€ 116,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Leerboek oncologieverpleegkunde

J.A. van Spil • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Geeft nieuwe inzichten in oncologieMet o.a. thema's als organisatie van de oncologische zorg, palliatieve zorg en leeftijdsspecifieke zorgBiedt goede algemene kennis en een brede kijk op dit specialisme

  Dit boek is het standaardwerk voor alle oncologieverpleegkundigen, verpleegkundigen werkzaam in de oncologie en paramedici. De combinatie van algemene oncologische, diagnostische, medische, psychosociale en allesomvattende zorgaspecten maakt dit boek uitermate geschikt voor de dagelijkse praktijk van verpleegkundigen en paramedici die betrokken zijn bij de behandeling en zorg van mensen met kanker en hun naasten. 
  De oncologische zorg is complex en een goed begrip van de ziekte kanker, de verschillende tumorsoorten, behandelingen en zorg voor verschillende groepen vanuit diverse situaties en achtergronden is daarbij van essentieel belang.  
  Patiënten hebben recht op de beste, op evidence gebaseerde behandeling en zorg en indien deze niet voorhanden is, op de beste practice-based medische en verpleegkundige zorg. Waarbij het tegenwoordig steeds meer gaat om gepersonaliseerde zorg. Dit vraagt om deskundige hulpverleners die vanuit een multidisciplinair uitgangspunt, hun eigen kennis en vaardigheden inzetten in hun dagelijkse praktijk en bereid zijn deze kennis en vaardigheden uit te breiden en up-to-date te houden.
  Leerboek oncologieverpleegkunde beoogt een brede basis te leggen voor al deze betrokken en gedreven hulpverleners, waarbij de patiënt en zijn naaste(n) niet alleen centraal staan, maar ook kunnen rekenen op de best mogelijke behandeling en zorg. 
  Naast hoofdstukken waarmee (meer) kennis kan worden verworven ten aanzien van de ziekte kanker in zijn algemeenheid en de specifieke medische en verpleegkundige diagnostiek en behandeling, geeft het boek inzicht in de organisatie van de oncologische zorg samen met de zorg voor specifieke doelgroepen in diverse fasen van het behandeltraject. Dit boek is ook digitaal beschikbaar met samenvattingen, verdiepende links en toetsvragen bij ieder hoofdstuk.
  Een multidisciplinair team van auteurs is verantwoordelijk voor de hoofdstukken maar zijn bovenal experts op hun vakgebied.
  Redactie: Jan Alex van Spil, verpleegkundig specialist binnen de thoracale oncologie, Universitair Medisch Centrum Groningen. Erik van Muilekom, verpleegkundig specialist binnen de urologische oncologie, Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut. Martine Folsche, verpleegkundig specialist binnen de interne oncologie, Erasmus MC Kanker Instituut Rotterdam en projectleider AYA-zorg nationaal bij AYA Zorgnetwerk. Marieke Schreuder-Cats, verpleegkundig specialist en hogeschooldocent voor de bachelor- en posthbo-opleiding van de Hogeschool Utrecht.

 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 211mm x 282mm
  Aantal pagina's : 516
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036826440
  Datum publicatie : 09-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 116,00

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen