€ 22,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ik ben stiefvader, niet geaccepteerd

Wout van de Winde • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Jurre een alleenstaande man is stiefvader van Koen. Samen met zijn vriendin Sara probeert hij Koen op te voeden. Alleen dit wordt niet geaccepteerd door de moeder van Sara. Totdat het uiteindelijk escaleert. Ginthe, de moeder van Sara, wilt alles bepalen en regelen. Haar eigen kinderen en bonuskinderen staan onder haar controle. Op een gegeven moment moet Sara kiezen tussen haar moeder en Jurre. Ginthe wilt Koen niet loslaten stookt iedereen tegen Jurre op. Wat Jurre ook doet, het is nooit goed. Ook Sara krijgt problemen met haar familie. Sam, de vader, van Koen is niet direct betrokken bij de opvoeding van Koen, omdat volgens Ginthe Koen hier erg emotioneel onder lijd. Uiteindelijk met instanties proberen Sara en Jurre Koen meer in het gareel te krijgen. Ook dat helpt niet.

  Excuses voor het grove taalgebruik. Omgeving is per toeval gekozen
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 236
  Uitgeverij : WvdW
  ISBN : 9789090369969
  Datum publicatie : 02-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 2 reviews)

  26-03-2023
  Goed verhaal
  Goed verhaal. Geen moeilijke woorden. Leest vlot. Door bemoeienis in een gezin door anderen, word er veel kapot gemaakt. Zeker als men jaloers is. Op sommige punten heel erg herkenbaar. Ik hoop dat meer stiefouders dit boek gaan lezen. Is voor mij een eyeopener. Zeker geschikt voor 18+

     Geen moeilijke woorden
     Goed leesbaar

  Geplaatst door uit Gelderland
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  19-02-2023
  Titel is eigenlijk de samenvatting van het verhaal
  Een kind voedt je niet alleen op Familie, vrienden en school heeft een enorme impact op een kind. Als daar veel negatieve invloed is staat je er als (stief)ouder 2.0 achter en is het moeilijk om een stabiele situatie te creëren. Het is een puur en emotioneel verhaal van een gezin in een moeilijke situatie. Het is een aanrader.


  Geplaatst door , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 22,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hoofdstuk 01

De telefoon gaat over
“Met Ginthe.”
“Is goed, Greet, hoe laat wil je op visite komen?”: vraagt Ginthe.
“Rond 10:00?”
“Oh ..., Katrijn en Truus komen ook. Neem je een gebakje mee?”
“Oké, tot zo.”
Ginthe verbreekt de telefoonverbinding. Om 10:00 zit Ginthe met haar dochters een kopje thee of een bakje koffie met een gebakje te nuttigen. Ze praten over van alles en nog wat. Dan vraagt Greet ineens: “Hoe gaat het nu met Koen?”
“Ja, ik weet het niet.”: zucht Ginthe.
“Zit Jurre nog steeds op hem te letten?”: vraagt Truus.
“Zeker, als hij niet in zijn eigen huis is. En Sara doet er niks tegen.”: antwoordt Ginthe: “Volgens Jurre rent en springt Koen door het huis of op de bank.”
“Koen doet dit ook wel eens bij ons.”: zegt Greet.
“Bij ons ook.”: zegt Truus. Katrijn knikt instemmend.
“Sara vindt het allemaal wel goed wat Jurre doet. Hij is niet zijn vader.”: zegt Ginthe. Ze negeert wat haar dochters zeggen.
“Precies, dat wil ik net zeggen én hij is een jongen. Jongens doen dit.”: zegt Katrijn.
“Ik weet het nog goed.”: gaat Ginthe onverstoorbaar verder: ”Toen Sara en Sam uit elkaar zijn gegaan. Koen heeft op mijn schoot gehuild. Zoveel gehuild. Ik heb nog nooit zoveel verdriet gevoeld als bij dat ventje.”
“Ja, dat klopt”: zegt Greet: “Ik heb dat toen ook wel eens gezien. Sara zat op de eetkamerstoel aan de eettafel te huilen. Jij zat toen met Koen op schoot.”
“Zeker, die emotie die ik toen voelde, was heel erg heftig.”: zegt Ginthe met een trekkende stem: ”Als ik nog wel eens terugdenk aan die tijd.”
Even is het stil. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen