€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ik zag nog niet de Andescondor

Anton de Koning • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Anton de Koning is liefhebber van de natuur en fotograaf van voornamelijk vogels. Voor zijn website schrijft hij regelmatig korte verhalen over zijn natuur belevenissen, die hij ook deelt via de sociale media en met vrienden en bekenden. Door de vele positieve reacties die hij hierop kreeg is het idee ontstaan om deze serie van korte verhalen vergezeld van zijn eigen gemaakte foto’s te bundelen in een mooi overzichtelijk boekwerk.

  Het is een verhalenbundel geworden waar diverse vogelsoorten van heel klein naar erg groot de revue passeren. Veel vogelsoorten heeft Anton inmiddels in binnen- en buitenland gezien en weten vast te leggen op de gevoelige plaat. Als zo vaak blijft er nog iets te wensen over: Hij zag namelijk nog niet de Andescondor.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 125mm x 200mm
  Aantal pagina's : 126
  Uitgeverij : Anton de Koning
  ISBN : 9789464814743
  Datum publicatie : 10-2023
 • Inhoudsopgave
  Wereldreis in Nederland 7

  Naar de bakker 10

  Vuurwerk 13

  Toiletpapier 16

  Oudeschild 19

  Zeehondentocht 22

  Zwarte ooievaar twitch 25

  Birding Scherpenzeel 28

  Zuid-Limburg 32

  Rosse waaierstaart 38

  Huisarrest 40

  Dutch Birding Texel 44

  Vale gierzwaluw 53

  Tweehonderd 59

  Engelse drop 63

  Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta 68

  Appelvink 75

  De Spaanse keizerarend 78

  Klussenlijstje 83

  Geelsnavelduiker 86

  Zanggors 89

  Grote burgemeester 93

  Gambia 96

  Torenvalk 100

  Kleine topper 103

  Zwarte zeekoet 107

  Texel Big Day 2023 110

  Steenarend 114

  Scharrelaar 119

  Heideblauwtje 123
 • Reviews (8 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  16-11-2023
  Van gevulde koek tot Spaanse Keizerarend
  Dit handzame pocketboekje is een aanrader voor iedere vogealaar en natuurliefhebber. Maar ook als je geen affiniteit met vogels hebt gaan de avonturen van Anton erin als koek. Anton neemt je mee op zijn boeiende vogel- en fotografie avonturen in binnen en buitenland. Het voelt alsof je zelf bij hem in de auto of de fotohut zit. Humoristisch en zeer informatief geschreven. Wat mij betreft een aanrader.

     Humoristisch
     Informatief

  Geplaatst door uit Scherpenzeel, Gelderland
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  10-11-2023
  Ik zag nog niet de Andescondor
  Leuke, korte anecdote's over hoe het leven van een vogelaar er uit kan zien. De luchtige verhaaltjes geven naast de nodige info over de verschillende vogelsoorten ook weer welke "ontberingen" de schrijver heeft moeten doorstaan.


  Geplaatst door uit Scherpenzeel , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  19-10-2023
  Humoristisch en tegelijk heel informatief.
  De schrijver neemt je vanaf het eerste verhaal gelijk mee in de wereld van de vogelspotters. Ik had soms het gevoel samen met Anton in de auto te zitten op weg naar een bijzondere vogel. Veel boeken zijn geschreven in een poging allesomvattend te zijn in beschrijving van de vogel in kwestie maar de schrijver verstaat de kunst je te blijven boeien tot de laatste waarneming. Van harte aanbevolen om binnen handbereik te hebben liggen om zo nu en dan een verhaal te lezen van man en vogel.

     informatief
     humoristisch

  Geplaatst door uit Gelderland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Vuurwerk

Het is amper zes uur in de ochtend als ik vol goede moed mijn veel te korte caravanbed uit stap. Vanmorgen heb ik maar één missie: het fotograferen van de Europese kanarie. Rondom het boothuis aan de Volharding van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in De Cocksdorp zwerft al een paar weken een koppeltje van deze vogels rond. Ik heb nog twee weken te spenderen op het eiland maar een foto van deze schaarse broedvogel kan je maar beter “in de pocket” hebben. Als ik de tent uit stap, heb ik direct zicht op de vuurtoren van Texel. Er hangt een donkere dreigende wolkenlucht boven de vuurtoren, voor mij nu niet zo’n probleem want ik ga, ondanks dat de afstand naar het boothuis maar vijfhonderd meter is met mijn mobiele schuilhut.

Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta

Heel langzaam begint het licht te worden als ik ’s morgens in alle vroegte na een autorit van bijna twee uur op de zanderige parkeerplaats van de Kwade Hoek mijn groene rubberen laarzen aantrek. Als beide laarzen één voor één met een ferme ruk tot onder mijn knieën zijn opgetrokken, kan mijn nieuwe avontuur beginnen. In een strak tijdschema met de precisie van een militaire operatie is dit dagje vogelen met mijn vogelvrienden van Birding Scherpenzeel in elkaar gedraaid. Vanaf de Kwade Hoek gaat het met een kleine omweg richting en over de Brouwersdam, om vervolgens via enkele locaties op Walcheren uiteindelijk te eindigen bij de grauwe gorzen in Zeeuws-Vlaanderen. Kleine kanttekening, de planning is wel strak maar niet bindend. Enfin, het is waterkoud en door de dichte mist is het zicht minder dan zo’n honderd meter. Toch gaan we in dit kleine wereldje op zoek naar onze eerste doelsoort van vanochtend, de Mongoolse pieper. De Kwade Hoek is een gebied ten noordoosten van Goedereede. Het maakt deel uit van de Duinen van Goeree, een natuurgebied op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland. De naam de Kwade Hoek werd vroeger ook wel als “kwaaien hoek” geschreven en verwijst naar de verraderlijke stroming en zandbanken ter plaatse waarop menig schip is vergaan. Hier fladdert sinds een week een Mongoolse pieper rond en naar deze vogel gaan we op zoek.

Grote burgemeester

In de omgeving van de “Zuidpier van IJmuiden” hangt al enige tijd een grote burgemeester rond. Mede vanwege het feit dat er op sociale media mooie foto’s van deze extra grote meeuw gedeeld worden is dit voor ons reden genoeg om ook de reis naar de vierde havenstad van Nederland te aanvaarden. We trekken er deze keer niet een hele zaterdag voor uit maar besluiten om op een doordeweekse dag na werktijd nog “eventjes” naar de Noord-Hollandse badplaats af te reizen. Zo gezegd, zo gedaan. Na ruim een uur rijden zien we de contouren van de havenstad IJmuiden voor ons opdoemen. Nu ben ik geen fervent strandliefhebber, ik heb zelfs een hekel aan zand tussen mijn tenen, maar ik kan mij geen badplaats herinneren waar de entree naar het strand zo deprimerend is als die van IJmuiden. Slingerend door een industriegebied met aan autobedrijven geen tekort, komen we op onze bestemming aan. De auto wordt keurig, chapeau voor Sven, zo ver mogelijk richting strand geparkeerd want aan lopen hebben we immers nog steeds een broertje dood. Onze expeditie richting de Zuidpier en de Larus Hyperboreus kan beginnen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen