€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

I said Yeah!

Mijn leven

Olivier Jansen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Olivier Jansen is als zoon van schoenontwerper Jan Jansen opgegroeid in het Amsterdam van de Jaren ’80 van de vorige eeuw. Dit is zijn Biografie.In 60 korte biografische hoofdstukken is te lezen hoe Olivier in het Amsterdam van de jaren ’80 van de vorige eeuw opgroeit en daar als punker en kraker de nodige muzikale-, sexuele- en drugs avonturen beleeft welke de tijdsgeest van de tachtiger jaren goed beschrijven. Vanuit het No-Future gedachtengoed gaat hij filosofie aan de Universiteit van Amsterdam studeren. Daar bestudeerde hij zowel westerse als oosterse filosofie, met name het zen boeddhisme.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 239mm
  Aantal pagina's : 97
  Uitgeverij : Hester Vlamings
  ISBN : 9789464439304
  Datum publicatie : 10-2022
 • Inhoudsopgave
  In 60 korte biografische hoofdstukken is te lezen hoe Olivier in het Amsterdam van de jaren ’80 van de vorige eeuw opgroeit en daar als punker en kraker de nodige muzikale-, sexuele- en drugs avonturen beleeft welke de tijdsgeest van de tachtiger jaren goed beschrijven.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Op een keer kwam ik Karin, van The Fizz, tegen en ze zei tegen mij dat ze een sixties-club hadden, Armageddon, en dat ‘t heel leuk was en of ik een keer langs wilde komen. Ik vroeg: draaien jullie ook de Velvet Underground? Ze zei: ja en toen zei ik: ja, ik kom wel een keer langs. Tony zei later tegen me: de sixties-club is op zaterdag avond open en wij kunnen vragen of we op vrijdag een new-wave avond kunnen hebben. Nico zou ook meedoen. We spraken daar af, maar ze kwamen niet opdagen, waarschijnlijk waren ze bij Tony thuis te dronken geworden. Ik echter vond het daar heel leuk en ik liep naar Joost van Bellen, die oprichter was van de club en die ik ook al een beetje kende en die later een beroemde DJ zou worden en zei: ik had hier met een paar jongens afgesproken om te vragen of wij op vrijdag een new-wave avond konden hebben, maar ze zijn niet op komen dagen en ik zou eigenlijk liever bij jullie DJ willen zijn. Ik zei: er zijn wel punks die niet van sixties houden, maar in de jaren zestig was er ook al punk. Joost zei toen: kom volgende week draaien en dan kijken we of dat kan.

De club was van Joost, Karin, Kees en Roel en ik draaide daar de volgende week en werd aangenomen. We deelden het geld van de baromzet met de barkeepers en er stond altijd een lange rij voor de deur. Kees was een blonde jongen, met half lang haar, Roel had zwart haar, ook half lang, Karin had lang zwart new wave haar, Joost had lang blond haar en ik had bruin of zwart punk/new-wave haar. Een keer toen Joost van Bellen uit het toilet kwam en ik erin wilde, vroeg hij me of ik wat speed wilde. Ik zei: ja, en we gingen in het toilet. Hij had de speed in een papieren pakje dat uit een Kuifje strip was geknipt en waarop je Kuifje zag. Hij maakte een paar lijntjes, we snoven het op en hij gaf het pakje speed aan mij. Ik snoof ook speed als ik in Paradiso draaide, ongeveer 1 x per week. Ik had me voorgenomen om niet meer dan 2 x per week speed te gebruiken. Ik ging ook naar P, de dealer van Joost om speed te halen. Later gebruikte ik meer dan 2 x per week speed. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen