€ 23,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Koning Puddingkroon

Rop Ranzijn • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Als de koning van een vergeten eiland in de Waddenzee zijn toverkroon verliest, begint een spannend avontuur vol wonderlijke gebeurtenissen en kleurrijke karakters.

  Bedenker van dit verhaal is de Noord-Hollandse ontwerper Rop Ranzijn (1949). De altijd actieve ideeënman maakte naam in de mode- en reclamewereld, exposeerde veelvuldig met zijn bijzondere ontwerpen en won een aantal belangrijke prijzen. Stilzitten is niks voor hem en dus wist hij zelfs zijn revalidatieperiode na een plotselinge ziekte nog creatief in te vullen. Nu had hij namelijk de tijd om het jeugdboek te schrijven waarvoor het idee al twintig jaar in zijn hoofd zat.

  Met dit vrolijk vormgegeven boek vol aansprekende foto-illustraties hoopt Rop Ranzijn de fantasie bij kinderen aan te wakkeren en zwart-witdenken tegen te gaan. Zo vertoont de geliefde Koning Puddingkroon ook minder fraaie trekjes en blijkt de slechterik in het verhaal toch minder meedogenloos te zijn dan werd verwacht.

  Over de schrijver

  Rop Ranzijn (Amsterdam, 1949) is ontwerper en ideeënman.

  Na zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie maakte hij al snel naam in de mode- en reclamewereld. Ranzijns talent en vakmanschap werd veelvuldig erkend en bekroond. De ontwerper exposeerde in het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum te Amsterdam, Musée International de la Parfumerie te Grass in Frankrijk, het Klokkenmuseum te Schoonhoven, Art and Design Atomium Museum te Brussel en in de Kunsthal in Rotterdam. Rop won ook een aantal belangrijke prijzen waaronder de Kunstprijs Vondelparkaffiche, de General Electric-prijs en de Letterpress Ontwerpprijs.

  Al in 2003 begon Rop Ranzijn aan het verhaal over Koning Puddingkroon, maar door werkdruk en later door ziekte bleef het onafgemaakt op de plank liggen. Twintig jaar later vond hij tijdens een revalidatieproces de tijd om het boek te voltooien, wat hem veel voldoening gaf.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 128
  Uitgeverij : Rop Ranzijn
  ISBN : 9789464814170
  Datum publicatie : 08-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 23,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen