Niet leverbaar

×

€ 22,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Huisgemaakt!

Paul Abels • Boek • hardback

 • Samenvatting
  In de Enschedese wijk Roombeek is iets bijzonders aan de hand. Zeven jaar na de vuurwerkramp krijgt de binnenstedelijke bouwplaats van 62 hectare in een razend tempo zijn vorm terug. De helft van alle nieuwbouwwoningen wordt door de opdrachtgevers zelf gebouwd. Ze kopen een kavel, ontwerpen het huis samen met een zelfgekozen architect, ze bepalen buiten- en binnenkant van hun huis. Ruim 500 zelfbewuste zelfbouwers kleuren zo hun wijk op de allerindividueelste manier.

  Het past helemaal in deze tijd. Veel Nederlanders hebben genoeg van de confectiebouw in Vinexwijken. Alleen al in Almere bouwen 20.000 mensen straks hun eigen huis. Wild Wonen, lelijkheid, vrijheid en zelfontplooiing van de geƫmancipeerde burger? Gaat dat allemaal van een leien dakje, die zelfbouw, dit zogenaamde Particulier Opdrachtgeverschap? In Huisgemaakt! Recepten voor succesvol Particulier Opdrachtgeverschap geven zelfbouwers een open antwoord op al deze vragen. Daarnaast staan de vaak prikkelende commentaren van de deskundigen: stedenbouwers (Pi de Bruijn, Peter Kuenzli), architecten, bouwbegeleiders, bestuurders, aannemers.

  Huisgemaakt! is een case study, bedoeld om aspirant-zelfbouwers op weg te helpen en van ideeƫn te voorzien. Daarnaast levert het boek de nodige stof tot discussie voor professionals die betrokken zijn bij de bouw van woningen, woonwijken en steden.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 231mm x 304mm
  Aantal pagina's : 96
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789081118057
  Datum publicatie : 01-1970
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 22,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen