€ 20,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Inwijding

Joop Wassenaar • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Zo moest het voelen om in de hemel te komen. Ze was er van overtuigd dat ze nu zag en voelde wat Jan had gezien en ondergaan. Jaap had haar in zijn sterke armen genomen en in vier, vijf goed gezette passen de helling opgedragen. Boven aangekomen, beviel de wereld die zij tot dan had gekend van de zee. Dat was het: de zee was tezelfdertijd pijn en genot.'

  Een boerendochter groeit op in de eerste helft van de twintigste eeuw. De tirannie van haar moeder dreigt haar te verlammen, maar dan ontwikkelt ze een unieke gave, en ontmoet ze de liefde van haar leven.

  Inwijding is faction, met de bouw en vertelwijze van fictie maar qua inhoud een feitelijk verslag. Het beschrijft het verzet tegen het herstel van de vooroorlogse verhoudingen in Nederland.

  Over de auteur:
  Joop Wassenaar (1958) emigreerde in 1994 naar Finland en publiceert voor zowel Nederlandse als Finse media.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 215mm
  Aantal pagina's : 200
  Uitgeverij : To&From;
  ISBN : 9789527342121
  Datum publicatie : 04-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 20,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het viel haar ook op dat mevrouw Kuipers niet alleen Riek werd genoemd, maar ook wel Tante Riek. En dat ook een groot deel van de gasten Oom of Ome heette. Je had Ome Jan en je had zelfs twee Ome Pieten, de één met een grote snor, de ander met rood haar. En je had Oom Frits, ene Oom Karel en een Ome Henk. Zou het echt allemaal familie zijn, vroeg ze zich af. Soms stoorde het haar dat bijna niemand in het huis een achternaam leek te hebben.
Ome Henk was de grappigste van allemaal. Een lange lijs met oren als die van een olifant. Ze stonden bijna horizontaal naast zijn hoofd. En de man praatte als Brugman, had overal en altijd een antwoord klaar. Maar hoe hij ook erop los babbelde, er bleef ook aan deze gast veel geheimzinnigheid kleven. Zijn leeftijd bijvoorbeeld, was voor haar een raadsel. Hij zag eruit als achter in de twintig, en had het daar zelf ook over, maar hij was wel ooit naar eigen zeggen huzaar geweest en dat regiment was al twintig jaar geleden opgeheven! ×
SERVICE
Contact
 
Vragen