Samenvatting
Je hebt vast weleens van een ‘eetdagboek’ gehoord, of zelfs er een bijgehouden toen je met een of ander dieet bezig was.
Het wordt geadviseerd om een eetdagboek tot een paar dagen tot maximaal 2 weken bij te houden. In die periode noteer je dan alles wat je eet en drinkt. Dit noteer je in een tabel, in een schriftje of gewoon op een stuk papier. Daarbij noteer je zo nauwkeurig mogelijk ook de hoeveelheden erbij. Om te bepalen hoeveel je binnenkrijgt gebruik je een keukenweegschaal gebruiken, maar je kunt ook werken met huishoudelijke maten (kom, glas, mok, opscheplepel, eetlepel enzovoorts).
Gelukkig wordt bij menig eetdagboek al geadviseerd om een extra kolom toe te voegen voor hoe jij je voelt tijdens jouw eetmoment. Daarin schrijf je of je écht trek had, of dat je verdrietig was, je verveelde, iets te vieren had of misschien een ander gevoel had.
Maar alleen zo’n extra kolom is, in mijn ogen, niet voldoende! Daarom heb ik een mindful eetdagboek gecreëerd.
Het is belangrijk om een eetbui te stoppen voordat deze begint. Want als je eenmaal een eetbui hebt, is het ontzettend moeilijk om ermee te stoppen. Eerste Hulp Bij Eetbuien zijn 4 eenvoudige stappen om te stoppen met eetbuien, voordat ze beginnen.
In Jouw Mindful Eetdagboek ga je gedurende 4 doordeweekse dagen en 2 weekenddagen het eetdagboek bijhouden. Welke dagen dat zijn, is aan jou.
Na het invullen van al deze dagen gaan we samen conclusies eraan verbinden en bekijken of je iets kan/wil veranderen aan je eetgedrag.
Kom op! Samen gaan we ervoor.