€ 35,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Jaarboek Cuisine Culinaire Almere 16-17

Menucommissie CCA • Boek • hardback

  • Samenvatting
    De menucommissie van Cuisine Culinaire Almere stelt iedere maand een menu samen, soms nodigen wij gasten uit om met de menucommissie het maandmenu voor te koken. Zo is het decembermenu is mede samengesteld door Richard van Oostenbruggen, chef-kok van restaurant Bord’eau, Hotel de l’Europe, Amsterdam. Tijdens het voorkoken van het menu vroeg een zijn souschefs “Wanneer komen de gasten?”

    Dit geeft precies het verschil aan tussen “commercieel koken voor gasten” en waarom de leden van Cuisine Culinaire Almere zulke enthousiaste hobbykoks zijn: koken en daarna zelf opeten!
  • Productinformatie
    Binding : Hardback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 170mm x 240mm
    Aantal pagina's : 111
    Uitgeverij : Cuisine Culinaire Almere
    ISBN : Niet bekend
    Datum publicatie : 12-2017
  • Inhoudsopgave
    Inhoud

    Amuses:
    Tataki van zalmrolletjes met bloemkoolmousse
    Patatje met *
    Oedang in saus oper met mango en papaja
    Oester met champagne
    Rode Biet In Bierbeslag Met Mierikswortelsaus
    Eiercrème Met Gerookte Paling En Schuim Van Zoetzure Komkommer
    Prei/Ricotta/Hollandaise
    Waldorf on a Stick
    Gebrande langoustine met kokkels
    Tapas

    Soepen/sauzen:
    Soepje van Zeeuwse mosselen
    Sop Pelangi pagi
    Makreel licht gemarineerd, quinoa salade, bouillon van tomaat en aardbei
    Aspergesoep met drie bereidingen van zalm

    Voor-/tussengerechten:
    Octopus met bataat
    Sprankelende sorbet
    Crostini di Fegatini
    Scheermesje met jonge kreeft, kokos en mango, schuim van limoenblad
    Rempah gambling, saus katjang, atjar ketimoen Nasi kuning
    Noordzeetong met eendenlever, zilte vélouté en duxelles
    Met zalmmousse gevulde Mosselen
    Met ossenstaart gevulde pijlinktvis, geroosterde creminipaddenstoelen, schorseneerpuree, smoornat van ossenstaart en mosterdolie
    Vrienden in het groen met rillette van kabeljauw
    Saffraan ravioli gevuld met flespompoen
    Op laurier gegrilde Kwartel, venkel en uien-siroop
    Zeeduivel in groene kool met structuren van bloemkoolsoorten
    Bulgur – asperge – gepocheerd ei
    Asperge tuintje, zuring, kwartelei
    Gegrilde coquilles, pompoen, prei, bimi, krokant van Savora -mosterd, saus van citroen verbena
    Txangurro
    Mul met sinaasappel-wijnsaus en gebakken paprika- en sinaasappelsalade

    Hoofdgerechten:
    Eendenborst Met Radicchiovulling, Gnocchi In Romeinse Stijl, Gefrituurde Courgettes
    Hollandse ree-dij met smeuïge bloedworst, rode biet en bramen
    Dada bebek saus djeroek, Sawi idjo isi taugeh
    Reerugfilet op houtskool, crème van olijf en aardbei , bitterballen van spruitjes en laurieraardappeltjes
    Kalfsfilet met Pommes duchesse
    Gevuld kalfsgebraad, geglaceerde worteltjes, aardappelkroketjes en mousselinesaus
    Hutspot Met Runderlende Van De Bbq
    Melkkalf – Maïs –Spitskool – Mini Champignons
    Gegrilde lamsfilet met lasagne van schouder, gerookte aubergine, paarse aardappel, ratatouille, waterkers
    Barbarijse of Moskovische eend

    Nagerechten:
    Chocolade-sherrycake met hazelnoten met sherry roomijs en rozijnen en Sherry -rozijnenroom
    Irish Coffee ijs, Karamelmousse, Tiramisu
    Koffiecrème met karamel, pinda-ijs – kaffirgel
    De truc - Met het ei
    Variaties met chocolade
    Noten-ijspakketjes
    Savarin van mango met meloen en basilicumstroop
    Liaison Fatale
    Panna cotta van appel, tarte tatin van peer, karamelsaus en kaneelijs
    Sinaasappeltaart en sinaasappelijs en carajillo

    Menu’s
    A - Menu september 2016
    B - Menu oktober 2016
    C - Menu november 2016
    D - Menu december 2016
    E - Menu januari 2017
    F - Menu februari 2017
    G - Menu maart 2017
    H - Menu april 2017
    I - Menu mei 2017
    J - Menu juni 2017

    Index
    Overzicht bijpassende geschonken wijnen
  • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 35,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
Retourneren binnen 14 dagen*
Delen 

Fragment uit het boek

LIMOENBLADSCHUIM
38. Breng de melk met de limoenblaadjes aan de kook tot 80 ºC.
39. Neem de pan van het vuur en laat 30 minuten trekken.
40. Zeef en breng op smaak met zout en peper.
MANGO SMOOTHIE
41. Vijzel de chilivlokken en klop de room lobbig.
42. Spatel de geslagen room en de fijne chilivlokken door elkaar.
43. Pureer de mango en meng met de boerenyoghurt. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen