€ 18,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 10,00

Integraal denken en doen

Eline Kieft & Henk Kieft • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Elk landbouwbedrijf is een complex geheel. Adviseurs bekijken zo’n bedrijf vanuit hun eigen specialisme. Het is de kunst van boer en de boerin om al die processen goed op elkaar af te stemmen. Pas dan krijg je een vitaal en robuust bedrijf. Dat vraagt om overzicht van en inzicht in dat complexe geheel. ‘Integraal denken en doen’ beschrijft een tiental heel uiteenlopende invalshoeken om al die levensprocessen in je landbouwsysteem op elkaar af te stemmen. Van concreet kringloopdenken tot intuïtief waarnemen.

  Dit boek helpt je aan een breder wereldbeeld, je persoonlijke waarnemingen te vertrouwen en te verweven met formeel erkende kennis. Het is geen receptenboek voor allerlei kwalen, maar duidt meer op een stijl van denken en doen. Het helpt je -hopen wij- de balans te vinden tussen hoofd, hart en bedrijf - en de durf om ingeroeste praktijken en kennis los te laten om een nieuwe stijl te bereiken. Vormgeefster Jet Sennema heeft aan onze teksten een prachtige vorm gegeven. Een vorm die dit boekwerkje eigenlijk verheft tot een kunstwerkje, passend bij de kunst van die boeren en boerinnen die het integrale werken verstaan.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 176mm x 250mm
  Aantal pagina's : 98
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789090301099
  Datum publicatie : 11-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,5 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  09-06-2017
  Integraal denken en doen in de landbouw
  Het integraal denken in de landbouw gaat in dit boek verder dan de gangbare integrale systeembenadering van de landbouw. In de visie van Jaap van Bruchem bestaat alles in een samenhangend kosmisch geheel. Zijn visie verwijdt zich van de fysiek - chemische verschijnselen / processen naar de kosmische natuurwetten, die zich in ons begrip afspelen in het domein van de kwantumfysica. Het boek is voor mij fascinerend om te lezen, aangezien het mijn begrip van de werkelijkheid verder heeft verhelderd. De processen worden in hun verband haarfijn uitgelegd, in voor de leek begrijpelijke taal. Tegelijkertijd komt de levensfilosofie van Jaap overtuigend op mij over door de vele voorbeelden van toepassingen in de praktijk van de landbouw. Het boek blinkt uit door: helderheid, fijn leesbare lay-out, de houding van de schrijvers; (naar Jaap (open en respectvol), de gangbare landbouw c/q wetenschap (mild), zichzelf - als lezer, die probeert te begrijpen - relativerend). De intermezzo's van Hans Schiere en Kees van Veluw vormen een welkome aanvulling t.b.v. het begrip c.q. de beeldvorming van de betreffende thema's.


  Geplaatst door uit Drenthe , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  12-12-2016
  Integraal denken en doen....
  Duidelijk geschreven boek dat duidelijk maakt dat wetenschappelijk denken moet uitgaan van een integrale manier van denken: alles is met elkaar verbonden. Het boek geeft de denkbeelden weer van Jaap van Bruchem, een afgestudeerde van de Wageningen universiteit. Ik heb de auteurs aangeraden het boek uit te breiden omdat Jaap van Bruchem een stroming in de wetenschap vertegenwoordigd die ik fundamenteel en visionair noem. Helaas pikt de Wageningen universiteit dit niet op en zeker niet zijn raad van bestuur.

     fundamenteel
     fylosofisch
     kan uitgebreider
     tegenwerking ervaren

  Geplaatst door uit Elburg , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 18,00

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen