouders zijn, meesters en juffen, trainers van de sport die je beoefent, je werkgever, partner en eigenlijk alles en iedereen die jouw pad kruist (zelfs dieren en planten kunnen jou iets leren). Ondanks dat deze leraren naar hun beste vermogen jou verder willen helpen kunnen ze ervoor zorgen dat jij de verkeerde keuzes maakt. Omdat je nog niet veel kennis hebt van de verschillende mensen die er op deze wereld zijn is het, vooral als je jong bent, belangrijk om je gevoel te gebruiken. Elke keer als iemand zegt of vraagt dat je iets moet doen zal je alert moeten zijn op de gevolgen van deze handeling. Het komt (hopelijk) regelmatig voor dat je aan jezelf een vraag stelt voor je iets gaat doen. Zorg dat je een goed onderbouwt antwoord voor jezelf hebt waarom je iets denkt en doet. Elke keuze heeft gevolgen. Het ene gevolg is groter dan het andere. Daarom vraag ik jou bij deze dat je kritisch kijkt naar de mening die ik heb voordat je mijn mening overneemt of er tegenin gaat. De bedoeling van dit boek is dat je al op jonge leeftijd leert de juiste keuzes te maken. De belangrijkste zaken in het leven waarin je keuzes maakt zijn: school, voeding, sport, muziek, huisdier, vrienden, partner, werk, huis, natuur (milieu), rust, lichamelijke- maar vooral mentale houding (hoe je in het leven staat). Dat laatste is heel belangrijk. Je kunt nog zoveel goede keuzes in het leven gemaakt hebben maar bijvoorbeeld door een negatieve levenshouding of door ‘op de oppervlakte’ te leven zal het zo zijn dat je uiteindelijk ongelukkig bent en zal blijven.
Het is belangrijk om te weten dat het gevoel die jij in situaties krijgt niet jouw gedachtes zijn. Gedachtes zijn vaak gevormd door ervaringen en informatie die erin gestopt zijn door iemand anders terwijl gevoel meer is dan dat. De informatie van een ander hoeft niet altijd juist te zijn waardoor je de verkeerde keuze maakt terwijl je dacht dat je de juiste keuze zou maken. Ook jouw ego zorgt ervoor dat je de verkeerde keuzes maakt en verkeerde reacties geeft. De kunst is om in te zien waar de gedachte vandaan komt. Is het jouw ego, zijn het jouw ervaringen en kennis van een ander die in je gestopt zijn of is het jouw 'onderbuik' gevoel? In dit boek leg ik meer uit over de nadelen van handelen via het ego en ook waarom het niet altijd goed is om naar de stem in jouw hoofd te luisteren. Dit is namelijk niet jouw onderbuikgevoel. Het mooie is dat je deze stem kunt veranderen maar dan begint het eerst met het inzicht krijgen van jouw eigen gedachten...en dat is niet makkelijk. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen