€ 18,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Koetjes en Kalfjes

Kinderboek

Rutger Willem Weemhoff • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Deze bundel met dierenverhalen voor vaders en hun zonen (vanaf acht jaar) bevat een reeks spannende vertellingen. Deze spelen zich af in verschillende landen, met telkens een ander dier in de hoofdrol. Thematisch sluit dit boek naadloos aan op de leefwereld van jongens vanwege zijn eerlijke en soms harde inhoud. Daarom is het boek ook zeker voor hun vaders interessant.

  Who the hell is: Rutger Willem Weemhoff

  Deze auteur was actief als acteur in het theater en voor televisie. Naast zijn bezigheden als acteur studeerde Weemhoff in de jaren ‘80 tevens een tijdlang filosofie aan de Gemeentelijke Universiteit van A’dam. 'Filosofie van de dood, da's pas leven!' luidt zijn montere motto als ‘de filosoof van de dood' in een interview met Filosofiemagazine:
  ‘Ik sterf, dus ik ben (niet)’.

  Als onafhankelijke auteur en publicist schreef hij tal van teksten. Weemhoff biedt zijn schrijfwerk aan via een eigen ideële uitgeverij, onder de naam die zijn totale oeuvre het beste covert: Partout.
  Producties zijn uitsluitend te bestellen als paperback.

  www.rutgerweemhoff.nl
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 140mm x 216mm
  Aantal pagina's : 90
  Uitgeverij : Partout
  ISBN : 9789464065770
  Datum publicatie : 02-2021
 • Inhoudsopgave
  Who the hell is: Rutger Willem Weemhoff?

  Deze auteur was actief als acteur in het theater en voor televisie. Naast zijn bezigheden als acteur studeerde Weemhoff in de jaren ‘80 tevens een tijdlang filosofie aan de Gem. Universiteit van Amsterdam. 'Filosofie van de dood, da's pas leven!' luidt zijn montere motto als ‘de filosoof van de dood' in een interview met Filosofiemagazine: ‘Ik sterf, dus ik ben (niet)’.

  Als onafhankelijke auteur en publicist schreef hij tal van teksten. Weemhoff biedt zijn schrijfwerk aan via een eigen ideële uitgeverij, onder de naam die zijn totale oeuvre het beste covert: Partout.
  Producties zijn te bestellen als paperback of als e-book.

  www.rutgerweemhoff.nl
 • Reviews (8 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  20-04-2021
  Spannende verhalen
  Samenvatting Het boek Koetjes en Kalfjes is een verzameling van 14 korte verhalen over allerlei verschillende dieren. In elk verhaal staat een ander dier centraal in elke keer weer een ander land. De meeste verhalen beginnen met een mooie en goede omgevingsomschrijving waardoor je bij elk verhaal afzonderlijk meteen in de wereld van het verhaal kunt duiken. “In Spanje had je vroeger grote zogenaamde haciënda’s. Dat zijn hele grote boerderijen, in een vierkant gebouwd, rondom een soort hof. Sommige zijn al eeuwenoud. Je betrad zo’n haciënda door de hoofdpoort en dan zag je recht tegenover je het hoofdgebouw, met bovenop een kleine klokkentoren…” Fragment uit het boek Het is soort wereldreis aan de hand van dierenverhalen. Rutger Willem Weemhoff zegt over de verhalen in het boek: “Thematische sluit dit boek naadloos aan op de leefwereld van jongens vanwege zijn eerlijke en soms harde inhoud. Daarom is het boek ook zeker voor hun vaders interessant.” Leessetting Leuke, spannende vertellingen voor het slapen gaan om daarna over de wereld van een van de verhalen te dromen. Of om overdag te lezen en daarna samen verder te fantaseren over wat er nog gaat gebeuren. Wat ook leuk is om na het lezen van een verhaal meer op te zoeken over het land en het landschap waarin het verhaal zich afspeelt. Vele mogelijkheden dus om dit boek verder te gebruiken dan alleen maar lezen of voorlezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 18,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

In de nabijgelegen diepe baai is een klein stenen-strandje waar je de zee in kunt komen als je wilt zwemmen. Voor de rest is de kust bezaaid met grote rotspartijen. Het ziet eruit of er allemaal reusachtige dieren in het water ronddobberen, zo groot zijn die rotsblokken.
Het lijkt wel alsof daar allerlei nijlpaarden en
olifanten verkoeling zoeken in het water.
Twee herdersjongens, broertjes, hebben overdag de geiten
gehoed en bij zonsondergang klauteren zij altijd de berg af naar beneden om het stof van die dag af te spoelen in zee.
Bij het kleine strandje gaan zij te water en splashen elkaar
nat, joelend en schreeuwend. Als spelletje wijzen zij elkaar altijd naar een van de rotsen. 'Kijk, een nijlpaard!' of: 'een olifant!'
Ineens wijst de kleinste jongen naar een groot rotsblok, vlakbij.
'Een zeekoe!' roept hij.
Zijn oudere broertje kijkt hoofdschuddend in de aangewezen richting en geeft een harde schreeuw.
'Dat is een koe, een echte koe, man!'
En ja hoor, de koe, die helemaal richting de baai is afgedreven,
ligt op zijn zij op een paar meter van de jongens vandaan flink te
bonken tegen de rotsformaties. Af en toe draait hij om zijn as,
zijn kop hangt slap, en zijn ogen kijken omhoog. Zijn poten gaan
alle kanten op, alnaargelang de golfslag. Ook zijn kop dobbert af en toe flink heen en weer. Daardoor lijkt het al met al net alsof hij nog leeft.
'Hij leeft nog!' roept de kleinste.
'Hartstikke dood. Van het hoge rif naar beneden gelazerd!'
constateert echter het oudste broertje, terwijl hij naar de hoogvlakte op de kop van
de baai wijst.
'Kom mee uit het water, dode dieren zijn gevaarlijk, zeker met
die hitte.'
Hij neemt zijn jongere broertje bij de arm en trekt hem snel uit het water. Dode dieren kunnen soms ziektes veroorzaken,
daar had hij gelijk in.
Even later rennen zij over de rotsen springend naar het dorp op de kop van de baai. Roepend en schreeuwend. Als zij bij de witte huisjes aankomen, hangen de netten te drogen.
Hun vader is visser. Aan de netten te zien is hij dus al thuis.
Met horten en stoten vertellen zij het verhaal van de dode koe
aan hun vader en een paar andere dorpelingen, die aan zijn komen lopen.
Vader luistert rustig naar zijn zoons en knikt alleen maar.
'Kom maar mee.'
Ze lopen opgewonden naar het haventje waar de vissersboot aan een kleine pier afgemeerd ligt. De vader gooit wat spullen aan boord, die hij te leen krijgt van een van de andere
vissers en die hij straks denkt nodig te hebben, zoals een lang dik touw en een zware pikhaak, en even later steekt de boot van wal. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen