Niet leverbaar

×

€ 24,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Lean Basis

Rudy Gort • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Lean Basis is gebaseerd op “het beste lean boek van Nederlandse bodem” en behaalde de Managementboek Top 10. Toyota Material Handling in Nederland gebruikt het boek voor haar werknemers.

  Wat is lean, wat kun je ermee bereiken en waar komt het vandaan? Op deze vragen geeft Lean Basis een verdiepend antwoord. Helder en overzichtelijk (full colour en met ruim 40 afbeeldingen) toont Rudy Gort – auteur van “het beste lean boek van Nederlandse bodem” – de kern en de kracht van lean. Lean Basis bestaat uit drie delen: • Herkomst – Om de filosofie achter lean te begrijpen, worden eerst het ontstaan en de evolutie beschreven van wat wij nu lean noemen. In dit deel gaan we terug naar de kern. • Principes – De achterliggende principes worden, met praktische voorbeelden, inzichtelijk gemaakt aan de hand van het ‘lean-huis’- model. Een holistische benadering van het hele systeem. • Prestaties – Tot slot de resultaten. Het kan beter, sneller én goedkoper: een ogenschijnlijke tegenstelling. En dat is nog maar het begin; op weg naar een lerende en wendbare organisatie! Lean Basis is uitermate geschikt voor studenten, docenten, medewerkers en leidinggevenden die willen kennismaken met lean. Lean Basis is door vele lezers beoordeeld met ***** en behaalde de Top 10 bij Managementboek.nl. “Lean Basis is absoluut de beste inleiding in lean die ik tot nu toe heb gelezen. Een aanrader!” “Voor iedereen die denkt te weten wat lean is: een absolute must read.” “Leerlingen van mijn lean trainingen zijn lovend over het boek.” “Eindelijk komt het holisme van de lean filosofie eens goed uit de verf.”
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 174mm x 243mm
  Aantal pagina's : 164
  Uitgeverij : Lean vertaald
  ISBN : 9789082365269
  Datum publicatie : 02-2023
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord Inleiding Leeswijzer 1. Ontstaan en evolutie van lean 11 De oorsprong 1.2 Bekendheid naar buiten 1.3 Lean is meer! 1.4 Terug naar de kern 1.5 Concluderend 2. De vijf hoofdelementen van het lean-huis 2.1 De ondergrond: purpose 2.1.1 Richtinggevend en bindend doel 2.1.2 Purpose in relatie tot profit 2.2 Het dak: waarde 2.2.1 Stel de klant voorop 2.2.2 Inspireer met visie 2.2.3 Klantgedefinieerde waarde 2.3 Het fundament: stabiliteit 2.3.1 Het belang van stabiliseren 2.3.2 Visueel management 2.3.3 Stabiele en gestandaardiseerde processen 2.3.4 Gelijkmatigheid creëren (heijunka) 2.4 De pijlers: kwaliteit en tijdigheid 2.4.1 Jidoka: kwaliteit ingebouwd 2.4.2 Just-in-time: ritmische flow 2.5 De kern: gedrag 2.5.1 Challenge: stel uitdagende doelen 2.5.2 Kaizen: verspil geen kennis 2.5.3 Genchi genbutsu: ga naar de bron 2.5.4 Respect: leer elkaar begrijpen 2.5.5 Teamwork: stimuleer zelforganisatie 2.6 Concluderend 3. De kracht van lean 3.1 Sneller, beter én goedkoper 3.2 Onovertroffen flexibiliteit 3.3 Innovatievermogen 3.4 Lerend vermogen 3.5 Concluderend Dankwoord Bibliografie Index
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,95

niet beschikbaar

niet beschikbaarNiet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen