€ 13,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

In Nederland 2: De Weg Naar Klein-Kuttingen

Jeroen Vogel • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De tweede coronagolf spoelt over Nederland. Het volk wordt geadviseerd om niet naar het buitenland op vakantie te gaan. De horeca is dicht. Premier Mark Rutte komt erachter dat de mens van nature de randen van haar vrijheden opzoekt en moet almaar strengere maatregelen nemen om het virus geen vrij spel te geven.

  Onder deze omstandigheden besluit reisschrijver Jeroen Vogel van het noordelijkste naar het zuidelijkste puntje van het Nederlandse vasteland te wandelen: van de Noordkaap op de Groninger zeedijk naar Klein-Kuttingen in Zuid-Limburg, via het Pieterpad. In een tijdsbestek van vier maanden loopt hij zijn tocht verdeeld over 24 wandeldagen. Onderweg leest hij het nieuws over het coronavirus, maar in de bossen is er weinig van te merken.

  Met sarcasme en een vleugje cynisme beschrijft Jeroen Vogel deze tweespalt in een geschiedenisboek voor de toekomst. Het boek eindigt met een gedetailleerde routebeschrijving van de wandeltocht van Maastricht naar Klein-Kuttingen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 110mm x 180mm
  Aantal pagina's : 150
  Uitgeverij : Jeroen Vogel
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 13,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hoe noem je eigenlijk een wandelaar die het Pieterpad loopt? In correct Nederlands zal hij wel een Pieterpadwandelaar en zij een Pieterpadwandelaarster zijn. Maar wij leven in de tijd van het genderneutrale toilet, dus laten we uit inclusiviteitsoverwegingen kiezen voor de term Pieterpadter (M/V/X). Iedereen die een beetje ter been is kan Pieterpadter worden. De Pieterpadter is zelden de ‘soldaat-in-vol-ornaat,’ de ware thru-hiker, die men tegenkomt op de Appalachian Trail, Kungsleden of de Great Himalaya Trail. De Pieterpadter heet Truus, Diederik, Huub of Wilma. Soms loopt er een hondje mee. In de rugzak steekt het routeboekje, een flesje water en een snack. Er wordt gerekend op een koffietentje onderweg. De Pieterpadter zoekt van tevoren uit waar de auto kan worden geparkeerd en hoe het openbaar vervoer ter plekke in elkaar steekt. De etappe-indeling in de routeboekjes wordt aangehouden. Binnen enkele kilometers heeft de Pieterpadter een oog ontwikkeld voor het volgen van de duizenden markeringen, van boven Groningen tot voorbij Maastricht, waardoor de vrijheid en het wandelplezier optimaal zijn. De Pieterpadter is een gelegenheidsloper die op een vrije dag een etappe doet, het liefst met partner en eventueel een bevriend stel. De Pieterpadter is van alle leeftijden. Kinderen worden meegezeuld en vinden het niet altijd even leuk, die saaie bossen en dat oneindige weiland, maar poseren, zoals eenieder, trots op het eindpunt boven de voormalige steengroeve op de Sint-Pietersberg, al dan niet met certificaat. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen