€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Je weet wel waarom

René Coenradie • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Reinier groeit samen met zijn oudere zus Inge en broertje Erik op in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. De jaren na de Tweede Wereldoorlog, de jaren van kleinburgerlijke moraal en kneuterige huiskamergezelligheid.
  Door een plotselinge gebeurtenis, komen niet alleen binnen het gezin de verhoudingen op scherp, maar lijkt Reinier op elfjarige leeftijd ook een moord op zijn geweten te hebben.
  'Je weet wel waarom' is een autobiografische roman over machtsspelletjes, het afbrokkelen van de saamhorigheid binnen het gezin, doofheid, seksuele identiteit, en uiteindelijk een zoektocht naar Reiniers moeder, waarop de antwoorden gevonden worden in Spanje.

  Na zijn autobiografische debuutroman 'Wel doof, niet ziek!' (2015), over doof zijn en niet gehoord worden, leek het René Coenradie goed om dit verhaal te vertellen. 'Ik hoefde net als bij 'Wel doof, niet ziek!' geen verhaal te verzinnen. Ik schreef ook deze keer alleen wat er gebeurd was. Dat was een belofte aan mijn moeder en voor haar dit eerbetoon, omdat we zijn wie we zijn.'
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 215mm
  Aantal pagina's : 306
  Uitgeverij : René Coenradie
  ISBN : 9789082474275
  Datum publicatie : 12-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik werd op de lagere school al vaak gepest, maar op de Leao was het nog een graadje erger. Op deze school zaten ook de jongens van de technische school en veel van hen kwamen uit een achterbuurt. Ze vonden mij een 'mietje', een 'flikker', een 'kankerpoot' en ze vonden dat ik 'de tyfus kon krijgen en moest oppleuren met m'n verwijfde gedrag'. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want ik kon geen andere school bedenken om naar te kunnen oppleuren en ik was bang om voor de derde keer in het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs te komen. Dus hield ik thuis angstvallig mijn mond, omdat ik daar een moordenaar was en op school een homo, en het leek mij niet handig om thuis allebei te zijn. Zodoende bleef er voor mij maar één ding over: werken, hard werken. De clown uithangen was op deze school niet aan de orde, net zo min als zitten blijven. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen