€ 24,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Kruimels zijn ook Chips

Dagboek van een Dramaqueen

Lola Bontstola • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In "Kruimels zijn ook Chips", het debuut van Lola Bontstola, neemt ze de lezer mee op een eigenzinnige en intrigerende reis door het gebied van haar eigen huiskamer. Hoewel deze locatie op het eerste gezicht niet veel te bieden lijkt te hebben, blijkt dat schijn bedriegt. Lola Bontstola schrijft korte, originele en persoonlijke verhalen die soms aan het denken zetten en soms aan het lachen maken.
  Zij weet de lezer te verrassen door haar unieke perspectief op alledaagse situaties en objecten. Haar schrijfstijl is een combinatie van humor en introspectie, die zorgt voor een afwisselende en boeiende leeservaring. Het boek laat zien dat er in het kleinste detail veel te ontdekken valt en dat elke ervaring waardevol is, hoe alledaags ze ook lijkt.
  Lola Bontstola bewijst met "Kruimels zijn ook Chips" dat een kleine verandering van perspectief kan leiden tot een grote verandering in hoe we naar de wereld om ons heen kijken. Het boek is een ode aan de kracht van de verbeelding en de schoonheid van het alledaagse. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een ontroerende en vermakelijke leeservaring.

  Conclusie: "Kruimels zijn ook Chips" neemt de lezer mee op een uniek en boeiend avontuur door het dagelijks leven. Door haar korte, creatieve en persoonlijke verhalen weet Lola Bontstola de lezer te verrassen, te vermaken en te prikkelen. Dit boek is een must-read voor iedereen die op zoek is naar een ontroerend en vermakelijk leesavontuur.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 235
  Uitgeverij : De Gouden Kroon
  ISBN : 9789464437386
  Datum publicatie : 01-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8,5 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  28-10-2022
  Een echt vakantie boek!
  Wat een heerlijk boek. Fijne schrijfstijl. Vaak grappig met een tongue in cheek humor. Hele fijne grappige observaties waardoor een gewone dagelijkse handeling of gebeurtenis een extra dimensie krijgt. Je blijft nieuwsgierig naar de dagelijkse belevenissen, altijd met een twist opgetekend.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-10-2022
  Grappige titel
  Wat een leuk boek om te lezen, hele tijd met een glimlach op mijn gezicht gelezen. Ook af en toe kunnen schateren, Knap hoe je over een vakantie in eigen huis een heel vermakelijk boek kan schrijven. Ik kan het zeker aanraden, leuke schrijfstijl!!


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Vanmorgen was ik al vroeg wakker, om half acht stond ik naast mijn bed, Chef Knutsel lag nog te slapen dus ik heb, voordat ik de honden bevrijdde uit de woonkamer, de slaapkamerdeur dichtgedaan zodat hij nog even verder kon slapen. De honden kwamen vrolijk op me af voor de ochtendknuffels, daarna gingen zij ook nog even terug naar bed, het zijn niet echt ochtendmensen die honden van ons.

Dat is wel lekker wakker worden, in een huis wat verder nog slaapt, ik zet zoals gewoonlijk een bakkie koffie en rook hier een sigaretje, of twee bij. Tegenwoordig rook ik op het balkon, dat vond ik uiteindelijk een goed alternatief voor helemaal stoppen waar ik toch wel erg chagrijnig van werd. Chef Knutsel is sinds een jaar gestopt met roken en ondanks mijn voornemens om mee te stoppen blijk ik dan toch ergens een doorzetter in te zijn en heb ik het roken dus stug volgehouden, maar nu dus vanaf het balkon.
Niet dat hij niet meer wilde dat er binnen gerookt werd, ik had het voor mezelf bedacht als een extra stap die ik moest ondernemen om te kunnen roken. Om het roken nog een stapje moeilijker te maken, schiet ik sinds kort zelf mijn sigaretten met bussen tabak, hulzen en zo’n tsjktsjk-apparaat. Helemaal handig ben ik er nog niet in, regelmatig heb ik van die halflege zakjes van filters die met een trekje opbranden tot je neushaar, of ik prop dat apparaat zo vol dat de vloeihuls uit elkaar klapt en soms zijn ze ook zo strak aangestampt dat je er bijna geen rook meer uitgezogen krijgt, het is gewoon een veel te gedetailleerd prutsklusje en zoals ik al eerder zei dat is niet mijn sterkste punt. Ja, de lol is er bijna vanaf, het mag ook bijna nergens meer, zelfs op sommige buitenlocaties word je meteen verbannen als je een sigaret opsteekt, dit was al eerder zo op het treinperron maar deze anti-rokers-heksenjacht word langzaamaan op steeds meer plekken doorgevoerd.

Laatst zat ik bij de McDonald’s op het terras en daar hadden ze ook ineens bordjes met verboden te roken, heel logisch, want hun eten is natuurlijk ook vet gezond, dus roken kan daar echt niet bij. Ik had mijn zelf geschoten knutselsigaret al aangestoken toen ik het bordje zag en na al die moeite ging ik hem niet weggooien, dus ik rook gewoon stug door. Er liepen eerst een paar pukkelige puberende medewerkers langs die er niets van zeiden, en toen ze er uiteindelijk een manager-achtige medewerker bijgehaald hadden was mijn peukie al op en in de vuilnisbak.

Maar goed ik was dus vroeg op en na mijn bakkie en peukie hadden de honden nog steeds geen zin om te wandelen dus ik ben nog even onder de douche gesprongen, daarna wilden ze gelukkig wel mee. De temperatuur was al aangenaam dus ik kon lekker met zonder jas en op mijn slippers naar buiten. Na de wandeling sliep Chef Knutsel nog, ik had inmiddels wel honger dus ik heb uitgebreid ontbijt gemaakt met broodjes, eitjes, gebakken spekkie, sinaasappelsap etc. etc., de geur van spek zorgde ervoor dat Chef Knutsel ontwaakte en we hebben lekker samen ontbeten.

Ik had verder nog niet echt een plan voor de rest van de dag, maar ‘s ochtends vroeg had ik wel de botervloot kapot laten vallen voor de zoveelste keer, dat ding hing al aan elkaar van superlijm en scherven na de vorige val-incidenten, maar nu was het toch echt het einde voor de Boerenbont botervloot. Er moest een nieuwe komen, ik ging naar de Blokker en na lang zoeken vond ik dezelfde botervloot als degene we hadden, dat kreng kostte twintig euro, dat had ik er niet voor over, na nog een tijdje zoeken vond ik nog een ander model. Deze was wel een beetje saai en helemaal wit, maar deze was wel zachter geprijsd, slechts zes euro, de keuze was snel gemaakt. Het is wel een beetje een rare, zo eentje met het bakje bovenop en dan een schaaltje waar de boter op ligt. Het bovenop bakje heeft ook geen knopje om het op te tillen, wat nou als je handen glad zijn?, wat redelijk onvermijdelijk is in de buurt van boter, en als het dan warm is smelt de boter dan? en drijft dan dat bakje op de gesmolten boter in het schaaltje?

Allemaal nieuwe zorgen en ongemak erbij, had ik nou toch maar dat dekseltje van de oude botervloot gelijmd (lees: laten lijmen door Chef Knutsel), of anders in ieder geval een zelfde nieuwe gekocht, met gewoon het bakje onderop en dan een deksel en geen stompzinnig bovenop bakje. Wie bedenkt nou zoiets?, een bakje als deksel? Vast iemand die gestopt was met roken, en om zijn handen bezig te houden hobbymatig is gaan kleien, en toen de deksel mislukt was voor zijn bakje besloot hij het om te draaien, een schaaltje met een bovenop bakje, meneer was u nou maar gewoon blijven roken, dat had de wereld een hoop leed bespaart. En precies daarom blijf ik dus maar doorgaan met roken voordat ik de wereld ga bestoken met mijn rare fratsen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen