€ 42,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Integrale hulpverlening aan ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en hun kinderen

Lies Wenselaar • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Geeft een integrale aanpak van de problemen zowel bij ouders als kinderenOok verkrijgbaar in een werkboek voor ouders en een werkboek voor kinderenMet veel praktische tipsIncludes supplementary material: sn.pub/extras

  Kinderen die opgroeien bij ouders met  psychiatrische problemen en/of een verslaving lopen een groot risico om zelf ook dergelijke problemen te ontwikkelen. Dit boek in combinatie met het  werkboek voor de ouder en het werkboek voor hun kinderen biedt een integrale aanpak van de problemen bij zowel de ouders als de kinderen. Vraag je jezelf wel eens af hoe je met deze ouders in gesprek kunt komen over de manier van opvoeden en hoe het met de kinderen gaat? Wil je weten wat de ziekte van de ouder voor invloed heeft op de wijze van opvoeden en wat de kinderen hiervan meekrijgen? Of hoe je kunt vaststellen of je zorgen over het kind terecht zijn en wat dan te doen? Wil je het risico verkleinen dat deze kinderen evenals hun ouders ook psychiatrische en/of verslavingsproblemen ontwikkelen? In deze handleiding vind je de antwoorden en nog veel meer tips en praktische informatie voor de hulpverlener. De auteur geeft vanuit 30 jaar werkervaring als (kinder- en jeugd)psychiater en (kinder- en jeugd) psychotherapeut een praktische en verfrissende kijk op hoe zowel de ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen als de minderjarige en volwassen kinderen van deze ouders geholpen kunnen worden.  Deze methode bestaat uit drie delen, een handleiding voor de hulpverlener, een werkboek voor de ouders en een werkboek voor kinderen en jongeren van ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen. De drie delen sluiten nauw op elkaar aan.Lies Wenselaar is werkzaam als (kinder- en jeugd)psychiater en (kinder- en jeugd)psychotherapeut. 
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 168mm x 240mm
  Aantal pagina's : Niet bekend
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036809344
  Datum publicatie : 09-2015
 • Inhoudsopgave
  1. De groep KOPP/KVO-kinderen.- 2. Integrale hulpverlening door gezinspolikliniek en gezinspsychiatrie.- 3. KOPP/KVO-gezinnen en hulpverlening.- 4. Psychiatrische symptomen en verslavingssymptomen.- 5. De invloed van psychiatrie en verslaving.- 6. Goed genoeg ouderschap, opvoedingsstijl en ouderrol.- 7. Persoonlijkheidsproblematiek bij de ouder.- 8. Opvoedingssituaties.- 9. Risico’s voor het kind.- 10. Emotionele kindermishandeling.- 11. Het competente kind en niet-competente kind.- 12. Risicofactoren.- 13. Beschermende factoren.- 14. Hechting en verstoorde sociale bindingen.- 15. Kindsignalen in de verschillende levensfasen.- 16. De ouder met een depressie.- 17. De ouder met een bipolaire stoornis (voorheen manisch depressief).- 18. De ouder met een psychose.- 19. De ouder met schizofrenie.- 20. De ouder met borderline.- 21. De ouder met een angststoornis.- 22. De ouder met smetvrees.- 23. De verslaafde ouder en het middelen gebruikende kind /verslaafde kind.- 24. De crisisbeoordeling in de thuissituatie.- 25. De opname van een ouder in een kliniek.- 26. De (poging tot) zelfdoding van een ouder.- 27. Het dilemma: vrijwillige hulpverlening of gedwongen hulpverlening.- 28. Praten met ouders.- 29. Praten met het minderjarige KOPP/KVO-kind.- 30. Praten met het volwassen KOPP/KVO-kind.- 31. Basiszorgcoördinatie kwetsbare kinderen (Bkk).- 32. Het KOPP/KVO-hulpverleningsaanbod.- 33. De KOPP/KVO-aandachtsfunctionaris en de familievertrouwenspersoon.- 34. Een geoliede organisatie KOPP/KVO.- 35. Oefencasussen.- 36. Slotopmerkingen.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 42,99


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen