€ 21,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Hoopvol Begin

een psychologische toekomst thriller

Arno van Rooijen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Hoopvol Begin is het laatste deel van de Minglot-trilogie Thriller over klimaatverandering en overbevolking. Het verhaal speelt zich af op onze planeet in de stad Warnar op het noordelijk halfrond in een nabije of verre toekomst.

  Ten gevolge van de desastreuze klimaatverandering op de aarde is een brede strook van drieduizend kilometer rond de evenaar onbewoonbaar geworden. De gemiddelde temperatuur in deze streek is opgelopen tot boven de 50°C. In de steeds kleiner wordende bewoonde gebieden op het noordelijk en zuidelijk halfrond is overbevolking een groot probleem geworden.
  De autoriteiten van de stad Warnar pakken de problemen van de overbevolking op hardhandige wijze aan. Als mensen door ziekte of werkloosheid geen belasting meer kunnen betalen, worden zij verbannen naar buitengebieden.
  De dood van Hans Minglot stelt Linda Wesie en Kjelt Kinsel voor een groot probleem. De overheid doet er kennelijk alles aan om diegenen die het schandaal rond de pijnstiller Phibonac openbaar willen maken uit de weg te ruimen. Na wetenschapper Peter KInsel is het ze nu ook gelukt om Hans Minglot te vergiftigen, of kan de mysterieuze klimaatvluchtelinge, voormalige vriendin van Hans en briljant scheikundige Myra Tula van de organisatie SpaceCorp uitkomst bieden?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 271
  Uitgeverij : Schoutenhoeck
  ISBN : 9789464431582
  Datum publicatie : 02-2024
 • Inhoudsopgave
  Inhoud


  1. De bevrijding 9
  2. Epona 31
  3. Groene stof 65
  4. De oude eik 83
  5. Banphi 109
  6. Het nieuwe wapen 167
  7. In de cel 197
  8. Zegen of vloek 225
  9. Korenaren 245
  10. De reis 257
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 21,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

De man begint te huilen. Jens kan geen medelijden voor deze hielenlikker opbrengen. Hij was immers degene die hem controleerde om maar een wit voetje bij de leiding te halen. Wat een zielig hoopje mens was hij nu ineens. Deze types, vond Jens, willen maar al te graag spionage-opdrachten uitvoeren. Ze hebben geen ruggengraat. Als Jens het bericht van Kjelt aan Clarke aan de directeur laat zien, kijkt deze eerst naar Jens en vervolgens naar Clarke op wiens gezicht inmiddels de paniek zichtbaar wordt. Op de eerste stompen in zijn maag is hij duidelijk niet voorbereid. Hij krimpt ineen, een zacht gekerm klinkt uit zijn mond. Daarna wordt de bewuste zak nogmaals over zijn hoofd getrokken en aangehaald. Een gedempt geschreeuw klinkt uit de zak.
‘Stop………..stop, ik geef toe……, haal die zak van mijn hoofd.’
Het vuurrode hoofd van Clarke verschijnt. Zwaar ademend geeft hij toe de naam van Jens aan Kjelt te hebben verstrekt. Hij wilde daarmee Jens in de val laten lopen, iets wat de baas toch van hem verwacht.
‘Als je liegt heb ik niks aan je’, briest de directeur.
×
SERVICE
Contact
 
Vragen