€ 39,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

AMS-en en Oceans

Bob Roetering • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Ontdek hoe de AMS-en en Oceans een rol speelden in het oplossen van complexe vraagstukken rondom mijnenvegen en de laatste opruimoperaties van oorlogsmijnen.

  Na de Tweede Wereldoorlog werd in Amerika naar aanleiding van alle oorlogservaringen bij het bestrijden van mijnen een nieuwe klasse mijnenvegers gebouwd: De AMS-60 class. Dit boek beschrijft het ontwerp, de bouw en de geschiedenis van deze twintig schepen. Het geeft tevens een inkijk in de levensomstandigheden van de Koninklijke Marine in de vorige eeuw.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 226mm x 289mm
  Aantal pagina's : 200
  Uitgeverij : WalburgPers Lanasta
  ISBN : 9789464561005
  Datum publicatie : 08-2023
 • Inhoudsopgave
  Hoofdstuk 1 - Inleiding Hoofdstuk 2 - De mijnenvegers van de AMS 60-klasse - Klasseaanduiding en naamgeving Hoofdstuk 3 - De AMS - De technische uitvoering - Indeling schip - Het varen met een AMS Hoofdstuk 4 - De geschiedenis van de schepen Hoofdstuk 5 - De schepen Beemster-klasse - Beemster - Bolsward - Bedum - Beilen - Borculo - Borne - Brummen - Breukelen - Blaricum - Brielle - Breskens - Bruinisse - Boxtel - Brouwershaven Hoofdstuk 6 - Buitenlandse AMS - De Belgische Zeemacht - Bernisse - Alta - Inzet voor MFO Hoofdstuk 7 - De eindbestemming van de schepen van de Beemster-klasse Hoofdstuk 8 - De oceaanmijnenvegers van de Onversaagd-klasse Hoofdstuk 9 - De MSO Hoofdstuk 10 - De geschiedenis van de individuele schepen van de Onversaagd-klasse - Onversaagd - Onbevreesd - Onverschrokken / Mercuur - Onvermoeid - Onvervaard - Onverdroten Gebruikte afkortingen Register Bronnen / Verantwoording / De auteur
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 39,99

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen