€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

IVDAVRA

Instructie voor deelname aan virtuele realiteit Aarde

Marc Sijm • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Marc Sijm, zoon van een timmerman, opgegroeid in een dorp in West-Friesland, geschoold in de bouwkundige techniek, werkzaam in de informatica, opgeleid in verschillende vormen alternatieve geneeskunde, intuïtieve ontwikkeling, is nu Effortless coach en PSYCH-K® facilitator. Marc is geboeid door wat hem en anderen beweegt of tegenhoudt. Hoe mensen anders zijn van elkaar en ook weer precies hetzelfde zijn. De altijd aanwezige nieuwsgierigheid naar antwoorden op levensvragen zoals ‘wie ben ik?’, ‘wat is de reden van bestaan?’, ‘waar kom ik vandaan?’ hebben zijn levenspad, zijn keuzes en zienswijze bepaald.
  Het boek IVDAVRA is geschreven nadat hij zich voorstelde hoe het zou zijn als je zou kunnen herinneren waar je oorspronkelijk vandaan komt. Hoe het zou zijn als je wist waarom je leeft. Hoe zou het zijn, als je je kan herinneren waar je vandaan kom, wat het leven zou kunnen zijn.
  IVDAVRA vertelt wat het kan betekenen als de quote ‘Wij zijn geen mensen die spirituele ervaringen hebben, maar spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben’ de realiteit is. Stel je voor hoe het zal kunnen zijn als je herinner wie je bent en wat je in dit leven als doel hebt. De hoofdpersonage, Stu, een bewustzijnseenheid, hoort van het bestaan van een leeromgeving met de naam Aarde. Stu vindt deze leeromgeving en wordt voorbereid om hieraan deel te nemen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 266
  Uitgeverij : Marc Sijm Uitgever
  ISBN : 9789090353449
  Datum publicatie : 10-2021
 • Inhoudsopgave
  Samenvatting
  Voorwoord
  1. Ontwikkeling
  1. Een bewustzijn
  2. Twee bewustzijnseenheden
  3. Meer bewustzijnseenheden
  4. Veel bewustzijnseenheden en communicatie
  5. Sociale systemen in bewustzijn
  6. Paradoxen
  7. Ontwikkeling van het grote bewustzijn
  8. Optimale ontwikkeling
  9. Virtuele realiteit
  2. Intermezzo
  10. Herinneringen klein mens
  3. Vooronderzoek
  11. Stu
  12. Erv
  13. Chaos in bewustzijn - geschiedenis
  14. Stu en Erv een-op-een
  4. Intermezzo
  15. Herinneringen iets groter mens
  5. Instructie
  16. Chatroom virtuele realiteit
  17. Maestro
  18. Stu en Maestro een-op-een
  19. Oorsprong
  20. Basistraining
  21. Toetreding tot virtuele realiteit
  22. De avatar
  v23. De koppeling tussen deelnemer en avatar
  6. Intermezzo
  24. Herinneringen jong volwassene
  7. Leren
  25. Deelname start
  26. De leerfases
  27. Zorg voor de avatar
  28. De Aarde
  29. Storende clusters
  30. Recapitulatie
  31. De koppeling
  8. Intermezzo
  32. Herinneringen volwassene
  9. Deelname
  33. Eerste deelname
  34. Herkenning
  35. Evaluatie
  36. Stu en Erv tweede een-op-een
  37. Observaties bij Stu
  38. Bespreking observaties bij Stu
  39. Bespreking storende clusters
  40. Het spel van bewustzijn
  41. Observaties bij Erv
  42. Bespreking observaties bij Erv
  43. Afspraak met familie
  44. Afspraak met ondersteuners
  10. Sluitstuk
  45. Het nu en dan verder
  46. Wijsheid over onze kinderen
  Nawoord
  Naslagwerk en gelezen literatuur
 • Reviews (8,7 uit 6 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  16-11-2023
  Verwondering
  Ik heb genoten van dit boek, van het begin tot het eind. Vooral omdat het zo'n onverwachtse kost was. Een hele mooie visie over hoe wij momenteel in onze 'wereld' staan. En wat we misschien zouden kunnen veranderen in ons huidige leven. Het zorgt in ieder geval voor groei van het bewustzijn.


  Geplaatst door uit Lelystad , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  06-12-2021
  Is deze wereld echt, of is het slechts een droom?
  Marc Sijm verstaat de kunst om een uitdagend gedachtenexperiment om te zetten in een boeiend verhaal: Bestaat deze wereld echt, of leven we in een computersimulatie? De auteur laat ons door de ogen van de incarnerende bewustzijnseenheid Stu naar de aarde en de mens kijken. Dit verrassende perspectief toont ons de hogere functie van ons leven: een leerschool. We zijn hier op aarde als bewustzijn om ons te ontwikkelen, om de valse illusie van afgescheidenheid te doorzien. Door een aantal persoonlijke hoofdstukken op te nemen geeft de auteur ons een inkijkje in zijn eigen pad naar bewustzijnsontwikkeling. Hij stelt zich hierin heel kwetsbaar op en laat eens te meer zien dat datgene waar je je tegen verzet, steeds opnieuw op je pad zal komen totdat je de les die erin besloten ligt, hebt geleerd. Het steeds terugkerend thema van illusie of werkelijkheid roept associaties op met de film The Matrix en de allegorie van Plato’s grot, maar doet me vooral denken aan dat populaire Engelstalige kinderliedje: Row, row,row your boat gently down the stream, merrily, merrily, merrily, life is but A DREAM… Roei rustig met de stroom mee, genietend van de tocht, het leven is slechts EEN DROOM…

     boeiend onderwerp
     toegankelijk geschreven

  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  27-11-2021
  Waanzinnig
  Wat een waanzinnig goed boek! Het boek is de wereld waarin ik mij graag bevind. Boeiend geschreven. Prachtig hoe het wordt verteld. Wat dit boek beschrijft is het besef van wat de levenservaring op deze aarde is. Een validatie van ‘liefde overwint alles’ en ‘een met alles’. Dank dat je dit met de wereld deelt. Ik heb ervan geleerd. Wat ik ervaren heb in mijn eigen leven, kan ik nu, mede namens je geschreven energie, nog meer waarderen, beter begrijpen, verwoorden en nog meer verfijnen in de toekomst. Wanneer wij ontdekken wie we werkelijk zijn, gewaar daarvan zijn, is het leven op elk moment van bestaan Magisch. Wanneer wij herkennen en erkennen wie we daadwerkelijk zijn, volledige gewaarwording daarvan hebben in alle aspecten (horen, zien, ruiken, proeven, voelen, denken, waarnemen) is het leven op elk moment van bestaan een Magische ervaring.

     Leerzaam
     Boeiend

  Geplaatst door uit Paramaribo , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-11-2021
  Verfrissend!
  Wie ben ik eigenlijk? Als je Marcs boek leest word je in volle vaart meegezogen in de wereld van het prille bewustzijn, en hoe energetische Wezens zichzelf door leren tot ontwikkeling brachten, door zich te ontwikkelen tot mens, met onze Aarde als oefenterrein om te leren. Deze omdraaiing van de ’normale’ onderzoekingsweg, vanuit het mens-zijn, en o.a. te mediteren en zelfonderzoek te doen, maar nu met het Grotere Bewustzijn en Haar/Zijn vele afsplitsingen als starting point, is voor mij nieuw. Dat is leuk en verrassend, en wellicht zelfs een goede manier om je dagelijkse spirituele ‘onderhoud’ een nieuwe impuls te geven. Het boek laat je in verwondering achter. Marc vlocht zijn eigen persoonlijke levensverhaal als ‘menswezen’ als voorbeeld en toetsing van zijn inzichten door de verhaallijn van de ontwikkeling van de Wezens heen. Dat maakt het goed leesbaar. Verfrissend!

     Vernieuwend, leuk, verrassend
     Goed leesbaar

  Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-11-2021
  Een Ander Perspectief
  Je wordt bij de hand genomen om dingen te zien vanuit een ander perspectief. Met een persoonlijke visie van de auteur. En dan vallen er puzzelstukjes op zijn plaats. Of je beseft dat je het al wist maar het nog niet wilde zien. Dit smaakt naar meer wat mij betreft.

     Verhalend charmant
     Niet te zwaar

  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  25-11-2021
  Gaaf!
  Nieuwsgierig naar de inhoud, ik was getriggerd door de cover, begon ik te lezen. En toen was ik even stil. Dat duurde niet lang, want het boek laat je meekijken vanuit een onverwachte invalshoek, die je meeneemt op een geweldige reis. Waarbij je van toeschouwer deelnemer wordt. Het boek inspireert, laat je opnieuw kijken naar het mens zijn, het leven op aarde, je naasten, je keuzes, je doel. Het biedt een zienswijze waarbij ik licht en ruimte ervaar. En in de hectiek van de dag, zelfs geruime tijd nadat ik het boek gelezen heb, resoneert dit bij mij en denk ik even aan het boek. En dan is de hectiek minder hectisch en word ik herinnerd aan mijn hoger doel.

     Intuïtie, spiritualiteit
     Leest makkelijk en vrij

  Geplaatst door uit amsterdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Een groep bewustzijnseenheden komt naar Stu. Het zijn de helpers om de koppeling met een avatar tot stand te brengen. Voor Stu het zich werkelijk realiseert, zullen de informatiekoppelingen met de zintuigen aangelegd worden. Stu gaat worden gekoppeld aan een nieuwe avatar, een mens in de foetusfase. Een foetus die zich op dat moment ontwikkelt in een moeder. Het is zover! schiet er door Stu heen. De eerste deelname van Stu gaat van start. Stu is er helemaal klaar voor om de koppelingen te accepteren. Stu zindert van verwachting, van het avontuur dat staat te beginnen. De helpers zenden een zachte liefdevolle energie naar Stu. Zij kunnen zien wat er allemaal in het bewustzijn van deze deelnemer gebeurt.
De helpers zijn allemaal bij Stu. Een van hen geeft de informatie aan Stu dat de koppelingen een voor een gemaakt worden.
“Elke helper doet een van de informatiestromen. Elke helper is gespecialiseerd in het maken van de desbetreffende koppeling van een zintuig met het bewustzijn van de deelnemer.”
De helper stroomt naar Stu dat het de eerste koppeling gaat maken.
“De avatar waar je aan gekoppeld wordt, is zich nu op een veilige plek aan het ontwikkelen. Het bevindt zich nu binnen het lichaam van de moeder.” De helper gaat verder. “De zintuigen worden in deze ontwikkelfase van de avatar nog niet echt geprikkeld. Je zult in deze fase rustig kunnen wennen aan de nieuwe informatiestromen.”
Stu neemt deze informatie tot zich maar kan zich er nog niets bij voorstellen. Stu heeft nog geen referentiekader. Stu heeft veel informatie ontvangen, maar er is geen enkele ervaring binnen Stu, die lijkt op wat Stu allemaal gaat meemaken.
“De eerste koppeling is die van het zien met de ogen”, geeft de helper aan. “Er is in deze fase van de ontwikkeling van de avatar nog weinig informatie die je zult ontvangen.
De informatie van het zien bestaat uit licht en donker en uit kleuren.”
De helper is met het creëren van de koppeling begonnen en Stu ervaart direct een nieuwe stroom aan informatie. Het is nog onmogelijk om te duiden wat het is. Als Stu zou hebben kunnen omschrijven wat het was, wat die informatie betekende, dan zou Stu het kunnen omschrijven als donker met af en toe een glimp oranjeachtige gloed.
De helper geeft aan dat het gereed is. De koppeling is daar.
Een andere helper stroomt naar Stu. “De koppeling die ik zal leggen is die van het horen met de oren.
De informatie van het horen bestaat uit hard en zacht en uit hoog en laag.”
Stu heeft geen idee wat dit inhoudt.
De helper maakt de koppeling en Stu ervaart direct nieuwe informatie. Ook deze informatie is voor Stu niet te duiden. Als Stu zou hebben kunnen omschrijven wat het was, net als bij de eerste koppeling van het zien, dan zou Stu het kunnen omschrijven als een duidelijk waarneembaar bonkend geluid en daar dwars doorheen het geluid van snelle zachte zweepslagen. Deze beide geluiden blijken er nog voor een lange tijd te zijn, zolang als de avatar van Stu in de buik van de moeder verblijft. Stu voelt zich er meteen comfortabel bij. Het bonkend geluid is dat van het hart van de moeder en de zachte zweepslagen zijn van het hart van de foetus waar Stu zelf aan gekoppeld wordt. Alleen weet Stu dit nog niet. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen