€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ik heb niets met cijfers

van niets met cijfers naar iets met cijfers in zes stappen

Machiel Keet • Boek • paperback

 • Samenvatting
  niet beschikbaar
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 213
  Uitgeverij : Pumbo
  ISBN : 9789492475688
  Datum publicatie : 08-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,6 uit 10 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  07-11-2016
  ik begrijp mijn administratie
  “Ik heb niets met cijfers” is een vlot leesbaar boek. Het zet alles op een rij waar je op moet letten als zzp’er. Het is echt noodzakelijk om te weten wat de financiële stand van zaken is als je ’s nachts rustig wilt kunnen slapen. Dit boek is een grote steun daarbij. Of je de daadwerkelijke administratie nu uitbesteed of dat je het zelf doet: je moet weten hoe het in elkaar steekt, met inzicht in je financiën houd je het overzicht en weet je wat je te doen staat.

     praktisch
     eenvoudig geschreven

  Geplaatst door uit brabant , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  07-11-2016
  Moetje voor elke ondernemer die winst wil maken
  ‘Ik heb niets met cijfers’ legt op een eenvoudige manier uit hoe je je administratie goed kunt opzetten. Bovendien slaagt het erin je in te laten zien waarom cijfers zo belangrijk zijn voor een ondernemer, ook als je niets met cijfers hebt. Het boek is dan ook een aanrader voor iedere ondernemer die zijn financiën beter wil begrijpen én bijhouden.


  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-10-2016
  Prima handleiding
  Van de vele ondernemers die ik ken, is slechts een enkeling goed thuis in zijn boekhouding. Voor al die andere ondernemers, kan dit boek een prima leidraad zijn om hier inzicht in te krijgen. In heldere bewoordingen en zonder vakjargon wordt uiteengezet hoe een boekhouding gevoerd en gelezen moet worden. Daarmee kunnen twee doelen worden bereikt: enerzijds rust vanwege financieel overzicht en anderzijds tijd om uw eigen vak goed te kunnen uitoefenen. Wilt u meer begrijpen van de cijfers van uw eigen onderneming, dan is de CIJFER methode zeker een aanrader.

     Heldere taal
     Toepasbaar in de praktijk

  Geplaatst door uit Heeze , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  24-10-2016
  ZZP\'er/Ms Universe 2016-De titel is op mijn lijf geschreven!
  Wat een fantastisch boek! Allereerst, de titel is op mijn lijf geschreven. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en ook al hoort het wel zo te zijn en is het cruciaal als ondernemer, ik heb er niks mee. Hoe fijn is het als iemand die geen affiniteit heeft met cijfertjes, boekhouding en/of belastingdienst toch makkelijk (voor een leek) alles zelf in de hand kan nemen of in ieder geval iets van de eigen financiële huishouding kan begrijpen. Dank je wel hiervoor !

     Een MUST voor ZZP\'ers
     Voor iedereen te begrijpen

  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  20-10-2016
  CIJFERS
  Ik heb alles doorgelezen. Leuk, vooral ook hoe je met het woord ‘cijfer’ speelt. De CIJFER methode is goed omschreven, interessant om te lezen en wekt de nieuwsgierigheid. Ook prettig is dat het in ‘begrijpbare’ taal is omschreven. Het deel ‘Je administratie in beeld - Resultaat in beeld’ is mijns inziens toch een beetje ‘taaier’ om te lezen. Al bij ‘Ken je cijfers’ weet ik dat er genoeg zzp’ers zijn die al ophouden bij het ‘seizoenspatroon’. De wijze van schrijven is echter helemaal prima. Nogmaals: je omschrijft het niet complex. Maar het zal altijd een uitdaging blijven om zzp’ers (zoals in de zorg en in andere dienstverlenende partijen) te ‘triggeren’; om hun interesse te wekken voor het (correct) uitvoeren van hun administratie. Ondanks het feit dat het veelal om hbo’ers gaat, is en blijft de administratie iets waar zij tegenop zien. Het liefst worden ze hierbij zoveel mogelijk ‘ontzorgd’, bijvoorbeeld door een administratiekantoor. Helaas blijkt in de communicatie met hun administratiekantoor soms nog het één en ander mis te gaan, waardoor de ‘kleinere zelfstandigen’ voor verrassingen komen te staan. Om dit te voorkomen of te ondervangen, is het hebben van parate kennis van je onderneming noodzakelijk. Dit boek draagt hieraan bij. De wijze waarop het e-book hardcopy wordt gepromoot, zal de verkoop waarschijnlijk flink stimuleren. Ook de eenvoudige online cursus met tutorial zal een leuke ‘trigger’ zijn. Echt heel goed gedaan, Machiel!

     Verhelderend
     Inspirerend

  Geplaatst door uit Den Bosch , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  19-10-2016
  Ook sturen met cijfers
  “Goed en tijdig inzicht in je bedrijf, de ontwikkeling van omzet, winstmarge, vaste en variabele kosten, de winst, openstaande debiteuren en crediteuren, voorraadposities, ruimte op je bankrekening, etc. is uitermate belangrijk. Zo weet je waar je staat, kun je als het nodig is tijdig bijsturen en maatregelen nemen en voorkom je vervelende verrassingen. Het begint met het goed inrichten van je administratie, zodat de basis ook goed is. Naast deze basis is het kunnen “lezen” en begrijpen van de belangrijkste cijfers uit de boekhouding/administratie belangrijk. Dit boek en de hierin behandelde cijfermethode is een prima startpunt en handreiking voor ondernemers die “baas” willen worden over de cijfers. Het is mijn ervaring dat ondernemers die, naast het “gevoel” over de gang van zaken, hun onderneming ook (bij)sturen op cijfers veel succesvoller zijn, meer rust en controle hebben. Het boek, mogelijk aangevuld met offline cursus en begeleiding kan ook u als ondernemer succesvoller maken”. Drs. Albert Beckers RA RO Partner Claassen, Moolenbeek en Partners


  Geplaatst door uit Eindhoven
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  18-10-2016
  Nu heb ik wel iets met cijfers
  Ik heb wel iets met cijfers... alleen snapte ik er niet zoveel van. Bij de start van mijn eigen bedrijf, een arbeidsbemiddelingsbureau voor mbo-, hbo- en wo-functies in Zuidoost-Brabant, vond ik het wel erg belangrijk dat ik inzicht kreeg in mijn financiën. Ik was er al snel achter dat mijn banksaldo geen graadmeter is voor hoe mijn bedrijf ervoor staat. Ik heb daarom samen met Gere-Geld mijn administratie ingericht en heb zelfs plezier in het boekhouden gekregen. Niet zozeer in het boeken van inkoopfacturen, maar wel door het zien van de resultaten. Ik heb door het gebruik van het boekhoudprogramma van Gere-Geld op ieder moment inzicht in de prestaties van mijn bedrijf. Een actueel debiteuren- en crediteurensaldo en een actueel overzicht van de te betalen BTW zorgen ervoor dat ik niet voor verrassingen kom te staan. Mijn maand-, kwartaal- en jaarresultaten zijn met één druk op de knop beschikbaar, waardoor ik betere doelen kan stellen én nastreven. Ik ben ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de slagingskans van mijn bedrijf. Door het toepassen van de CIJFER methode en het boekhoudprogramma heb ik meer inzicht gekregen in mijn cijfers en kan ik nu zeggen: Ik heb wel iets met cijfers, ik snap het, en vind het nog leuk ook!


  Geplaatst door uit Eindhoven , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-10-2016
  Uitstekend hulpmiddel!
  Een handleiding, tips voor de besturing van je bedrijf en een cursus financieel management in één uitgave, zo kan het boek van Machiel Keet ‘Ik heb niets met cijfers’ het beste worden omschreven. Voor de starter en voor de doorgewinterde zzp-er en ondernemer, gemakkelijk leesbaar, met korte en heldere aanwijzingen voor de dagelijkse besturing van je bedrijf, vinger aan de pols, inzicht in de gang van zaken, eenvoudige tips om je administratie gemakkelijker te kunnen maken en zo meer tijd over te houden voor je onderneming: het maken van plannen en contact met je klanten. In mijn werk als financieel adviseur voor het MKB zie ik regelmatig administraties en plannen die te wensen over laten en ik zie ondernemers daarmee worstelen. Met ‘ik heb niets met cijfers’ is dat niet meer nodig en hebben ondernemers een uitstekend hulpmiddel erbij.

     Goed en gemakkelijk leesbaar
     Administratie voor ZZP en MKB

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  18-10-2016
  De CijferMethode: Dashboard voor de ondernemer
  In dit boek geeft Machiel het belang aan van het hebben van actuele cijfers. Door stapsgewijs de CijferMethode te volgen krijg je als ondernemer uiteindelijk de luxe van een actueel financieel dashboard. De CijferMethode maakt van een ondernemer een betere en slagvaardige ondernemer. Het gevoel dat de boekhouding ‘bij’ is geeft ruimte en rust in het hoofd van de ondernemer. Je gaat werkelijk met een helikopter visie naar je eigen onderneming kijken. Vanuit mijn ervaring zie ik ook dat het krijgen van een financiering makkelijker… en tegen betere condities gaat als de cijfers actueel zijn. Bij het financieren van je onderneming wordt het steeds belangrijker om je goed te presenteren bij de partijen die de financiering willen verstrekken. Zeker omdat steeds meer gefinancierd wordt buiten de banken om. Bij crowdfunding presenteer je bijvoorbeeld je businessplan rechtstreeks aan de investeerders op het crowdfunding platform. Het tonen van een goed businessplan dat gestaafd wordt door actuele cijfers draagt dan in hoge mate bij aan het succes van de crowdfunding.

     Heldere uitleg
     Praktisch toepasbaar

  Geplaatst door uit ZEIST , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  18-10-2016
  De CijferMethode: Dashboard voor de ondernemer
  In dit boek geeft Machiel het belang aan van het hebben van actuele cijfers. Door stapsgewijs de CijferMethode te volgen krijg je als ondernemer uiteindelijk de luxe van een actueel financieel dashboard. De CijferMethode maakt van een ondernemer een betere en slagvaardige ondernemer. Het gevoel dat de boekhouding ‘bij’ is geeft ruimte en rust in het hoofd van de ondernemer. Je gaat werkelijk met een helikopter visie naar je eigen onderneming kijken. Vanuit mijn ervaring zie ik ook dat het krijgen van een financiering makkelijker… en tegen betere condities gaat als de cijfers actueel zijn. Bij het financieren van je onderneming wordt het steeds belangrijker om je goed te presenteren bij de partijen die de financiering willen verstrekken. Zeker omdat steeds meer gefinancierd wordt buiten de banken om. Bij crowdfunding presenteer je bijvoorbeeld je businessplan rechtstreeks aan de investeerders op het crowdfunding platform. Het tonen van een goed businessplan dat gestaafd wordt door actuele cijfers draagt dan in hoge mate bij aan het succes van de crowdfunding.

     Heldere uitleg
     Praktisch toepasbaar

  Geplaatst door uit ZEIST , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen