€ 19,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Keerzijde

Lex Coene, Ferdi Oyen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Bert de Vlieger, universitair docent Filosofie geeft een college-reeks ethiek met als onderwerp doping en sport. Bert vindt dat een filosoof neutraal hoort te zijn, er zijn geen grote waarheden meer, wat rest is analyse en beschouwing. Door kritisch te zijn op het verbod op doping, wil hij de studenten een spiegel voorhouden en de discussie op gang brengen.
  Als Bert’s vriendin Lieke op doping betrapt wordt, komt Bert’s neutrale positie onder druk te staan. Hij wordt benaderd door de pers, moet zich publiekelijk verantwoorden en zijn mogelijke benoeming als hoogleraar blijft uit. Door zijn neutrale opstelling dreigt hij meer te verliezen dan hem lief is. Het maken van keuzes is onvermijdelijk.
  Deze roman belicht, tegen de achtergrond van het debat over het verbod op doping, de positie van de filosoof in het post-moderne tijdperk; de filosofie heeft de pretentie als ‘eerste wetenschap’ los moeten laten en dus rest de filosoof niets anders dan te beschouwen en analyseren, zonder een uiteindelijk oordeel te vellen.
  Maar is het mogelijk weg te blijven van een oordeel, als je alle mogelijke tegenargumenten geformuleerd hebt? Kan het onderscheid tussen de professie (als filosoof) en privépersoon overeind blijven, wanneer je persoonlijk betrokken raakt? En waar trek je de grens, als de werkgever invloed wil uitoefenen op je wetenschappelijke positie?
  Deze vragen spelen een centrale rol in de ontwikkeling die hoofdpersoon ondergaat en geven daarmee inzicht in de huidige status van het debat over de moraal: als er geen vaste normen zijn, en moraal tijd en plaats gebonden is, waar laat ons dat dan?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 324
  Uitgeverij : Oyen/Coene
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 11-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen