Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 21,90

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

In de Flow van de I Tjing

deel i: de tao van donder

Johannes Bloemsma • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Het boek "In de Flow van de I Tjing" geeft inzicht in de persoonlijke veranderingen die ons in 2015 te wachten staan. Bekijk en doorgrond het jaar volgens de eeuwenoude Chinese filosofie van de I Tjing, het Klassieke Boek der Veranderingen. De teksten van de I Tjing zijn al eeuwenlang een inspiratiebron voor iedereen die een levensvraag heeft. Maar de inzichten en de beeldenrijkdom van het boek zijn niet voor iedereen even makkelijk te doorgronden. Met In de Flow van de I Tjing - de Tao van Donder- onthult Johannes Bloemsma op filosofische wijze de boodschap voor 2015. Wijs, inspirerend en troostrijk.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 143
  Uitgeverij : Johannes Bloemsma
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 01-2015
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 21,90

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Fragment uit hoofdstuk 6

(...) Wie in contact staat met zijn potenties en het wilsbesluit heeft genomen om ze verder te ontwikkelen, geeft zich over aan de wervelingen van het lot en is daarmee automatisch een instrument van de spontaniteit geworden. Ofwel: een kind.
En daarom worden we deze maand - en eigenlijk het hele jaar door - uitgedaagd om weer naar de bron, onze wortels terug te keren. Om weer open te staan en kwetsbaar te zijn, zodat we op harts-niveau met elkaar kunnen communiceren. Dit wordt dan ook bedoeld met de onderste lijn van hexagram De Vrede: "Trek het kweekgras uit, met wortel en al. Houd voet bij stuk. Geluk."
Beredeneerde spontaniteit bestaat niet, leert deze lijn ons. Wanneer we in deze wereld vrede willen bereiken, hebben we helpers nodig, mensen die zich aan ons willen verbinden. En dit kan alleen wanneer we bereid zijn te koersen op een zuiver hart en geen geheime doelstellingen noch egoïstische bijbedoelingen hebben.
Oude angsten, pijnen en onzekerheden - “het kweekgras” - moeten we daarom met wortel en al uit ons systeem verwijderen, want zij belemmeren onze creativiteit en vooruitgang. Strijd - het tegendeel van Vrede - is daarom niets anders dan geblokkeerde creativiteit, geblokkeerde overgave. We wantrouwen dan het lot of andere mensen. Maar wanneer we onszelf hiervan bevrijden, sporen we onbewust iedereen in onze omgeving aan om hetzelfde te doen, iets wat de basis voor harmonie, voor vrede is. Dit is een natuurlijke wet, leert de I Tjing ons, een kosmische belofte. En laten we dat deze maand eens beproeven! ×
SERVICE
Contact
 
Vragen