€ 24,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Je hebt altijd een keuze

Anicha • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Dagelijks zijn er in Nederland tal van huishoudens die met huiselijk geweld te maken krijgen. De cijfers zijn duizelingwekkend en ik twijfel er niet aan dat elke Nederlander één of meer personen in zijn of haar sociale netwerk heeft, die met huiselijk geweld te maken hebben. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk om zich daar een concrete voorstelling van te maken. Het gaat niet om een incidentele klap, maar om een complex en vaak langdurig patroon waarin fysiek en psychisch geweld elkaar afwisselen. Dit boek van Anicha biedt een heldere inkijk in het dagelijkse leven in haar gezin en op de impact van dit geweld op haar en haar kinderen. Het schetst een hartverscheurend beeld achter de kille cijfers: altijd is er spanning, altijd zijn slachtoffers op hun hoede. Er is weinig ruimte voor spontaniteit. Het leven kan niet echt geleefd worden. Zoals druppels water de sterkste rotsblokken kunnen doen splijten, zo ondermijnt huiselijk geweld op den duur de levensvreugde en kracht van slachtoffers. Voor (aanstaande) professionals is het belangrijk dat ze inzicht hebben in de gevolgen van huiselijk geweld. Daarnaast beschrijft Anicha ook hoe zij met haar kinderen een weg naar buiten heeft weten te vinden. Omwille van die hoopvolle boodschap is dit ook een belangrijk boek voor mensen die op dit moment met geweld thuis te maken hebben. Kortom: lees dit boek!

  Janine Janssen
  Lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool en de Politieacademie en bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 372
  Uitgeverij : Anita Wix
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 11-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  21-05-2024
  Indrukwekkend
  Ik heb een korte versie van het verhaal van Anita laatst gehoord en daarom wilde ik graag het boek lezen. Ondanks de ellende is het erg luchtig geschreven, het leest makkelijk weg. Ik hoop nu als zorgverlener eerder signalen van huiselijk geweld op te vangen en hopelijk kan ik die mensen dan ook een kleine handreiking bieden door hen te zeggen; je hebt altijd een keuze.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 24,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Jaap stapte uit en liep naar de poort en ging naar binnen. Ik wachtte rustig in de auto tot hij weer naar buiten kwam. Met een grote smile op zijn gezicht zei hij dat ik uit moest stappen en dat de auto weggezet werd.
‘Wat is daar binnen?’ vroeg ik.
‘Dit is dé parenclub van Parijs,’ zei hij opgewonden.
‘Een parenclub, hoezo gaan wij naar een parenclub?’
‘Omdat ik hier al een hele tijd naar op zoek ben en ik hier heel graag met je naartoe wil, daarom,’ zei hij.
‘Geen haar op mijn hoofd dat ik daar naar binnen ga,’ zei ik direct en vastbesloten.
‘Hoezo niet?’ vroeg Jaap geïrriteerd.
‘Ik dacht dat we gezellig samen een weekendje naar Parijs zouden gaan,’ stamelde ik. ‘Maar in plaats daarvan heb jij dit met voorbedachte rade geregeld en daarom ook die TomTom gekocht natuurlijk. Het is jou te doen om een parenclub?’ Ik was boos, teleurgesteld en verdrietig tegelijk en weigerde de auto uit te stappen. Jaap werd kwader en kwader en hij vond dat ik een aansteller was en een grote egoïst. Niets, maar dan ook niets had ik voor hem over, dat werd nu maar weer al te duidelijk. Boos reed hij weg. Ik wilde van alles zeggen, maar durfde het niet goed. Ik wilde voorstellen ergens gezellig iets te gaan drinken, maar besefte dat ik beter mijn mond kon houden. Zijn gezicht sprak boekdelen en hij was zo kwaad dat ik bang van hem werd. Ik probeerde me zo klein mogelijk te maken en stil, heel stil te zijn. Hij reed als een speer naar ons supergezellige Formule 1 hotel, stapte uit en smeet de deur dicht. Ik bleef even zitten, niet goed wetende wat ik moest doen en besloot uiteindelijk ook maar uit te stappen. In onze kamer aangekomen, begon Jaap mijn spullen bij elkaar te rapen, deed het raam open en smeet alles naar buiten. Ik begon uit pure paniek te huilen. Snel liep ik naar beneden om mijn spullen op te rapen, terwijl Jaap schreeuwde dat ik niet meer terug hoefde te komen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen