€ 16,75

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Kasih Sayang

Jan Willem van der Wal • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Terwijl Jan Willem in Bali warungs en kaki lima's bezocht en langs ontelbare voedselkraampjes liep, dacht hij terug aan de tijd dat hij als tienjarig jochie in de keuken van zijn Indische tante zat. Het gerinkel en gerommel van ontelbare, gedeukte, pannetjes klonk hem vertrouwd in de oren. De geuren van kruiden, fruit en groeten overrompelden hem. Net als vroeger.....

  Terug in Nederland begin hij zich te verdiepen in de Indische keuken en volgde de eerste kooklessen, talloze gesprekken over Indische gerechten en een ontelbare hoeveelheid kookboeken. Zijn lievelingsgerechten zijn in dit charmante boekje gebundeld. De foto's zijn van zijn reis door Bali. Een boekje waarin de liefde voor eten en het leven samengaan.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 110
  Uitgeverij : Jan Willem van der Wal
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 12-2013
 • Inhoudsopgave
  Inhoud:

  .Bijgerechten
  .Soepen en Sayurs
  .Groentegerechten
  .Eiergerechten
  .Tahoe en Tempé
  .Rund- en varkensvlees
  .Gerechten met kip
  .Vis
  .Desserts
  .Rijst
  .Woordenlijst
  .Boeken ter inspiratie
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 16,75

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Rijst is in Indonesië de basis voor iedere maaltijd. Of het nu gaat om het ontbijt, lunch of de avondmaaltijd. De geschiedenis van rijst is daarbij onlosmakelijk verbonden met de mythe over de rijstgodin Dewi Sri. Ze was een mooie prinses, geboren uit een traan van de slangengod Anta. Toen de oppergod Batara Guru verliefd op haar werd, waren de overige goden bevreesd dat de harmonie in het hemelrijk voorgoed verstoord zou worden. De goden besloten om deze reden de prinses te vergiftigen en begroeven haar op een afgelegen plek.

Als teken van haar puurheid en als geschenk aan de mensheid groeide uit haar lichaam verschillende vruchten en gewassen. Uit haar rechteroog groeide witte rijst en de rode rijst kwam voort uit haar linkeroog. Op deze mythe bestaan in Indonesië veel variaties.

Dat Dewi Sri voor de Balinezen nog steeds belangrijk is blijkt wel uit de vele offertempeltjes die tussen de rijstvelden staan. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen