€ 14,95


ePUB ebook

  € 9,20

PDF ebook

niet beschikbaar

Leren met je hart

bundel artikelen en vertalingen over unschooling, thuisonderwijs en het schoolsysteem - DEEL 1

Marlies van Sint Annaland • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In dit boek vind je een verzameling van artikelen en essays en vertalingen met als thema's unschooling, anders leren dan op school en hoogbegaafd zijn in een onderwijssysteem. De rode draad is 'Leren met je Hart'.  Hoe doe je dat, leren met je hart? Wat heeft school daarmee te maken? En wat is unschooling? Waarom is het schoolsysteem niet geschikt?

  Diverse onderwerpen komen voorbij en worden expliciet benoemd. In de 21e eeuw is er nog steeds plaats voor taboes, die doorbroken moeten worden.  Zoals schooltrauma. De voordelen van thuisonderwijs. Individueel leren. Uitzonderlijke hoogbegaafdheid en hoogbegaafdheid, nog steeds zo goed als onbespreekbaar in het onderwijsveld.  Kinderen leren uit noodzaak, of uit interesse. Er is geen andere manier.  Na 6 jaar unschooling kan ik mezelf expert noemen. Na uitval op school, door zeer heftig schooltrauma, was ik op mezelf aangewezen voor onderwijs.

  We ontdekten de enorme wereld buiten school. Lezen, onderzoeken, schrijven, kijken en nog meer lezen over unschooling heeft mij zoveel geleerd.  Sommige essays en artikelen over unschooling horen bij elkaar in een bundel. Zoveel informatie bij elkaar is een kadootje voor iedereen die meer wil weten over unschooling. Voor jonge of aanstaande ouders, nadenkend over onderwijs voor hun kinderen. Ook is deze bundel handig voor gezinnen in een situatie met vastgelopen kinderen, schooltrauma en instantiedrijfzand.  Deze bundel geeft je inspiratie, kracht, houvast en inzicht in het continue ontwikkelingsproces dat hoort bij unschooling. Het is geen methode, of systeem. Het is een levensstijl. Leren, doe je met je hart.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 160mm x 230mm
  Aantal pagina's : 180
  Uitgeverij : MVSA
  ISBN : 9789464434040
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  04-12-2023
  Aanrader
  Mooi geschreven! Soms confronterend als je twijfelt tussen school en thuisonderwijs. Met één kind dat graag naar school gaat en één kind dat met veel ups en downs gaat, zie ik de verschillende kanten van het onderwijs van dichtbij. Maar een ding weet ik zeker, als het licht in de ogen dooft, kies ik voor het kind boven het systeem. En dankzij dit boek weet ik zeker dat dat ook een goede optie is.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  27-01-2023
  Aanrader!
  Twijfel je over hedendaagse gang van zaken. Wil je het anders doen maar je weet niet hoe. Heb je net dat laatste zetje nodig? Of de bevestiging van wat je al weet. Dan is dit boek echt een aanrader!

     Makkelijk te lezen
     Overzichtelijk

  Geplaatst door uit Limburg , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen