€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Leerboek voor omkeerbaar contrapunt, canon en fuga

Erik Lotichius & Lourens Stuifbergen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Welke werkwijze kan het best worden gevolgd bij het schrijven van een canon? Aan welke voorwaarden moet een goed fugathema voldoen? Hoe zet men een divertiment op, dat twee ontwikkelingen in een fuga met elkaar verbindt? Praktische vragen voor iedereen, die zich bezig gaat houden met de belangrijkste polyfone compositietechnieken.

  In dit Leerboek voor omkeerbaar contrapunt, canon en fuga komen deze en vele andere onderwerpen systematisch aan de orde. Het behandelt de verschillende vormen en technieken aan de hand van ongeveer zestig notenvoorbeelden uit de gehele muziekliteratuur en kan worden gebruikt zowel door degenen, die zich bezighouden met de studie van de muziektheorie of muziekgeschiedenis, als door hen die in de praktijk bijna dagelijks met canons en fuga’s te maken hebben: organisten, clavecinisten, schoolmusici, componisten.

  De schrijvers van dit boek waren beiden hoofdleraar aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.
  Erik Lotichius (1929-2015) behaalde aan het Amsterdamsch Conservatorium het einddiploma piano bij Johan van den Boogert, compositie en muziektheorie bij Ernest W. Mulder. Hij componeerde kamermuziek, orkestwerken , songs, liederen en een opera. Erik Lotichius doceerde de vakken contrapunt, harmonie, analyse en arrangeren.
  Lourens Stuifbergen (1946) studeerde tijdens zijn middelbare-schoolopleiding orgel bij Nico Waasdorp en muziektheorie bij Hennie Schouten. Aan het Amsterdamsch Conservatorium behaalde hij het einddiploma orgel-solospel (cum laude) bij Albert de Klerk, het einddiploma muziektheorie bij Erik Lotichius en Ies Monas. Lourens Stuifbergen doceerde de vakken contrapunt, harmonie en analyse en is tevens organist van de H. Geestkerk te Amstelveen. Van zijn hand verscheen een volledig herschreven en uitgebreide versie van Hennie Schoutens Voordracht en Registratie der Orgelliteratuur.
 • Productinformatie
  Fragment : Download Fragment
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 150mm x 220mm
  Aantal pagina's : 112
  Uitgeverij : Ars Contrapunctica Haarlem/Lotichius Foundation
  ISBN : 9789492182784
  Datum publicatie : 12-2015
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (8 uit 1 reviews)

  10-02-2016
  Heel interessant en overzichtelijk
  Het onderwerp (de onderwerpen) wordt duidelijk en overzichtelijk gepresenteerd. Met goede voorbeelden en mogelijkheden tot verdere studie. Al is het boek oorspronkelijk uit 1986, de inhoud blijft actueel en inspireren tot verder onderzoek.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar

2-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen