€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Kip uit de deken

Een bundel heerlijke verhalen en persoonlijke Indonesische recepten van Ron Grillet

Ron Grillet en Martha Schipper-Wolters • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een bundel heerlijke verhalen en persoonlijke Indonesische recepten van Ron Grillet.

  Er is niets mooier dan het volgen van je passie.
  Als je met je hart en ziel je brood kunt verdienen, dan ben je een gelukkig mens.
  MIRO is de samenvoeging van de eerste twee letters van onze voornamen. Later vernamen we dat MIRO ook nog een mooie andere betekenis heeft. Namelijk ‘oog voor alles’ en ‘iedereen zien’. Dat paste heel mooi in ons inclusieve concept. Mooi toch hoe alles samen kan komen.

  Vlak na onze opening in 2020 brak corona uit en moesten we het over een andere boeg gooien. Restaurant dicht en ‘iets’ met afhaaleten bedenken, weg met ons mooie ‘fine dining’ concept. Onze droom aan diggelen.
  Vastbesloten om niet ‘kopje onder’ te gaan hebben Miriam en ik alles gegeven om de ommezwaai te maken van ‘fine dining’ naar ‘Indonesian flavours’.

  Crisis in de tent
  Opgeven kwam niet aan de orde, er is door veel mensen flink geïnvesteerd in MIRO. Mijn schoonmoeder Gerda kon echter ons getob niet langer aanzien en schakelde Herman den Blijker in.
  De uitzending van ‘Crisis in de tent’ heeft voor meer naamsbekendheid gezorgd, een mooie actie. Het was zeker niet makkelijk om voor heel televisiekijkend Nederland zo met de ‘billen bloot’ te moeten.
  Ook wonderlijk om zelf, jammer genoeg als lijdend voorwerp, de TV-wereld van zo dichtbij mee te maken. Nu terugkijkend op deze periode weet ik dat het een moeilijke maar enorm leerzame periode is geweest.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 71
  Uitgeverij : Martha Schipper-Wolters
  ISBN : 9789464438987
  Datum publicatie : 02-2023
 • Inhoudsopgave
  De basis, wat mag er niet ontbreken in de Indonesische keuken

  TIJD
  Allereerst heb je tijd nodig om de gerechten voor te bereiden. Smaken moeten kunnen inwerken als je een boemboe voor bijvoorbeeld vlees maakt.

  LIEFDE voor je producten, dit voeg je gedurende de hele bereiding met passie en toewijding toe. Zo roer ik steevast rechtsom, met de klok mee om de liefde erin te roeren.

  RIJST
  Mijn voorkeur gaat uit naar heerlijk geurende basmatirijst. Je kunt een rijstkoker gebruiken maar droge rijst in de pan met 1 vingerkootje (kokend) water boven de rijst, geeft een prachtig droog gekookt resultaat. Voor het maken van nasi goreng is het belangrijk dat je afgekoelde rijst gebruikt.

  VIJZEL
  Bij voorkeur een exemplaar van steen, hier maak je de mooiste boemboes mee, maar vooruit, een keukenmachine of blender kan ook.

  WOK of WADJAN
  Een goede pan is de investering waard. Kies hem ruim zodat je lekker kan roeren, omscheppen en veel makan voor iedereen kan maken :)
 • Reviews (9 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  28-01-2023
  Zeer toepasselijke titel
  Relatief dun boek met daarin een krachtig verhaalm


  Geplaatst door uit OOSTERBEEK , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  24-01-2023
  Kip uit de Deken
  Leuk en interessant boek. makkelijke gerechten. Goed geschreven in begrijpelijke taal. Dank daarvoor


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Mijn moeder kwam uit Sulawesi en mijn vader uit Java. Mijn vader heb ik nooit gekend. Mijn moeder is zwanger uit Indonesië vertrokken en mijn vader is niet met haar meegegaan naar Nederland. In 1965 kwam ik in Sneek (Friesland) ter wereld. Het waren andere tijden en hier werd simpelweg niet over gesproken.
Pas na het overlijden van mijn moeder kwam ik achter de identiteit van mijn vader. In haar nalatenschap vond ik warme, liefdevolle brieven van mijn vader. Heel waardevol om te lezen en om te ontdekken dat ik ‘uit liefde’ geboren ben.

Het was pijnlijk om te ontdekken dat de oorlog van mijn ouders ‘doorsijpelt’ in mijn eigen leven. Zo maak je heel wat dingen mee in je leven die je vormen en maken tot wie je uiteindelijk wordt. De kunst is volgens mij hoe je omgaat met de situaties op je levenspad. Misschien ligt hier wel de kiem van mijn doorzettingsvermogen.
Struikelen en vallen kan een ongelukje zijn, blijven liggen is vaak een keuze. Als ik iets voor ogen heb, dan ga ik door tot het me lukt. Ik geef gewoonweg niet op en blijf vastbesloten mijn plan tot een succesvol einde te brengen.

Op het einde komt alles goed, en als het niet goed komt, dan is het nog niet het einde.

Liefs Ron ×
SERVICE
Contact
 
Vragen