€ 15,75

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Je bent mooi zoals je bent

Sylvia Peters • Boek • paperback

 • Samenvatting
  'Je bent mooi zoals je bent' is een echt feelgoodboek. In een maatschappij waarin je net zo makkelijk een schoonheidsingreep kunt laten doen als dat je naar de kapper gaat, ontstaat er veel onzekerheid over het uiterlijk. Natuurlijke schoonheid wordt verborgen achter filters en uiterlijke perfectie lijkt een obsessie te worden. Iedereen heeft twijfels over zijn uiterlijk maar wat willen we dan? Gaan we streven naar een maatschappij waarin ieder gezicht lijkt op een geïnjecteerde eenheidsworst met een gefotoshopt lichaam, of moeten we juist trots zijn op onze verschillen?

  Geef je persoonlijke schoonheid in ieder geval een eerlijke kans door niet over een nacht ijs te gaan bij dergelijke beslissingen. Bekijk jezelf niet te kritisch want dat doet een ander ook niet. Durf jezelf mooi te vinden ook al ben je niet perfect.

  Deze Rotterdamse schrijfster heeft al een aantal boeken op haar naam staan. Na de erotische boeken '#HOT' en 'Hete Sneeuw' (beide uit 2011) verschenen in 2013 de volgende twee boeken: de erothriller 'Twin Tower' en de bijzondere mix van fictie en non-fictie 'Overspel, wat bezielt ze?'
  'Je bent mooi zoals je bent' is van een heel ander genre, maar net zo prettig geschreven als haar andere boeken.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 138
  Uitgeverij : DS
  ISBN : 9789464064834
  Datum publicatie : 05-2021
 • Inhoudsopgave
  Dit FEELGOODBOOK is voor al die vrouwen, meisjes, mannen en jongens die onzeker zijn over hun uiterlijk. En dat komt nog wel eens voor omdat iedereen er op Instagram, op andere socialmediakanalen en in magazines er een stuk mooier uitziet. Voor al die mensen die geen foto van zichzelf meer zonder filter durven te plaatsen. Voor al die mensen die denken dat schoonheid voor eeuwig is en dat ze kunnen winnen van de veroudering. Maar vooral voor degene die zichzelf geen schoonheid vindt.

  *JE BENT MOOI ZOALS JE BENT
  *LEER JEZELF MOOI TE VINDEN
  *SLECHT VOORBEELD VOOR JONGEREN
  *JONG EN FRIS
  *HOE MAAK IK MIJN SELFIE MOOIER?
  *WIE ZIJN WIJ?
  *NIETS IS WAT HET LIJKT
  *VRIENDEN MOET JE KOESTEREN
  *WEL OF GEEN INGREEP
  *COLUMN: HIJ WIL GOEDGEVULDE HANDEN
  *HOE STAAT HET MET JOUW ZELFBEELD?
  *EETSTOORNISSEN
  *COLUMN: ‘Doe het zelf’ krijgt nieuwe dimensie
  *GEWENSTE OF NOODZAKELIJKE INGREPEN
  *COSMETISCHE INGREPEN BIJ JONGEREN
  *DE WEG NAAR PERFECTIE:
  DE SNOEPWINKEL VAN DE INGREPEN
  *VOOR- EN NADELEN FILLERS EN SPIERONTSPANNERS
  *DURF JIJ ZONDER MAKE-UP DE DEUR UIT?
  *COLUMN: My lips are sealed
  *COLLAGEEN, HET TOVERWOORD
  *DE KIP OF HET EI?
  *COLUMN: Zelfs die kutkippen…
  *SCHOONHEID, HOEVEEL VOORDELEN HEEFT HET?
  *LEER JEZELF MOOI TE VINDEN
  *COMPLICATIES SCHOONHEIDSBEHANDELINGEN
  *COLUMN: Ik wil het niet
  *VAN LYCEUM NAAR MUSEUM…
  *HANGLIPPEN EN MARIONETRIMPELS
  *EIGENWAARDE
  *VRAAG HET AAN VRIENDEN
  *WAT KUN JE ALLEMAAL LATEN DOEN
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 15,75

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

*JE BENT MOOI ZOALS JE BENT
Echte vriendinnen delen lief en leed en op de juiste momenten zijn ook onze uiterlijke onzekerheden weleens het gespreksonderwerp. Dat is niet alleen bij ons zo, veel vrouwen vinden het heerlijk om even over hun eigen uiterlijke onzekerheden te klagen. Te dikke of te dunne benen, te kleine borsten of te grote borsten… Iedereen heeft wel iets waar men niet tevreden over is. Dat is ook heel menselijk en ook heel logisch. Niemand is namelijk perfect en ook al kom je er dichtbij in de buurt, dan nog kun je waarschijnlijk wel iets bij jezelf vinden wat je graag anders zou zien. Dat we met sommige uiterlijke eigenschappen niet blij zijn, dat is helemaal niet zo erg. Zolang dit maar niet het totaalplaatje voor jezelf overheerst. Want hoe cliché het misschien ook klinkt: je bent mooi zoals je bent.

Grote borsten of kleine borsten?
Vaak ben je onzeker over dingen die een ander niet eens ziet. Natuurlijk hebben mannen een voorkeur voor grote borsten of juist kleine borsten, een wat gevulder lichaam of juist heel slank. Maar gelukkig verschillen de smaken van al die mannen. Als je aan duizend mannen zou vragen wie zij nou het mooiste vinden van onze foto, zal dat voor iedereen verschillend zijn. Als je duizend mannen in een café vraagt wat ze van dezelfde vrouwen vinden, komen ze misschien op heel andere antwoorden uit. Degene die ze zo leuk vonden op de foto, heeft misschien in het echt wel een uitstraling die ze totaal niet aantrekt, of ze ontdekken bij een ander ineens een heel mooie lach die ze aanspreekt. Hieruit blijkt al hoe betrekkelijk schoonheid is, het gaat uiteindelijk meestal om het totaalplaatje.

Hoe kijken we naar elkaar?
Dat blijkt ook als ik aan de vriendinnengroep vraag om van iedereen een onderdeel van het lichaam op te noemen dat je echt mooi vindt aan die andere persoon. Heeft ze mooie ogen, een mooie buik, fraaie benen of iets anders? We blijken dat allemaal ontzettend lastig te vinden. Zo kijken we niet naar elkaar. Natuurlijk valt het wel op als iemand grote borsten heeft en die er ook nog eens mooi uitzien of hele mooie lange, slanke benen, maar eigenlijk vallen die dingen ook weg in het totaalplaatje. Ze trekken niet onze eerste aandacht. Ook hier zien we vooral het totaalbeeld. We vinden het een sexy vrouw, ze heeft een fantastische uitstraling of ze heeft een natuurlijke look. Om daardoorheen te kijken en echt één ding te benoemen dat je mooi vindt aan haar blijkt vaak ontzettend lastig. Toch was het een van de opdrachten die mijn vriendinnen moesten bijdragen aan dit boek. Niet om deze uiterlijke eigenschappen uit te lichten, maar om aan te geven dat ieder mens mooie dingen heeft naast de dingen die misschien minder mooi zijn.

Mooie karaktereigenschappen
De mooie karaktereigenschappen van elkaar aangeven bleek een stuk eenvoudiger. We konden allemaal al snel eigenschappen benoemen die we zo prettig of mooi vonden aan die persoon. Voor vrouwen werkt het blijkbaar zo, de binnenkant telt zwaar mee.

Vrouwen en mannen zijn er nu eenmaal in alle vormen en maten, maar het is voor iedereen belangrijk dat je je mooi blijft voelen. Je kunt alleen houden van jezelf als je beseft hoe mooi je bent als mens. Twijfel je daar soms aan? Vooral als je voor de spiegel staat net voordat je de deur uit gaat, bedenk dan het volgende:

Wees blij met jezelf

Jouw schoonheid is je uitstraling, die komt van binnenuit en de mooie uiterlijke kenmerken zijn slechts de punten waarmee je onbekenden lokt. Natuurlijk trekt een mooie haarbos of een mooi gevormd gezicht in eerste instantie de aandacht, maar wat als men verder kijkt dan dat? Dus vergeet dat gewoon even, straal gewoon uit dat je blij bent met jezelf. Omarm jezelf. Aantrekkelijk zijn, is namelijk ook een manier van denken. Je zult zien dat dit ook een uitstekend lokmiddel is om het gesprek met een ander aan te gaan.

De schoonheid van de lach
Een lach op het gezicht brengt je overal. Mensen die een vriendelijk uiterlijk hebben, stoten mensen minder snel af dan iemand die altijd nors kijkt. Ook al is niet alles perfect aan je, iemand die lacht is prettig om naar te kijken. En iemand die niet bang is om zichzelf te zijn, is iemand die anderen aanspreekt.

Maak niet alleen de buitenkant op
Een mooi uiterlijk is leuk en natuurlijk mogen we daar best wat aan doen om onze aantrekkelijke punten te benadrukken, maar vergeet nooit het allermooiste aan jezelf, namelijk je innerlijk. Besteed hier dus ook aandacht aan, probeer een prettig mens te zijn. Niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf.


Jij bent uniek!
Schoonheid is geen eenheidsworst, dit is voor iedereen verschillend. Daarom heeft het geen zin om je te focussen op een kortstondig schoonheidsbeeld. Ieder mens wordt ouder, schoonheidsidealen veranderen en we kunnen niet altijd maar meegaan met de trends. De ene keer zijn volle lippen in de mode, de andere keer ronde billen en de volgende keer een natuurlijke look. Als je graag de trends wilt volgen, dan is dat prima, maar vergeet hierbij nooit je eigen ik. Dat is namelijk het beeld waar je het de rest van je leven mee moet doen. Een uiterlijk verandert, waar vooral de jaren een groot aandeel in hebben. Je wordt ouder, je huid en de vorm van je lichaam veranderen. Je kunt het gevecht aangaan, maar uiteindelijk verlies je deze strijd altijd. Daarom is die schoonheid van het totaalplaatje zo belangrijk, die kan niemand je namelijk afnemen, zelfs Vadertje Tijd niet. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen