€ 24,95

ePUB ebook

  € 12,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Hugo

De kwetsbaarheid van een hunkerend hart

R.E. de Bruijn • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Roman "Hugo, de kwetsbaarheid van een hunkerend hart" neemt je mee op een turbulente reis door de ogen van Susanne. Als een jong meisje met een hart vol moed, trotseert ze onvoorstelbare uitdagingen die haar omringende wereld zo meedogenloos maken. Susanne's verhaal is doordrenkt van eenzaamheid, waarin haar geestelijke kracht op de proef wordt gesteld. Terwijl ze worstelt om overeind te blijven te midden van een oceaan van ontberingen, worden haar dagen gevuld met een mix van angst, hoop en vastberadenheid, waardoor Susanne zich vastklampt aan de dunne draad van haar eigen veerkracht.
  Deze meeslepende roman laat je niet los. Het verleidt je om dieper te duiken, om samen met Susanne de schaduwen te doorgronden en te ontdekken wat er werkelijk in haar binnenste schuilt.

  "Hugo" zal je hart sneller doen kloppen, je zintuigen prikkelen en je meevoeren naar een wereld waarin moed de enige redding is in een genadeloze werkelijkheid…

  Een boek over grensoverschrijdend gedrag, verwaarlozing en de zoektocht naar veiligheid en liefde. HUGO is een verhaal voor volwassenen die ooit dit kind waren en voor jonge mensen die op zoek zijn naar erkenning voor wat ze niet kregen, maar wat ze wel hadden moeten krijgen. Verwaarloosde kinderen die tijdens hun zoektocht naar liefde en veiligheid, vaak onbewust vallen voor wat ze eigenlijk proberen te ontvluchten. Ons verleden dragen we met ons mee, tot we begrijpen dat we het anders kunnen doen en wat we zo gemist hebben aan onszelf kunnen geven.

  Roos de Bruijn (pseudoniem), geboren in 1971 woont samen met haar echtgenoot Aart en twee kattenjongens in de prachtige omgeving van polders, water en natuur. Haar eerste schrijverssucces behaalde zij tien jaar geleden, toen ze met een schrijverswedstrijd een mooie fiets van een bekend merk won.

  Website: https://sites.google.com/view/roosdebruijn/homepage
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 367
  Uitgeverij : Perfectly Imperfect Publishing
  ISBN : 9789090360713
  Datum publicatie : 05-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,2 uit 16 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  12-08-2022
  Schrijven van pas ontmoette stadsgenoot maakt nieuwsgierig.
  Blanco begon ik te lezen. Even moeite om het verhaal te grijpen, maar eenmaal gegrepen maakte het steeds nieuwsgieriger naar de afloop. De afloop die je gedurende het verhaal wenst voor de hoofdrolspeelster is een ingang naar deel twee. Wordt H U G O een reeks! Nieuwsgierig en invullend ben ik nu nog steeds. Wie is die dame? Waarom heeft zij die uitwerking op Suzan? Waarom roept zij dit gevoel bij mij op? Vragen te over… om zelf in te vullen of later te lezen in het vervolg.


  Geplaatst door uit Lelystad , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  31-07-2022
  Duidelijk geschreven boek
  Duidelijk geschreven boek, je gaat echt terug naar de jaren 80, naar de puberteit. Je wilt door blijven lezen ( ik ben zelf niet zo een lezer, maar had hem in 2 dagen uit). Je krijgt het echt te doen met het meisje uit het boek en hoopte dat er hulp voor haar was geweest. Ik hoop dat er nog een vervolg komt.

     Makkelijk leesbaar en pakkend
     Goede lettertype

  Geplaatst door uit Lelystad , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  30-07-2022
  Zeer actueel
  Ook al speelt dit zich af in de 80er jaren is het nog steeds heel actueel helaas. Het boek leest makkelijk weg door de zeer gemakkelijke schrijfstijl. Ben heel benieuwd naar het 2e boek.

     Makkelijke lees stijl
     Duidelijk omschreven en beschreven

  Geplaatst door uit Lelystad , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-07-2022
  Hugo
  Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Ik had het in 3 dagen uit, omdat ik zo benieuwd was hoe het afliep.


  Geplaatst door , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-07-2022
  Pakkend verhaal over actueel thema
  Het boek leest makkelijk weg. Goede schrijfstijl, kloppende tijdlijn. Wat het boek bijzonder maakt is dat het verhaal start in de jaren 80 met een thema dat anno 2022 zeer actueel is. Aangrijpend om te lezen hoe iemand zo in iemand anders zijn web verstrikt kan zitten en voor zo'n lange periode. Zeker de moeite waard om te lezen!


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  20-07-2022
  Mooi boek
  Het boek Hugo pakte me gelijk, kon het boek niet wegleggen. Vind het een mooi verhaal, ik kijk uit naar een 2e boek.


  Geplaatst door uit Lelystad , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  18-07-2022
  Hugo
  Ik ben geen echte lezer maar had dit boek binnen 2 dagen uit, zegt genoeg lijkt mij! Het leest makkelijk weg en het is een pakkend verhaal.


  Geplaatst door uit Lelystad , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  16-07-2022
  Hugo
  Heel fijn geschreven, je blijft lezen! Is deel 2 al af? ;)

     Leest fijn weg

  Geplaatst door uit Lelystad , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  10-07-2022
  Goed gekozen
  Leest lekker weg


  Geplaatst door uit 1788WR , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  09-07-2022
  Hugo
  Het thema is duidelijk, zoals ook goed is verwoord op de achterkant van jouw boek. De start vind ik erg goed, ontspannen de vakantie tegemoet per trein. Duidelijke link via gebeurtenis op het perron, waardoor niet alleen de fysieke maar ook de geestelijke gedachtentrein begint, chapeau


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  28-06-2022
  Herkenbaar
  Het thema sprak mij onmiddellijk aan (soortgelijk iets meegemaakt). Het boek pakte me vanaf de eerste bladzijde en boeide tot het eind. Ik heb het in drie dagen uitgelezen en had moeite om het opzij te leggen. Een indrukwekkend verhaal! Het machtsmisbruik, de onmacht, frustratie en eenzaamheid vertelt vanuit opgroeiende kinderogen tot volwassene. Enorm veel fragmenten van teleurstellingen, pijnlijke en vooral kwetsbare ervaringen struikelt en hobbelt Suus door het leven. Ze laat zich niet kisten en herpakt zich keer op keer. Respect voor dit verhaal, zeker omdat het toch een hele klus is om op papier te krijgen. Ik vraag mij af of het autobiografisch is? Ik waardeer het boek met een acht, want het leest gemakkelijk weg en is een thema voor volwassenen en jonge mensen dat wat mij betreft zeker alle aandacht mag krijgen


  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  27-06-2022
  Hugo
  Een fijn, vlot geschreven boek. Jammer dat het uit was. Ik wacht op deel 2.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-06-2022
  Hugo
  Mooi geschreven, met herkenbare momenten.. Het is een boek wat je eigenlijk in 1 x wil uitlezen en als je op de laatste blz bent,hoop je dat er snel een soort deel 2 uitkomt. Over de inhoudt laat ik niet veel los, want ik raadt iedereen aan om het boek te lezen.


  Geplaatst door uit Emmeloord , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  21-06-2022
  Hugo
  “Een boek geschreven in een stijl die je meteen pakt en boeit. Je meeneemt naar je eigen jeugdjaren. Herkenbare momenten en spannend ook. Een boek waarin je blijft doorlezen tot de laatste bladzijde en je het jammer vindt dat het stopt. Heel nieuwsgierig naar het vervolg.”

     Prettige leesstijl

  Geplaatst door uit Lelystad , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  12-06-2022
  Hugo
  Makkelijk te lezen heb het nog niet uit . Maar elke avond een stukje. Indrukwekkend.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  06-06-2022
  Hugo
  Een leuk boek om te lezen. Leest makkelijk weg. Ik las het in ieder geval in één ruk uit. Vanaf het begin af aan laat het verhaal je niet meer los. Zeker een aanrader. Ben benieuwd welk meer werk er nog van deze schrijfster los komt.


  Geplaatst door uit Almere , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Fragment: de turnbok

‘Wat heb je mooie nagels,’ fluisterde hij zacht. Mijn gedachten vlogen alle kanten op. Als antwoord
giechelde ik maar een beetje. Even werd het zo stil tussen ons dat ik bang was dat hij mijn hart in mijn
borstkas tekeer hoorde gaan.
‘Ik vind je leuk!’ flapte ik eruit. Hugo lachte en keek me even stilzwijgend aan.
‘Meestal vind ik jou ook leuk, maar zojuist even niet hoor,’ zei hij breeduit grijnzend. Zijn handen lagen inmiddels op de turnbok. De ene links en de andere hand rechts. Daar tussen in zat ik een beetje met mijn kont te schuiven. Ineens ongemakkelijk, omdat ik geen kant uit kon en hij erg dichtbij kwam. Ik rook zijn heerlijke aftershave, maar durfde er niets over te zeggen. Doordat ik me geen houding wist te geven gaf ik hem spontaan een knuffel door mijn armen om zijn nek te slaan. Mijn neus kwam halverwege zijn oor en ik rook zijn geurtje nog sterker. Nadat ik hem had losgelaten, keek hij me ineens serieus aan. Ik schrok van de verandering in zijn gelaat en keek bezorgd terug. Even was ik bang dat hij boos op me werd, omdat ik hem een knuffel had gegeven.
Papa houdt er ook niet van… dacht ik.
Hij boog zijn hoofd naar mijn gezicht en gaf me, voordat ik het in de gaten had, een vluchtige kus, recht op mijn mond. Verbouwereerd door dit intieme moment, bracht ik mijn vingers naar mijn lippen.

Fragment: dagboek

Voordat ik het in de gaten had, haalde ze uit met haar hand om een klap in mijn gezicht te geven. De klappen die ik van haar krijg, komen steeds vaker voor. Het maakt me bang en verdrietig, maar soms ook boos en opstandig. Het liefst sla ik haar dan terug,
maar dat durf ik niet. Nog niet. De laatste keer draaide ze helemaal door, omdat ze aan mij zag dat ik haar terug wilde slaan. Mijn neiging heeft ze er letterlijk uitgeslagen. Na de afstraffing zat ik onder de blauwe plekken, want ze bleef me maar schoppen en slaan. Ik kon geen kant op omdat ik tegen de radiator in de woonkamer werd geschopt. Om mezelf te beschermen lag ik ineengedoken op de grond en gilde of ze alsjeblieft wilde stoppen. Er was geen houden meer aan, ze bleef maar doorgaan!

Fragment: babydoll

‘Wat zit er in die rieten mand?’ vroeg ik nieuwsgierig en wees ernaar.
‘Leuke kleding om aan te trekken, kijk maar even of er iets leuks tussen zit, dan haal ik wat te drinken voor ons, goed? Ben er zo weer!’
Hugo liep naar beneden en ik trok de mand open om één voor één de muf ruikende kleding eruit te trekken. Ik hoorde Hugo alweer snel de trap naar boven komen oplopen. Op dat moment onderzocht ik een licht doorschijnende babydoll in een roodroze kleur met kant langs de rand van de buste, dat hard aanvoelde en prikte. Toen hij de zolder opkwam, hield ik het voor de grap voor mijn borsten, danste dolletjes en lachte een beetje plagerig terwijl ik hem bleef aankijken.
‘Dat is mooi! Wil je dat voor me aantrekken?’ vroeg hij ineens schor. Ik had zijn vraag niet verwacht en schrok er een beetje van, vooral omdat het “niemendalletje” weinig te wensen overliet. Hoewel ik er niet helemaal gerust op was, wilde ik het niet weigeren.
‘Is goed,’ zei ik zacht.
‘Wat lief. Je kunt je achter het kamerscherm omkleden,’ zei hij. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen