€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ik krijg zakgeld 2

Judith Evelien • Boek • loose-leaf

 • Samenvatting
  Sparen in een digitaal tijdperk, hoe doe je dat?
  Ik kreeg als kind wekelijks mijn zakgeld, gewoon in mijn handje. Meestal verdween dit in mijn spaarpot, maar ik mocht er mee doen wat ik zelf wilde. Hedendaags heeft men nauwelijks of zelfs geen kleingeld meer voorradig, want alles wordt met de betaalpas of automatische incasso betaald. Hoe moeten onze kinderen dan met geld om leren gaan en hoe leren zij de betekenis en waarde van geld dan kennen? Hoe leren zij sparen en hoe wordt dit minder abstract voor hen? Daar moest iets voor ontwikkeld worden!
  Mijn vader is een ster in tekenen en ik had een goed idee. Zo kwam dit inventieve en leuke boekje tot stand! Wij hopen dat we het plezier in zakgeld en sparen weer nieuw leven inblazen en dat dit een leuke en leerzame weg wordt voor kinderen die (net) zakgeld krijgen.
 • Productinformatie
  Binding : Loose-leaf
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 40
  Uitgeverij : Judith Evelien
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 10-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,5 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  12-11-2022
  Wat een prikkelend en enerverend boek!
  Dit leuke en aansprekende boek helpt mijn kinderen echt de waarde van geld kennen. Op speelse, doch educatieve wijze leren ze hoe lang het duurt voordat ze een bepaald bedrag bij elkaar hebben gespaard. Het helpt heel goed om het abstracte, zichtbaar te maken in een tijd waarin heel veel digitaal gebeurt. Wij zijn enthousiast en ik raad dit boek zeker aan voor kinderen die beginnen met sparen.

     Speels
     Educatief

  Geplaatst door uit Oldenzaal , leeftijd 6-12
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Met dit spaarboek wordt sparen wel héél erg leuk! Want met deze ‘spaarkaarten’ heb je geen geld meer nodig, maar is je volle spaarkaart (of spaarkaarten) het bedrag waard, waarvoor jij spaart. Of wil je toch gewoon geld sparen? Dat kan ook! Als je kaart vol is of wanneer je je spaardoel hebt bereikt, kunnen papa en mama het gespaarde bedrag overmaken op je bankrekening of ze kunnen je het gespaarde bedrag contant geven, zodat je dit in je spaarpot kunt doen of het zelf uit kunt gaan geven.

1) Schrijf je spaardoel op je spaardoelkaart en zoek een plaatje van hetgeen waar jij voor spaart, print het uit of teken het na en plak dit in het aangewezen kader. Je vindt de spaardoelkaarten achterin dit boek. Heb je (nog) geen spaardoel? Geeft niks! Dan kruis je iedere dag/ week gewoon een vakje/ de vakjes af op je spaarkaart en zo zie je het bedrag iedere keer nadat je zakgeld hebt gehad groeien. Of slinken wanneer je zakgeld uit hebt gegeven.

2) Kruis iedere dag/ week een vakje/ de vakjes af op je spaarkaart, tot de dag dat je zakgeld krijgt . Bij het vakje ‘totaal’, kun je heel makkelijk bijhouden hoeveel je al hebt gespaard. Het ene kind krijgt iedere maand een bedrag, het andere kind krijgt wekelijks een bedrag. Met dit boek maakt het niet uit, je kunt het inrichten en gebruiken op jouw eigen manier en termijn. Tel iedere keer de totalen bij elkaar op. Zo zie je het gespaarde bedrag groter worden en leer je ook nog handig omgaan met cijfers. Verandert je spaardoel tussentijds of wil je tussentijds ook nog iets anders kopen? Geen probleem! Je trekt dan het uit te geven bedrag af van het gespaarde bedrag en kunt daarna gewoon weer verder sparen. Het bedrag wordt dan weer wat kleiner, dat wel.

3) Wanneer je iedere keer als je een vakje aftekent, meetelt (dus niet alleen het vakje aftekenen, vul ook het aantal dagen in dat je spaart), kun je ook heel makkelijk bijhouden hoeveel dagen je al aan het sparen bent. Zo krijg je op den duur een helder inzicht in hoe lang het duurt voordat je een bepaald bedrag bij elkaar hebt gespaard en leer je op constructieve en concrete wijze de waarde van geld kennen. Je kunt zolang doorsparen als je wilt of zolang als nodig is om je spaardoel te behalen. Heb je je spaardoel behaald en wil je voor iets anders gaan sparen? Dan begin je weer opnieuw. Je schrijft weer een nieuw spaardoel op en start aan een nieuwe spaarkaart. Heb je even geen spaardoel? Ook dan kun je gewoon weer opnieuw beginnen en iedere week/ maand je zakgeld bijhouden.

Tijdens het werken naar je spaardoel, kun je tussentijds pictogrammen in je overzicht tekenen of plakken. Zo zie je in één oogopslag in je overzicht hoe het ervoor staat. Je kunt ze er zelf in tekenen of je knipt ze uit van de vellen achterin het boek en plakt ze erin. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen