€ 24,99

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Kwab 30 jaar

Stefan de Groot • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In 1992 tekende striptekenaar Stefan de Groot de eerste stripstroken van Kwab Nijlpaard. Het is dit jaar dus dertig jaar geleden dat Kwab tot leven kwam, als eerste nijlpaard dat het tot stripfiguur schopte. Om dit te vieren verschijnt dit jubileumboek, dat een overzicht geeft van de elf stripalbums die uitkwamen in de periode 1994 t/m 2001: Een ongelooflijk verhaal, Het eerste nijlpaard, De wereldkampioenschappen, Kwab en het refrigeraat, Kwab van het witte doek, Kwabenezer Scrooge, Kwab’s Reizen, Baron Von Kwabschaussen, Kwab-San de Steenhouwer, Kwab en de Wereld van Watals? De Retroflits en Kwab Valentino. In het boek zijn ook dagstrips opgenomen die niet eerder zijn gepubliceerd.

  Aan de hand van schetsen, krantenartikelen, interviews en tekeningen vertelt De Groot het verhaal van Kwab, het nijlpaard waarmee hij zijn carrière als striptekenaar en illustrator begon. Het boek bevat nooit eerder gepubliceerde strips en tekeningen.

  Stefan de Groot
  Stefan de Groot is illustrator, tekenfilmer en multimediakunstenaar. Tegenwoordig maakt hij strips en tekenfilms voor opdrachtgevers. Hij geeft op zijn YouTube-kanalen Stefan Tekent en Stayf Draws voornamelijk les in het tekenen op de iPad. De video’s zijn al meer dan vijf miljoen keer bekeken. De Groot schreef ook meerdere handleidingen over het tekenen in de teken-app Procreate. Met Creative Cave Publishers publiceert hij zijn eigen werk. Voor musea stelt hij tentoonstellingen samen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 88
  Uitgeverij : Creative Cave Publishers
  ISBN : 9789491733253
  Datum publicatie : 05-2022
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord 7
  Het begin 9
  Een ongelooflijk verhaal 11
  Dagstrip 1994 17
  Het eerste nijlpaard 23
  De wereldkampioenschappen 29
  Kwab en het refrigeraat 35
  Kwab van het witte doek 41
  Kwab en de Klassiekers 46
  De Retroflits 53
  Kwab Valentino 61
  Kwab in Amerika 62
  Kwab dagstrip 2000 66
  Kwab tekenfilm 75
  Anton Mol en het eiBoek 81
  Horus Hippo 85
  Heruitgave 87
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Voorwoord

Begin 2022 is het dertig jaar geleden dat ik Kwab Nijlpaard voor het eerst tekende. In het vroeger voorjaar van 1992 was het een idee voor een nieuwe dagstrip voor de krant. Op dat moment moest ik een keuze maken tussen de kunstacademie en het conservatorium. Ik koos voor de muziek, omdat ik mezelf niet de rest van mijn leven in mijn eentje achter een tekentafel zag zitten. Nu, dertig jaar later, is dat de dagelijkse werkelijkheid. Het leven kan raar lopen. Dat geldt ook voor het leven van Kwab, dat begon met de ontdekking door Prof. Dr. Anton Mol in de serie boeken De ongelooflijke verhalen van Prof. Dr. Anton Mol die ik samen met schrijver Paul Rooyackers maakte. In dit boek laat ik vooral veel schetsen, tekeningen en ontwerpen zien van mijn gezette vriend.

Als je tekent ben je eigenlijk nooit alleen. Je omringt je met de karakters die je verzint. Van alle strips, tekenfilms, schilderijen, kinderboeken apps en kunstwerken die ik heb gemaakt, ligt Kwab me toch het meest na aan het hart. Bij het samenstellen van dit boek kwam ik krantenartikelen, foto’s, schetsen, ongepubliceerde strips en opzetten voor nieuwe verhalen tegen. Sommige mensen krijgen een flashback als ze een liedje horen uit het verleden. Mijn leven relateer ik aan de boeken die ik heb geschreven en geïllustreerd. Kwab maakt daar onlosmakelijk deel van uit. Ik hoop dat dit boek hem alsnog het grote publiek oplevert dat hij verdient.

Stefan de Groot ×
SERVICE
Contact
 
Vragen